X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne witaminy centrum materna oa do z czy lepiej inne ?
Odpowiedz

witaminy centrum materna oa do z czy lepiej inne ?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2013, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do was pytanko ciężaróweczki ;-)
    Jaie witaminy stosujecie, bylam dzisiaj w aptece i farmaceuta poradzil mi witaminy centrum materna od a do z , no dobra tu na cyprze to jedyne witaminy ktore wystapuja tez w polsce wiec zakupilam i wzielam dzisiaj pirwsza tabletke .Powiedzcie prosze czy slyszalyscie jakies opinie waszych lekarzy badz kolezanek na ten temat , co o nich sadzicie . Ja po kilku minutach czytania opini w necie cakowicie zglupialam, ze niby dzieci giganty sie po nich rodza ??? oczywiscie ni chce mi sie w to wierzyc ale wole dmuchac na zimne, poradzcie cos, i piszcze jakie witaminy bierzecie ....

atdci09k18tcna0b.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2013, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa jest caly duzy temat witaminki dla mamy i kruszynki to tam sobie poczytaj bo sporo tego jest.ja osobiscie nie bralam zadnych witamin bo wyniki mialam dobre i nie potrzebowalaam sie dodatkowo faszerowac.jedyne co kwas foliowy.synus moj zdrowy i moja morfologie do samego porodu a nawet po byla ok.

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2013, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz i znajomy farmaceuta polecił Femibion Natal

• kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2013, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia0312 wrote:

ja podobnie jak Marysia0312, stosuje Femibion Natal 1, a od 13 tygodnia Femibion Natal 2 (do końca ciąży).

qb3ci09kgez1zp78.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2013, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Lisa jest caly duzy temat witaminki dla mamy i kruszynki to tam sobie poczytaj bo sporo tego jest.ja osobiscie nie bralam zadnych witamin bo wyniki mialam dobre i nie potrzebowalaam sie dodatkowo faszerowac.jedyne co kwas foliowy.synus moj zdrowy i moja morfologie do samego porodu a nawet po byla ok.

Dzieki, moze faktycznie poczekam do pierwszej wizyty u lekarza i zoaczymy jak on sie do tego odniesie :-)
    a widze ze zadna nie brala centum materna

atdci09k18tcna0b.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2013, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dobry jest Fembion ,ale drogi.
    Ja używam Mama Plus Olimp

http://www.bangla.pl/zdjecia/olimp-labs-vita-min-plus-mama-d13278_7_3432.jpg Tu masz skład:)

Ale ja biorę co co kilka dni:) żeby uzupełniać niedobory.
    Skupiam się na jedzeniu:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2013, 15:24

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2013, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja od femibionu miałam jeszcze gorsze mdłości niż mam lekarz kazał zażywać zwykły kwas foliowy + dotego asmag forte (magnez)

• Matylda36 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2013, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę Centrum Materna od A do Z plus DHA. Za opakowanie (30 tabletek + 30 kapsułek) płacę ok. 70 pln. Biorę je po konsultacji z lekarzem od 8 tygdonia ciąży. Wcześniej kazał brać mi tylko kwas foliowy,bo wyniki laboratoryjne miałam dobre, więc stwierdził, że nie ma sensu brać suplementów witaminowych. A, że leże non stop i nie mam w ogóle ruchu, to m.in dlatego wprowadził mi witaminy (wcześniej musiałam też zrobić badania krwi) i centrum maternę biorę ze względu na kilka witamin, które są w składzie, a potrzebne są w zwiększonej ilości kobietom, które leżą w ciąży i są narażone na wolniejszy przepływ krwi.

Ja podobnie jak Miriam po Femibionie nie czułam się najlepiej, a mój lekarz uznał, że wyrzucam kaskę w błoto, bo nie są dostosowane do mojej sytuacji.

Także Lissa, ja zdecydowanie branie zestawu witamin polecam po konsultacji z lekarzem. Jeśli jesteś zdrowa, odżywiasz sie dobrze, tak jak to Lalita napisała, uważam, że nie ma sensu brać czegoś więcej niż kwas foliowy, przynajmniej na początku i przynajmniej po zrobieniu badań z krwi.

Lissa, pasia27 lubią tę wiadomość

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • Iwo123 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2013, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia0312 wrote:
    mi rowniez:)

relg3e5ejn8hl19k.png
  • Asta Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2013, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przez pierwszy trymestr ciąży zażywałam tylko kwas foliowy, dopiero później lekarka powiedziała, żebym przeszła na suplementy dla kobiet w ciąży, wymieniła kilka nazw, ale nie chciała żadnych sugerować.
    U mnie ogólnie stanęło na doppel herz mama.

Mój Aniołek (6tc) - 19.10.2012
    d92562f68b.png
  • Asi Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam Pharmaton Matruella z kwasami . Poleciło mi ją dwóch lekarzy więc używam są to witaminy również dla kobiet karmiących. Mają fajny skład. Póki co mam je brać cały czas.

