🐺 Wilcze Dzieciątka🤰🏼✨
-
WIADOMOŚĆ
-
Nowa2024 wrote:Dziewczyny jak tam u was?
Ja mam masakryczne spanko. 1,5 tyg miałam spokój z mdłościami, aż tu nagle wczoraj wieczorem delikatne się pojawiły, a dziś rano to stałam nad 🚽 i miałam taki odruch wymiotny, że szok, ale oczywiście nie poszło 🤣
Gorzej psychicznie, ale to nie w związku z ciążą 😞 -
@m93 - na krztusiec szczepionkę prawdopodnie będzie miała przychodnia, że swoich zasobów.
Na rav potrzebujesz receptę, żeby odebrać z apteki i przyjść do poradni na szczepienie. Z tego co wiem, to może wystawić zarówno ginekolog jak i lekarz poz
@babsi, codziennie coś nowego będzie wychodzić i dokuczać.
@agni coś z młodym? Czy małż dokucza? Jak chcesz się wygadać, to jesteśmy 🙌🏻🫶🏼M93 lubi tę wiadomość
-
Ivka wrote:@m93 - na krztusiec szczepionkę prawdopodnie będzie miała przychodnia, że swoich zasobów.
Na rav potrzebujesz receptę, żeby odebrać z apteki i przyjść do poradni na szczepienie. Z tego co wiem, to może wystawić zarówno ginekolog jak i lekarz poz
@agni coś z młodym? Czy małż dokucza? Jak chcesz się wygadać, to jesteśmy 🙌🏻🫶🏼Ivka lubi tę wiadomość
7.05.2020 ⏸
8.05 12 dpo beta 105
11.05 15 dpo beta 410
Progesteron 27.6
14.05 beta 1694
Progesteron 21
22.05 USG pęcherzyk ciążowy 10 mm z widocznym pęcherzykiem żółtkowym
26.05 USG z widocznym serduszkiem
Starania o 2 dziecko od styczeń 2024.
24.11.2024 ⏸️ cień na teście 10dpo
25.11. 2024 ⏸️ 11 dpo
27.11.2024 13 dpo beta 84.68
Próg 12.66
29.11.2024 15 dpo
Beta 191.7
Próg 17.8
-
Ivka wrote:@m93 - na krztusiec szczepionkę prawdopodnie będzie miała przychodnia, że swoich zasobów.
@agni coś z młodym? Czy małż dokucza? Jak chcesz się wygadać, to jesteśmy 🙌🏻🫶🏼dzisiaj był tylko 1,5 h. Sama nie wiem, czy te panie ze żłobka to wykorzystują, że ja jestem pod telefonem, czy co. Wiem, że on jest trudnym przypadkiem i ciężko mu idzie ta adaptacja, ale mam wrażenie, że nie szukają żadnego sposobu, żeby mu pomóc..
ja sama już myślę, co ja jako rodzic, który z nim tam nie jest mogę zrobić.. ja też chyba nie umiem być taka stanowcza do tych pań. Staram się je rozumieć, że żłobek to nie jest opieka 1:1, no ale dzisiaj to już poczułam taką niechęć z ich strony względem Synka, „bo cały czas płacze” 😞 no i co ja mam zrobić, jak tylko przychodzę i się do mnie przytuli to jest spokojny i zaczyna się uśmiechać. No już dzisiaj mieliśmy znowu z Mężem rozmowę na ten temat, ja już szukałam nawet psychologa dziecięcego od problemów adaptacyjnych. Wiem, że teraz jest gorzej po tej przerwie, no ale od tych pań nie czuje wsparcia.. 😩😩😩
-
SolAngelica wrote:Ivka i jak się czujesz po szczepieniu?
następne na rsv za jakieś trzy tygodnie
@agni kurde, nie wiem co mogłabym doradzić. Dobrze pamiętam, że to Ty pisałaś, że młodego nie zostawiacie nigdzie bez Was? Nawet u dziadków ? Bo może warto byłoby od czegoś podobnego próbować? -
Agni97 wrote:Taaak, z Malutkim. Cały czas walczymy z tym żłobkiem. W tamtym tygodniu był tylko jeden dzień, bo później był chory i po tej przerwie znowu się cofnęliśmy..
