!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Dave87 wrote:Dzięki a poszewska jest zdejmowana żeby móc wyprać ?4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23) -
Ounai wrote:Jaśmina, a tak z ciekawości, czemu tak? Nie chcesz sobie sama powybierać rzeczy dla dziecka? W połogu raczej ciężko zebrać się na zakupy
Kolega dziś przechodzi i mówi: gratulacje!
Ja: dziękuję, a skąd wiesz? Kto plotkowal?
A on na to: proszę Cię, ja mam 4 dzieci, ja widzę 😁
Po pierwsze wszyscy w rodzinie bardzo przeżyli pierwsze niepowodzenie, a byliśmy bardzo pozytywnie nastawieni i do głowy nam nie przyszło, że coś może nie wyjść. Po drugie wśród znajomych teściowej była taka smutna sytuacja. Więc dlatego wszyscy się boją. Ja już mam sporo rzeczy upatrzonych, więc w dzisiejszych czasach gdzie wszystko Ci przywiozą do domu, aby tylko pieniądze były, nie widzę problemu z zakupem wyprawki.tym_janek lubi tę wiadomość
-
Fasolka super! Gratulacje! Piękny dzidziuś
-
O ja, fasolka! Ależ twój dzieć idzie jak burza. Pierwsze na forum genetyczne w 11 tc. Łał! Ale rzeczywiście dobrze widać NT na zdjęciu. Daj znać po.
ATA, miałam taką akcję. Wybrałam się na 3h spacer z wózkiem. Ledwo dowleklam się do domu. Na drugi dzień ból brzucha i plamienie. I już wiedziałam, że przegięłam. Od tamtej pory już się nie przemęczam.
Ja jutro idę wieczorem do lekarza z nfz odebrać wyniki. Nie wiem czy będzie usg, ale z drugiej strony chyba bym nie chciała. Nie ufam tej babce i jej aparatowi. Zawsze coś źle zmierzy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2020, 10:59
4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23) -
Baletnica wrote:Prysio ja tez mam jutro wizyte o tej samej porze.
Dziewczyny...od wczoraj mega sie boję,nie mam mdlosci i mam wrazenie ze objawy zanikly...cholernie sie boje😔
Kochana ja mam dzisiaj ta wizytę na 15.30.
Więc stres z godziny na godzinę narasta.
W trakcie czekania spoko ale już kilka godzin przed wizytą aż mi niedobrzeMaluch - 14.09.2020
Starszak- 04.06.2017 -
Baletnica wrote:Prysio ja tez mam jutro wizyte o tej samej porze.
Dziewczyny...od wczoraj mega sie boję,nie mam mdlosci i mam wrazenie ze objawy zanikly...cholernie sie boje😔Później trochę wróciły, ale już nie w takim stopniu. Dużo kobiet przechodzi ciążę całkowicie bezobjawowo, więc nie ma się co martwić
08.05.2020 - 24+1 - 620g
04.06.2020 - 28+0 - 1110g
02.07.2020 - 32+0 - 1800g
30.07.2020 - 36+0 - 2780g
20.08.2020 - 39+0 - 3300g
-
Już po. Wg tego usg dziecko ma 4,8 cm. Jest kilka dni starsze wg tego lekarza o 4 dni. Usg było przez brzuch wiec weszłam z córka i widziała dzidziusia. Wszystkie wymiary ok. Niskie ryzyko wad. Pobrali mi krew żeby był komplet badań PAPPA. Długo tam siedziałam gdyż fasolka obracała się do nas dupka. Lekarz często pukał sprzętem w brzuch to na chwile się maluch obracał na bok i znowu dupka. Niestety nie dało rady stwierdzić płci bo wcześnie jeszcze. Mówił ze tak około 16 tyg już fajnie widać.
Maluch ruszał rączkami nóżkami i skakał. Trzymał tez rączkę przy buzi 🙂Jaśmina, Asia000, Krokodylica, Ptysio, Chmurka, edka85, to_tylko_ja, Lililove, Pogoda, joana, tym_janek, erre, skała, darika lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny 🙂🙂
Ja z takim pytaniem.
Jak już będzie na usg serduszko, to później jak często trzeba jeździć na usg??
Teraz mam wizytę w piątek i chce już na kolejną sie umowic do innego lekarza..