2fwa43r8en2liwr1.png
    jox6krhmbw4p5s4c.png
  • Elektroda Znajoma

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też brałam Pharmaton Matruelle. Robiłam nawet porównanie różnych witamin i te mają najlepszy skład wg mnie

• MomToBe Przyjaciółka

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rowniez biore Femibion Natal 1 :) Ginekolog mi je poradzil ale zanim bylam u ginekologa to pani w aptece tez je poradzila :) Czuje sie po nich dobrze :)

Krysti lubi tę wiadomość

atdci09k96uspmjm.png
    e790355cf3.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi lekarz przepisal tylko kwas foliowy i nic wiecej dlatego tez materne odstawilam , lece do Polski we wrzesniu i tam u "swojego" ginekologa zaciagne porady :-)

A tak swoją drogą rozgladam sie dookoła hmmm strasznie sie zaniedbałam przez te meczace dolegliwosci . Wlosy w koltunach nie umyte i przetluszczone, to kubek pusty po herbacie to jakis karton z sokiem hmmmm
    Oj nie ładnie to wygląda !
    Przyszła ciąża przeszła ochota na sex , i na wszytsko inne :-(
    A moze znacie jakies witaminki ktore mozna brac w ciazy i ktore pobudzaja organizm do zycia dodaja energi etc ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2013, 20:54

atdci09k18tcna0b.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lissa widzę, że Ty koniecznie musisz jakieś witaminy łykać, ha ha :-) Pomarańcze i pomidory wcinaj Kochana, a nie za tabletki się bierzesz :-D

Co do bałaganu wokół i na sobie to mi to też doskwiera. Bardziej to, że ja leżę cały czas, więc mnóstwo rzeczy mam wokół łóżka, aby tylko ręką po nie sięgnąć, kubki stoją 3, bo w jednym herbata, w drugim soczek, w trzecim inna mieszanka, butelka z wodą, eh. No i w dresach cały czas jestem, a przed ciążą nie znosiłam dresów, no ale w żakiecie czy sukience nie leży się tak wygodnie jak w dresie :-) Włosy, niby myję, ale zawsze potargane od tego leżenia, eh.
    Witamin na bałagan nie znajdę, więc trzeba przetrwać te kilka miesięcy :-D

Lissa lubi tę wiadomość

• Lissa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ano masz rację jak do tej pory to zawsze unikalam specyfikow tzn jak glowa bolała to mowilam nie wytrzymam nie ma co sie faszerowac , aale jakies cud tabletki na odchudzanie to wcinalam bez opamietania :-D
    Juz taka pokrecona ta moja natura . Wiesz bo ja bym tak bardzo chciala znow miec ta energie do robienia wszystkiego a nie ciagle lezec ( pol lezec bo pracuje jeszcze :D )
    Po tej ciazy zostane lekomanem cos czuje , moze jak zjem jakies witaminki enrgetyzujace to mimo ze pewnie nic nie daja to podzialaja chociaz na podswiadomocs i rusze sie z wyra :-/
    Naprawde kurde jest mi zle :-(

A TY lala , czemu leżysz ??

atdci09k18tcna0b.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżę prawie od samego początku, bo mam ciążę zagrożoną ze względu na ryzyko poronienia lub przedwczesnego porodu.
    Moja macica jest tak wymagająca, że musi mieć luz i komfort bez wstrząsów, przygniatania itp., a najlepiej jej w pozycji poziomej, no i muszę się do tego dostosować :-)

• Lissa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda36 wrote:
    Leżę prawie od samego początku, bo mam ciążę zagrożoną ze względu na ryzyko poronienia lub przedwczesnego porodu.
    Moja macica jest tak wymagająca, że musi mieć luz i komfort bez wstrząsów, przygniatania itp., a najlepiej jej w pozycji poziomej, no i muszę się do tego dostosować :-)

Rozumiem, no szkoda ze nie mieszkasz "bliżej " bo bysmy zorganizowaly nalot na Twoj dom ;-)
    Odpoczywaj kochana :-)

atdci09k18tcna0b.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha, oj spragniona jestem ludzi w świecie rzeczywistym, więc wszyscy co mnie odwiedzają są mile widziani. Fakt, jak jest mąż czy ktoś z rodziny to obsłuży, a tak to teraz u mnie nawet samemu trzeba sobie kawę czy herbatę zrobić, taka się gościnna zrobiłam :-D
    Ale jak tak jeszcze ze dwa miesiące poleżę, to dzikusek się ze mnie zrobi, a jak pójdę do centrum handlowego w jakiś weekend po tylu miesiącach, to w jakąś ludziofobię wpadnę :-)

• Lissa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha i nawet to sobie wyobraziłam ... a wyobraznie mam to Cie zapewniam :D
    Czego to sie nie robi dla naczych pociech , powiem Ci ze teraz jak rozmawiam z mama a zaczelam rozmawiac bardzo duzo na temat ciazy i jak ona to znosila to zaczynam to bardzo docenic i o ile to mozliwe kochac ja jeszcze bardziej .
    Tyle poswiecen miesiace , lata . tego sie nie widzi w mlodych latach dopiero jak same zostaniemy matkami badz przechodzimy ciaze w taki czy inny sposob .
    Być kobietą być kobietą ... ;-)

Matylda36 lubi tę wiadomość

atdci09k18tcna0b.png
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