dzisiaj był tylko 1,5 h. Sama nie wiem, czy te panie ze żłobka to wykorzystują, że ja jestem pod telefonem, czy co. Wiem, że on jest trudnym przypadkiem i ciężko mu idzie ta adaptacja, ale mam wrażenie, że nie szukają żadnego sposobu, żeby mu pomóc..
ja sama już myślę, co ja jako rodzic, który z nim tam nie jest mogę zrobić.. ja też chyba nie umiem być taka stanowcza do tych pań. Staram się je rozumieć, że żłobek to nie jest opieka 1:1, no ale dzisiaj to już poczułam taką niechęć z ich strony względem Synka, „bo cały czas płacze” 😞 no i co ja mam zrobić, jak tylko przychodzę i się do mnie przytuli to jest spokojny i zaczyna się uśmiechać. No już dzisiaj mieliśmy znowu z Mężem rozmowę na ten temat, ja już szukałam nawet psychologa dziecięcego od problemów adaptacyjnych. Wiem, że teraz jest gorzej po tej przerwie, no ale od tych pań nie czuje wsparcia.. 😩😩😩
Agni ja pracuje w przedszkolu ze żłobkiem. Trochę dzieci już przez moje ręce przeszło.
Powiem Ci ,ze często słyszę od rodziców, że przedszkolanki przeciągają zadomowienie dziecka bo jest im tak łatwiej. Za dziecko mają zaplacone, a dziecko i tak jest z mamą.
To,że Twój syn płaczę jest zupełnie normalne. Jeśli one się irytują to one są problemem, a nie Twój syn. One tam są po to,żeby on przestał płakać. Dziecko wyczuwa ich zdenerwowanie i dlatego nie chce tam zostac.
U nas 3 letnie dzieci adaptują się czasem kilka miesięcy, a jeszcze tak samo jak Twoje chorują i od nowa. Nie bądź dla siebie, ani dla swojego syna zbyt surowa, ale masz prawo wymagać więcej zaangażowania od strony przedszkolanek.
Ja bym poradziła porozmawianie z innymi rodzicami , jak wyglądało to w ich przypadku, bo może to wcale nie jest Twój syn, tylko miejsce i słabi pracownicy. Oczywiście to są tylko domysły, ale jeśli kosztuje Cie to tyle nerwów to może pogadaj z nimi,żeby one doradziły jakieś rozwiązanie. Jeszcze możesz spróbować,żeby mąż go zaprowadził. Za mamą dzieci bardziej płaczą. Twój syn też czuję, że Ty jesteś zdenerowana tą sytuacją. -
A i jeszcze powiedziałabym im prosto z mostu, oczywiści miło to co tutaj napisałaś, że widzisz,że syn nie dostaje od nich wsparcia i czy można to jakoś zmienić.