Podpowiedzcie coś.. -
Pogoda wrote:Podoba mi się Twoje optymistyczne podejście! Zaraź nas wszystkie 😁 ja niestety poroniłam w 12 tyg więc do prenatalnego chyba nic nie kupię.
Chociaż, może właśnie musimy sobie coś kupić, żeby sobie zwizualizować, że urodzimy szczęśliwiepotęga podświadomości
I może dopiero wtedy kupię cokolwiek ... A na ten moment ciężko mi myśleć nawet o ciąży.
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
Byłam właśnie u znajomej lekarki. Wspominałam jej o tym słabym przyroście bety.... stwierdziła, że mam się nad tym już nie zastanawiać. Zrobiła mi USG i wychodzi , że groszek jest starszy o 1 dzień niż wynika z OM
włączyła na chwilę serduszko, ale od razu poprosiłam żeby wylaczyła bo ja jakoś jeszcze boję się uwierzyć, że jestem w ciąży.... jak najmniej chce takich sygnałów bo później to wszystko tak bardzo bolało
najlepiej już bym chciała żeby był wrzesień
darika lubi tę wiadomość
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
Blanka85 wrote:Byłam właśnie u znajomej lekarki. Wspominałam jej o tym słabym przyroście bety.... stwierdziła, że mam się nad tym już nie zastanawiać. Zrobiła mi USG i wychodzi , że groszek jest starszy o 1 dzień niż wynika z OM
włączyła na chwilę serduszko, ale od razu poprosiłam żeby wylaczyła bo ja jakoś jeszcze boję się uwierzyć, że jestem w ciąży.... jak najmniej chce takich sygnałów bo później to wszystko tak bardzo bolało
To ile dzidziuś dziś miał ?Mikołaj❤
3× aid nieudane abovo Lublin
Rok 2019 0% morfologia
InvimedWarszawa/1ivf.krotki/27lat
18.09-14pobranych-10dojrzalych/4oocyty
6 zapłodnionych-5 blastek
23.09 transfer ✊4AB 7tydz [*] 💔
Czekają ❄❄❄
10.01 transfer 4AB
5dpt kreska na teście
10dpt-472.5mIU/ml 12dpt-994mIU/ml 14dpt-1984mIU/ml17dpt6129mIU/ml 19dpt-10700mIU/ml
21dpt 0.25mm dzidzi i ❤
7.02-28dpt 0.62mm ❤
13.02- 7t4d 1.3cm😍
26.02- 9t3d 2.61cm😍 FHR 184❤
10.03-11t2d 4.13cm🥰 chłopak? 💙
MTHFR 6777C-T hetero
PAI- 1 4G homo -
Blanka85 wrote:Byłam właśnie u znajomej lekarki. Wspominałam jej o tym słabym przyroście bety.... stwierdziła, że mam się nad tym już nie zastanawiać. Zrobiła mi USG i wychodzi , że groszek jest starszy o 1 dzień niż wynika z OM
Bianka, nie denerwuj się prosze, nic złego sie nie powinno stać. Jesteś obstawiona lekami, więc trombofilia trzymana jest w ryzach. Czytałam kiedyś wywiad z prof. Debskim i mówił że przy braniu acardu i Clexane ryzyko spada do populacyjnego. W ciąży z Julka zrobił się mini zakrzep pewnie ale wtedy nie brałaś leków. Teraz jak już jest serduszko wszystko jest na dobrej drodze. 😘Krokodylica, Ptysio lubią tę wiadomość
-
Lililove wrote:Bianka, nie denerwuj się prosze, nic złego sie nie powinno stać. Jesteś obstawiona lekami, więc trombofilia trzymana jest w ryzach. Czytałam kiedyś wywiad z prof. Debskim i mówił że przy braniu acardu i Clexane ryzyko spada do populacyjnego. W ciąży z Julka zrobił się mini zakrzep pewnie ale wtedy nie brałaś leków. Teraz jak już jest serduszko wszystko jest na dobrej drodze. 😘
tak sama to sobie powtarzam, że teraz jestem już na odpowiednich lekach
I zdecydowanie prawdopodobieństwo niepowodzenia jest już dużo mniejsze
Lililove lubi tę wiadomość
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
Endometrioza