SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🐺 Wilcze Dzieciątka🤰🏼✨
Odpowiedz

🐺 Wilcze Dzieciątka🤰🏼✨

Oceń ten wątek:
  • Minia000 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu czytalam, zeby ponizej - 10 nie wychodzic i tez zeby oceniac racjonalnie. Jak swieci slonce, nie ma woatru - mozna spacerowac a jak pizdzi to wiadomo. Chociaz akurat drogi kolo mojego domu to taka slizgawica, ze ja nawet teraz z psem nie wychodze na spacery. Mozna sie polamac.

Ja jescze nie myslalam o chuscie, wyjdzie w praniu 😅

A dzisiaj info w szpitalu, ktory mam najblizej ze wszystkie odwiedziny wstrzymane przez sezon grypowy. Pytalismy poloznej czy porody rodzinne beda normalnie realizowane to tak.
    Mowila tez ze jak tatusiowie zdrowi to tez beda mogli potem po porodzie odwiedzac, ale to pewnie wyjdize w praniu.
    Zreszta vhyva jeszcze nie rodze, moze to minie 😅
    Uroki zimy.

Kociara - ja na tym samym etapie mialam konsultacje kardiologiczna ale ze wzglsdu na podwyzszone cisnienie podczas wizyt. Kardiolog stwierdzil ze wszystko git, a po poronieniu i ciezkiej coazy nic dziwnego ze mi cisnienie skacze u lekarza. Ale na wszelki wypadek wydal zalecenia dla ginekologa co przypisac gdyby rzecxysiscie wystapilo nadcisnienie w 3 trymestrze (nic takiego sie nie stalo).

Mam nadzieje, ze tez bedzie ok u Ciebie.

Kociara20996, Jaszczureczka lubią tę wiadomość

🙎‍♀️🙎‍♂️'95 rok
    Starania na poważnie od 01.2023 r.

08.24 💔 8tc poronienie samoistne

AMH - 2,0💪
    Mycoplasma/ ureaplasma - ujemne 💪
    Kariotypy prawidłowe 💪
    Jajowody drożne 💪
    On: morfologia 0% -> 6% -> 9%💪

03.25 kwalifikacja in vitro 💪
    04.25- stymulacja
    16.04.25 - punkcja 6, mamy jednego ❄️ 6BB
    19.05.25 - FET ⏳️🤞🍀🍀
    25.05.25 - ⏸️
    NIFTY pro, ryzyka niskie, czekamy na córeczkę ❤️

preg.png
  • Babsi Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa, dziękuje właśnie mi podpowiedziałaś. Miałam kupić termoforem z pestkami winogron i ciągle zapominam.

Kociara nie wiem jak z pulsem, ale tak jak Minia też zawsze u lekarza mialam wyższe ciśnienie. Kupiłam ciśnieniomierz i w domu mialam zawsze wszystko w normie.

Muszę sie pochwalić jaką mieliśmy piękna noc: Postanowiłam być bardziej konsekwentna z odkładaniem Leona do dostawki. Nakarmiłam go i przewinęłam przed 22. Zasnął na rękach i po odłożeniu spał całą noc w dostawce, praktycznie do godziny 8.
    Mieliśmy dwie pobudki: pierwsza o 2:10, a druga chyba o 5. Zmiana pieluchy, karmienie. Tak z godzinę zeszło, ale jaka jestem szczęśliwa, że dał się odłożyć. Wstałam w tak dobrym humorze, że mam ochotę wszystkim opowiadać jak dobrze spaliśmy 🤣🤣
    Po 8 znowu pielucha i karmienie i śpi dalej 🥳🥳

Edit z pestkami wiśni , skad mi się wzięły winogrona 🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia, 11:48

M93, Ann35, Jaszczureczka, Nowa2024, Smerfelinka lubią tę wiadomość

👨‍🦲49 👱‍♀️ 44 🐶🐱

28.07.2024 ⏸️
    28.07.2024 jest serduszko
    26.09.2024 12+4 💔
    17.03.2025 CB
    09.04.2025 -⏸️
    16.04.2025 USG piersi 👍
    18.04.2025 - diagnoza Hashimoto - Euthyrox 100
    💊
    30.04.2025 - jest ❤️

Będzie chłopczyk 💙

Leon urodził się 20.12.2025 roku
  • Zielone.Słońce Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas termofor z pestek słabo działał ale ja mówię o kolkach, nie o zwykłych bólach brzuszka. Na kolki to akurat nic nie pomagało.... Żadne espumisany, sab simplex, delicol, pozycję, masaże, termoforki no nic. Trzeba było to przetrwać i tyle.

4,5 roku starań
    Endometrioza II/III st, adenomioza, PCOS
    🔹06.21 1 ICSI - ❄️❄️❄️❄️ 1cb ❌
    🔹02.2023 2 ICSI - ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
    🔸 28.05-4.06 3 krwotoki
    🔹 14+4tc - 103g 👶 i 104g 👶
    SANCO zdrowe chłopaki 💙💙
    🔹19+2 - 261g i 309g 👶👶
    🔹 27+2 - 1113g🐸 i 1122g🐸
    🔹29+2 - 1318g🦔 i 1365g 🦔
    🔹34+2 - 2460g🌞 i 2363g🌞

Witaj świecie! ✋
    PROM 34+5/6
    10.11.23 Leoś 2490g 💙, Filipuś 2120g💙

age.png
‹‹ 231 232 233 234 235
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