-
Dziewczyny, mnie dziś na forum prawie nie było, bo mnie odcięła migrena znów, która trzyma od pobudki aż po chwilę obecną… brałam paracetamol o 16 i teraz znów… 🙈 mam nadzieję że chociaż ten drugi pomoże
Jutro odbiór mieszkania 🥹❤️SolAngelica, Nowa2024 lubią tę wiadomość
💁🏼♀️94'🧔🏼♂️92' 🐕🦺21’
💊 •PregnaStart •Omega 3-6-9 •Magne B6 Forte •LaciBios
Pierwsze Bąbelki🤰🏼:
✨ 13.02 ~ 1DC
🥚 28.02 ~ 16DC
💌 07.03 ~ 7dpo: Estr 212.10, Prog 17.52
⏸️ 09.03 ~ 9dpo:❣️Cieś 🐻
💌 10.03 ~ 10dpo: Beta 23.70, Prog 19.50
💌 12.03 ~ 12dpo: Beta 92.90, Prog 29.49 (+279.70%)
💌 14.03 ~ 14dpo: Beta 273.40, Prog 31.57 (+187.40%)
✨19.03 (4+6) ~ 37mm pęcherzyk Kropusia🥹
✨31.03 ~ dwa bijące serduszka💕(0.5cm🐻 + 0.3cm🐻)
✨16.04 ~ Misie mają po 2.11cm💕
✨07.05 prenatalne: zdrowe bobasy 5.11 cm 💕, brak ryzyk
✨14.05 🐻 70g 🐻84g 💕
⏳11.06 USG
⏳02.07 drugie prenatalne
-
Molahonkeey wrote:Dziewczyny, mnie dziś na forum prawie nie było, bo mnie odcięła migrena znów, która trzyma od pobudki aż po chwilę obecną… brałam paracetamol o 16 i teraz znów… 🙈 mam nadzieję że chociaż ten drugi pomoże
Jutro odbiór mieszkania 🥹❤️7.05.2020 ⏸
8.05 12 dpo beta 105
11.05 15 dpo beta 410
Progesteron 27.6
14.05 beta 1694
Progesteron 21
22.05 USG pęcherzyk ciążowy 10 mm z widocznym pęcherzykiem żółtkowym
26.05 USG z widocznym serduszkiem
Starania o 2 dziecko od styczeń 2024.
24.11.2024 ⏸️ cień na teście 10dpo
25.11. 2024 ⏸️ 11 dpo
27.11.2024 13 dpo beta 84.68
Próg 12.66
29.11.2024 15 dpo
Beta 191.7
Próg 17.8
-
@Ivka tak.. mały ma 14 miesięcy, a nigdy z nikim nie został, ale to raczej nie z naszego widzimisię, tylko nie było takich chęci z ich strony niestety. we wakacje będziemy mieć pierwsze sytuacje, gdzie będą musieli z nim zostać i ja już się stresuję (bo to nocki) 🙈
@Babsi wiem właśnie, że pozostaje rozmowa z tymi paniami, mnie bardzo stresują takie rozmowy, bo właśnie ja z reguły chce, żeby to wyszło miło, ale dużo zależy od tego jak odbierze to druga strona. Jeszcze też najgorsze jest to, że tam chyba nie ma „przewodniej” pani i z którą mam rozmawiać? Z każdą? Czy ta jedna przekaże to reszcie? No naprawdę mam ciężki orzech do zgryzienia. Mocno myślę o tym psychologu, ale bardziej w kontekście, żeby ktoś jeszcze na to spojrzał z zimną głową i coś doradził. Ja będę miała trochę poczucie sprawczości i będę wiedziała, że ze swojej strony zrobiłam wszystko, co mogłam będąc poza salą.
Wczoraj nawet usłyszałam pytanie, czy Synek wgl je w krzesełku do karmienia(!). U nas je wszystkie posiłki w krzesełku, nie ma innej opcji. Bo tam nagle nie chce im siedzieć, no to jakoś wcześniej siedział, bo już tam jadł i nagle pojawił się problem..
No Mąż stwierdził, że najwyżej razem na tą rozmowę pojedziemy. Zobaczymy jeszcze jak będzie dzisiaj.
