witaminy centrum materna oa do z czy lepiej inne ?
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam do was pytanko ciężaróweczki
Jaie witaminy stosujecie, bylam dzisiaj w aptece i farmaceuta poradzil mi witaminy centrum materna od a do z , no dobra tu na cyprze to jedyne witaminy ktore wystapuja tez w polsce wiec zakupilam i wzielam dzisiaj pirwsza tabletke .Powiedzcie prosze czy slyszalyscie jakies opinie waszych lekarzy badz kolezanek na ten temat , co o nich sadzicie . Ja po kilku minutach czytania opini w necie cakowicie zglupialam, ze niby dzieci giganty sie po nich rodza ??? oczywiscie ni chce mi sie w to wierzyc ale wole dmuchac na zimne, poradzcie cos, i piszcze jakie witaminy bierzecie .... -
Lisa jest caly duzy temat witaminki dla mamy i kruszynki to tam sobie poczytaj bo sporo tego jest.ja osobiscie nie bralam zadnych witamin bo wyniki mialam dobre i nie potrzebowalaam sie dodatkowo faszerowac.jedyne co kwas foliowy.synus moj zdrowy i moja morfologie do samego porodu a nawet po byla ok.
-
nick nieaktualny
-
pasia27 wrote:Lisa jest caly duzy temat witaminki dla mamy i kruszynki to tam sobie poczytaj bo sporo tego jest.ja osobiscie nie bralam zadnych witamin bo wyniki mialam dobre i nie potrzebowalaam sie dodatkowo faszerowac.jedyne co kwas foliowy.synus moj zdrowy i moja morfologie do samego porodu a nawet po byla ok.
Dzieki, moze faktycznie poczekam do pierwszej wizyty u lekarza i zoaczymy jak on sie do tego odniesie
a widze ze zadna nie brala centum materna -
Bardzo dobry jest Fembion ,ale drogi.
Ja używam Mama Plus Olimp
http://www.bangla.pl/zdjecia/olimp-labs-vita-min-plus-mama-d13278_7_3432.jpg Tu masz skład:)
Ale ja biorę co co kilka dni:) żeby uzupełniać niedobory.
Skupiam się na jedzeniu:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2013, 15:24
-
nick nieaktualny
-
Ja biorę Centrum Materna od A do Z plus DHA. Za opakowanie (30 tabletek + 30 kapsułek) płacę ok. 70 pln. Biorę je po konsultacji z lekarzem od 8 tygdonia ciąży. Wcześniej kazał brać mi tylko kwas foliowy,bo wyniki laboratoryjne miałam dobre, więc stwierdził, że nie ma sensu brać suplementów witaminowych. A, że leże non stop i nie mam w ogóle ruchu, to m.in dlatego wprowadził mi witaminy (wcześniej musiałam też zrobić badania krwi) i centrum maternę biorę ze względu na kilka witamin, które są w składzie, a potrzebne są w zwiększonej ilości kobietom, które leżą w ciąży i są narażone na wolniejszy przepływ krwi.
Ja podobnie jak Miriam po Femibionie nie czułam się najlepiej, a mój lekarz uznał, że wyrzucam kaskę w błoto, bo nie są dostosowane do mojej sytuacji.
Także Lissa, ja zdecydowanie branie zestawu witamin polecam po konsultacji z lekarzem. Jeśli jesteś zdrowa, odżywiasz sie dobrze, tak jak to Lalita napisała, uważam, że nie ma sensu brać czegoś więcej niż kwas foliowy, przynajmniej na początku i przynajmniej po zrobieniu badań z krwi.Lissa, pasia27 lubią tę wiadomość
Mama najcudowniejszych skarbów -
Ja przez pierwszy trymestr ciąży zażywałam tylko kwas foliowy, dopiero później lekarka powiedziała, żebym przeszła na suplementy dla kobiet w ciąży, wymieniła kilka nazw, ale nie chciała żadnych sugerować.
U mnie ogólnie stanęło na doppel herz mama. -
a mi lekarz przepisal tylko kwas foliowy i nic wiecej dlatego tez materne odstawilam , lece do Polski we wrzesniu i tam u "swojego" ginekologa zaciagne porady
A tak swoją drogą rozgladam sie dookoła hmmm strasznie sie zaniedbałam przez te meczace dolegliwosci . Wlosy w koltunach nie umyte i przetluszczone, to kubek pusty po herbacie to jakis karton z sokiem hmmmm
Oj nie ładnie to wygląda !