No dla mnie jest to mocno stresujący temat. Ktoś by sobie pomyślał, no ma wolne w ciągu dnia! No tylko ja się tak nie czuję, bo wiem, że nie zostawiam go tam spokojnego, tylko on czuję się tam niekomfortowo, płacze i tak naprawdę nie wiem, kiedy one zadzwonią, więc nic nawet nie mogę zaplanować na ten czas, poza drobnymi zakupami.. -
Agni współczuje ci tej sytuacji…ale tak jak pisze Babsi synek wyczuwa zdenerwowanie pań i przez to płacze i jest nerwowy. Myślę, że to trochę tak jest, że one wykorzystują to że ty jesteś w domu i w każdej chwili możesz po niego podjechać. Kurczę no…nie powinno tak być 🫂
Mola omg już dzisiaj odbieracie klucze! 😍😍😍 no trzeba to opić 0%! 😁
A migren współczuję. Mnie czasem też boli głowa, ale jak wezmę paracetamol to jest ulga max
M93 myślałam, że już na tym etapie ciąży nic nie odrzuca i nie ma 🤢…Molahonkeey lubi tę wiadomość
🙎♀️30 👨29
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ CP
2024 2x IUI ❌
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
📆 14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
📆 15.01.2025 start stymulacji 💉
📆 27.01.2025 punkcja, pobrano 9 🥚, mamy ❄️❄️❄️❄️ blastocysty
📆 26.03.2025 FET+EG 5AA 🥹🍀🤞
4 dpt ⏸️
5 dpt beta 24,2 prog 15,9 🍀🤞🥹
7 dpt beta 158 prog 18,8 🍀🤞🥹
9 dpt beta 440 prog 19,7 🍀🤞🥹
12 dpt beta 1796 prog 15,6 🍀🤞🥹
22 dpt (5+5) USG mamy serduszko ❤️, CRL 0,23 cm 🥹
29.04. CRL 1,46 cm ♥️🍀🤞
7.05. dwa bobasy ♥️♥️ 2,22 cm i 2,19 cm
NIFTY pro, czekamy na zdrowych chłopców 🩵🩵
-
Agni97 wrote:@Ivka tak.. mały ma 14 miesięcy, a nigdy z nikim nie został, ale to raczej nie z naszego widzimisię, tylko nie było takich chęci z ich strony niestety. we wakacje będziemy mieć pierwsze sytuacje, gdzie będą musieli z nim zostać i ja już się stresuję (bo to nocki) 🙈
@Babsi wiem właśnie, że pozostaje rozmowa z tymi paniami, mnie bardzo stresują takie rozmowy, bo właśnie ja z reguły chce, żeby to wyszło miło, ale dużo zależy od tego jak odbierze to druga strona. Jeszcze też najgorsze jest to, że tam chyba nie ma „przewodniej” pani i z którą mam rozmawiać? Z każdą? Czy ta jedna przekaże to reszcie? No naprawdę mam ciężki orzech do zgryzienia. Mocno myślę o tym psychologu, ale bardziej w kontekście, żeby ktoś jeszcze na to spojrzał z zimną głową i coś doradził. Ja będę miała trochę poczucie sprawczości i będę wiedziała, że ze swojej strony zrobiłam wszystko, co mogłam będąc poza salą.
Wczoraj nawet usłyszałam pytanie, czy Synek wgl je w krzesełku do karmienia(!). U nas je wszystkie posiłki w krzesełku, nie ma innej opcji. Bo tam nagle nie chce im siedzieć, no to jakoś wcześniej siedział, bo już tam jadł i nagle pojawił się problem..
No Mąż stwierdził, że najwyżej razem na tą rozmowę pojedziemy. Zobaczymy jeszcze jak będzie dzisiaj.
No dla mnie jest to mocno stresujący temat. Ktoś by sobie pomyślał, no ma wolne w ciągu dnia! No tylko ja się tak nie czuję, bo wiem, że nie zostawiam go tam spokojnego, tylko on czuję się tam niekomfortowo, płacze i tak naprawdę nie wiem, kiedy one zadzwonią, więc nic nawet nie mogę zaplanować na ten czas, poza drobnymi zakupami..
Zaproponuj, żeby przypisać mu jedna osobę odpowiedzialną za wprowadzenie. Wtedy dziecko nie musi się przyzwyczajać do każdej Pani, tylko ma jedną osobę do której zawsze idzie. Ona jest jego bezpieczną osobą w żłobku. Tak to powinni wyglądać. Dziecko przechodzi dużo zmian i stresów, a ten wiek jest najtrudniejszy jeśli chodzi o akceptację obcych ludzi. Dlatego tak ważne, żeby miał jedną dedykowaną przedszkolanka. Wtedy wy też macie konkretną osobę która się z Wami komunikuje. -
Dzięki Dziewczyny 🥺❤️
Zobaczymy jak będzie dzisiaj i jutro, chcę porozmawiać z tymi paniami, nie wiem jak mi to wyjdzie, bo jestem kiepska w takie rzeczy 😵💫
Będziemy myśleć jakie ewentualnie kroki dalej podjąć.. -
Mola świetne
Fajny jest ten okres wprowadzania do nowego domku. Rozpakowywanie i sprzątanie juz mniej fajne, ale jak własnościowe, to już raz a porządnie
U nas okay, byłam wczoraj u gina, szyjka macicy zamknięta i dobrej grubości, czyli mogę jechć w Alpy w poniedziałek
Młody stał na głowie i się nie dawał mierzyćMój ginekolog idzie na emeryturę i widziałam go ostatni raz
smutno, tyle mu zawdzięczam.
Nowa2024 lubi tę wiadomość
Ja: 35, on: 34
✅IO w remisji- Metformina 2000 mg, usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty
📍AMH 22 ng/ml
📍PCOS, długie, bezowulacyjne cykle, hiperandrogenizm, hiperplazja endometrium, niedrożny lewy jajowód, MTHFR C677 hetero
❌przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycylina na 2 tygodnie)
❌02.04.2025- chlamydia w wymazie- Azytromycyna/ 30.04.2025- negatywny, 7.05.2025- drugi negatywny, 14.05.2025- trzeci negatywny
20.03.2025 ⏸️- beta 233
02.04.2025 pęcherzyk cążowy + żółtkowy
09.04.2025 jest serduszkocrl 0,46 cm
24.04.2025- crl 2,34 cm
📆28.05.2025- usg
-
Agni ja bym chętnie pogadała z tymi paniami, bo jestem dobra w robienie dymów (czasem za bardzo)🤣
My robimy nową kuchnię i wczoraj miałam spotkanie ze stolarzem i powiedziałam mu (mimo że się dobrze znamy nie od dziś), że albo wchodzą i zaczynają najpóźniej w połowie czerwca albo ja dziękuję i nie chce w ogóle 🤣 (tak, zaliczki już wpłacone), ale chłop wziął to sobie do serca, działa już z meblami także mam nadzieję dotrzyma słowa. Ale w pierwszym tyg lipca zaczynamy remont sypialni i nie wyobrażam sobie jednocześnie bałaganu z kuchnią plus sypialnia…dlatego czasem trzeba walnąć pięścią w stół i postawić na swoim 😉
Kaliope rozumiem Cię dobrze, bo gdybym miała ostatnią wizytę u swojego doktorka to chyba bym się popłakała 😥
Od wczoraj mam takie kłucie w podbrzuszu, więc chyba bobaski się rozpychają 😍🥹Agni97, Kaliope lubią tę wiadomość
🙎♀️30 👨29
🍼Starania od 06.2023
💔05.2024 ⏸️ CP
2024 2x IUI ❌
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
4 dpt ⏸️
5 dpt beta 24,2 prog 15,9 🍀🤞🥹
7 dpt beta 158 prog 18,8 🍀🤞🥹
9 dpt beta 440 prog 19,7 🍀🤞🥹
12 dpt beta 1796 prog 15,6 🍀🤞🥹
22 dpt (5+5) USG mamy serduszko ❤️, CRL 0,23 cm 🥹
29.04. CRL 1,46 cm ♥️🍀🤞
7.05. dwa bobasy ♥️♥️ 2,22 cm i 2,19 cm
NIFTY pro, czekamy na zdrowych chłopców 🩵🩵
-
@Babsi właśnie one mają różnie zmiany, chodzą tak na zakładkę zauważyłam, więc niestety nie jest tak, że codziennie rano byłaby ta jedna pani. Ja widzę, że on z paniami nie ma problemu, tylko z dziećmi.. one go przerażają..