Przyszła ciąża przeszła ochota na sex , i na wszytsko inne
A moze znacie jakies witaminki ktore mozna brac w ciazy i ktore pobudzaja organizm do zycia dodaja energi etc ??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2013, 20:54
-
Lissa widzę, że Ty koniecznie musisz jakieś witaminy łykać, ha ha Pomarańcze i pomidory wcinaj Kochana, a nie za tabletki się bierzesz
Co do bałaganu wokół i na sobie to mi to też doskwiera. Bardziej to, że ja leżę cały czas, więc mnóstwo rzeczy mam wokół łóżka, aby tylko ręką po nie sięgnąć, kubki stoją 3, bo w jednym herbata, w drugim soczek, w trzecim inna mieszanka, butelka z wodą, eh. No i w dresach cały czas jestem, a przed ciążą nie znosiłam dresów, no ale w żakiecie czy sukience nie leży się tak wygodnie jak w dresie Włosy, niby myję, ale zawsze potargane od tego leżenia, eh.
Witamin na bałagan nie znajdę, więc trzeba przetrwać te kilka miesięcyLissa lubi tę wiadomość
Mama najcudowniejszych skarbów -
Ano masz rację jak do tej pory to zawsze unikalam specyfikow tzn jak glowa bolała to mowilam nie wytrzymam nie ma co sie faszerowac , aale jakies cud tabletki na odchudzanie to wcinalam bez opamietania
Juz taka pokrecona ta moja natura . Wiesz bo ja bym tak bardzo chciala znow miec ta energie do robienia wszystkiego a nie ciagle lezec ( pol lezec bo pracuje jeszcze )
Po tej ciazy zostane lekomanem cos czuje , moze jak zjem jakies witaminki enrgetyzujace to mimo ze pewnie nic nie daja to podzialaja chociaz na podswiadomocs i rusze sie z wyra
Naprawde kurde jest mi zle
A TY lala , czemu leżysz ?? -
Leżę prawie od samego początku, bo mam ciążę zagrożoną ze względu na ryzyko poronienia lub przedwczesnego porodu.
Moja macica jest tak wymagająca, że musi mieć luz i komfort bez wstrząsów, przygniatania itp., a najlepiej jej w pozycji poziomej, no i muszę się do tego dostosowaćMama najcudowniejszych skarbów -
Matylda36 wrote:Leżę prawie od samego początku, bo mam ciążę zagrożoną ze względu na ryzyko poronienia lub przedwczesnego porodu.
Moja macica jest tak wymagająca, że musi mieć luz i komfort bez wstrząsów, przygniatania itp., a najlepiej jej w pozycji poziomej, no i muszę się do tego dostosować
Rozumiem, no szkoda ze nie mieszkasz "bliżej " bo bysmy zorganizowaly nalot na Twoj dom
Odpoczywaj kochana
-
Ha ha, oj spragniona jestem ludzi w świecie rzeczywistym, więc wszyscy co mnie odwiedzają są mile widziani. Fakt, jak jest mąż czy ktoś z rodziny to obsłuży, a tak to teraz u mnie nawet samemu trzeba sobie kawę czy herbatę zrobić, taka się gościnna zrobiłam
Ale jak tak jeszcze ze dwa miesiące poleżę, to dzikusek się ze mnie zrobi, a jak pójdę do centrum handlowego w jakiś weekend po tylu miesiącach, to w jakąś ludziofobię wpadnęMama najcudowniejszych skarbów -
haha i nawet to sobie wyobraziłam ... a wyobraznie mam to Cie zapewniam
Czego to sie nie robi dla naczych pociech , powiem Ci ze teraz jak rozmawiam z mama a zaczelam rozmawiac bardzo duzo na temat ciazy i jak ona to znosila to zaczynam to bardzo docenic i o ile to mozliwe kochac ja jeszcze bardziej .
Tyle poswiecen miesiace , lata . tego sie nie widzi w mlodych latach dopiero jak same zostaniemy matkami badz przechodzimy ciaze w taki czy inny sposob .
Być kobietą być kobietą ...Matylda36 lubi tę wiadomość