@Nowa chętnie bym chciała, żeby ktoś przeprowadził taką rozmowę za mnie 🤣🤣🤣
No dzisiaj było lepiej, był cały zaplanowany czas, mówiły, że nawet dzisiaj nie myślały, żeby dzwonić. Znalazły sposób (cieszę się, że coś w końcu wymyśliły!!), że większość czasu siedzi w wózku (takiej zwykłej spacerówce), może nie jest to super rozwojowe dla niego póki co, ale no chyba czuję się tam bezpieczniej, jest trochę „odgrodzony” od tych dzieci i póki co pomaga. Martwi mnie to, że nie chce siedzieć w krzesełku do karmienia, gdzie u nas wszystkie posiłki je w krzesełku, więc nie wiem o co tam chodzi.. więc tym sposobem dzisiaj obiad jadł w… wózku 😅😅😅
Rozmowa też dzisiaj wyglądała lepiej niż wczoraj, powiedziałam, że niech mówią wprost, jeśli nie będą czuły się już na siłach dalej go wprowadzać, jeśli to będzie dla niego za dużo. Wspomniałam, że już myśleliśmy o psychologu dziecięcym, bo nie wiem co jeszcze jako rodzice możemy zrobić. Trochę mnie uspokoiła, mówiła, że to jeszcze raczej nie czas na pscychologa, że potrzebna jest cierpliwość. No więc zobaczymy jak będzie dalej. Trzymam kciuki, żeby jakieś choróbsko go nie złapało i żeby miał ciągłość w chodzeniu 🤞🤞Nowa2024, Nana11 lubią tę wiadomość
-
@agni, a nie miałabyś może jakieś koleżanki albo kogoś z rodziny co ma szkraba w podobnym wieku? Albo jakieś aktywności dla maluchów gdzie jest ich więcej? Może basen? Skoro bierzesz pod uwagę, że to z towarzystwem rówieśników ma trochę problem? A tak to przy Tobie i innych dzieciach może poczułby się bezpieczniej?
-
Ivka wrote:@agni, a nie miałabyś może jakieś koleżanki albo kogoś z rodziny co ma szkraba w podobnym wieku? Albo jakieś aktywności dla maluchów gdzie jest ich więcej? Może basen? Skoro bierzesz pod uwagę, że to z towarzystwem rówieśników ma trochę problem? A tak to przy Tobie i innych dzieciach może poczułby się bezpieczniej?
Właśnie, może coś takiego? Albo jakieś takie zajęcia dla mam z dziećmi, nie wiem jak z możliwościami tam, gdzie mieszkasz, ale coś typu bardziej dla Ciebie typu joga z dzieckiem albo dla Małego, np. jakieś zajęcia muzyczne/sensoryczne dla dzieci? Raz na jakiś czas, żeby oswajał się z większą grupą, ale jednocześnie miał Cię przy sobie?12.24 💔 6tc
01.25 💔 6tc
19.02 ⏸️
10.03 0, 53cm - serce bije!
31.03 2,5 cm - mały misio ❤️
14.04. prenatalne - 5,12 cm
25.04. 152 bpm, 13+2
14.06. ➡️ połówkowe -
@Ivka, @Nana właśnie chodziliśmy na takie zajęcia, spotykałam się z przyjaciółkami co mają dzieci, więc ten kontakt był.. rzeczywiście później na zajęcia chodziliśmy rzadziej, bo usunęli godzinę popołudniową, a poranna często wypadała w czasie jego drzemki, a teraz w czasie kiedy jest w żłobku
w końcu też takie bawialnie dla Maluchów się u mnie w mieście otworzyły, więc pewnie tak czasem będziemy. W niedzielę też właśnie byliśmy na roczku i było okej 🤷🏻♀️
-
Dziewczyny macie jakieś topowe zachcianki? Bo jak mi się czegoś zachce teraz to natychmiast muszę to zjeść 🤣 i tak od poniedziałku cały czas żelki, dzisiaj naszło mnie na sałatę ze śmietaną to od razu pojechałam do sklepu i zrobiłam całą główkę i prawie wszystko zjadłam 🤣 a teraz nie mogą mi z głowy wyjść kluski śląskie i barszcz ukraiński 🤣🤣🤣
Agni97, Molahonkeey lubią tę wiadomość
🙎♀️30 👨29
🍼Starania od 06.2023
💔05.2024 ⏸️ CP
2024 2x IUI ❌
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