X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • dkdk Koleżanka

Wysłany: 7 marca 2024, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak polecam zdecydowanie poprawa. Wcześniej chodziły 2/3 dni i chore. Aktualnie chodzą 2/3 tygodnie. Starsza nawet 4/5 tygodni rekord pod rząd.

Dodam, ze jest to szczepionka na receptę i wczesniej warto jest jej stosowanie skonsultować z lekarzem pediatra:
    https://www.pediatrakielce.com

Od siebie daję namiar na pediatre z Kielc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2024, 14:51

• erre Autorytet

Wysłany: 12 listopada, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka!!! Co ja widzę, 5 szkrabów 😍 Pewnie tu już nikt nie zagląda, zaraz piszę priv do Ciebie 😉

Dziewczyny, jak Wasze 5-latki się rozwijają? U nas Janek ma zdiagnozowane opóźnienie rozwoju mowy. To niestety impaktuje na rozwój emocjonalny i społeczny, więc w przedszkolu czasami się zachowuje jak 3-latek. Wszelka pomoc w rozwoju to tylko prywatnie, na NFZ nie widzą problemu i mówią "normalne dziecko".
    Starszak właśnie zaczął szkołę i mam wrażenie, że mu jakieś adhd weszło 😅

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Maddelainen Autorytet

Wysłany: 13 listopada, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    Ależ ten czas leci, nasze bobaski mają już po 5 lat. Co prawda ja tu mało sie odzywałam z czasem ale sledzilam wątek. Miałam problemy z szyjka w jednej jak i drugiej ciazy :( U nas jedynie problemy logopedyczne, nie wymawia "sz" "cz". Mam teraz córkę również z września i miala podcinane wedzidelko, lekarz zajrzał przy okazji do starszaka i powiedział, że też ma do podcięcia. Ale zanim się zdecydowaliśmy, aby jemu też podciąć zasięgnęliśmy opini innego neurologopedy i ten zaś twierdzi, że wedzidelko długie.
    W związku z powyższym może zasięgnij jeszcze jakiejś innej opini? Nasze też czasem zachowuje się jak 3 latek jak mu odbija. Zawsze najgorzej dawać mu kolację to lata, rogi wszystko byleby nie to co trzeba, ale przecież to wciąż dziecko, małe dziecko.

👩+🧔‍♂️+👱+🐶
    2020 👶 💙
    30.12.2024 ⏸️

https://www.tickerfactory.com]age.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 13 listopada, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erre, witaj, przypadkiem zajrzałam 😁 No u mnie się dzieje. Na dniach rodzę piąte 😛 Moja pięciolatka też ma wadę wymowy, mówi niewyraźnie, głównie te sz, cz. Nie czekaj na NFZ, tylko idź prywatnie do logo i po roku zobaczysz poprawę. Mój najstarszy również zaczął w tym roku szkołę, dobrze się zaadaptował, zebrał już nawet piątki i szóstki 😉

age.png

5️⃣Córka 11.2025
    4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • erre Autorytet

Wysłany: 16 listopada, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chodzimy prywatnie na logo od 1,5 roku. To właśnie ta babka mnie pokierowała, żeby isc do neurologa, zrobić badanie słuchu, badania hormonów, zajęcia z integracji sensorycznej... Generalnie mały odblokował się z mówieniem po pół roku u logo, duzo gada, ale nadal przerabiamy te nieszczęsne sz, cz, s. W domu się poprawiło, bo dużo z nim rozmawiamy i zauważyliśmy, że "wygrzeczniał", ale w przedszkolu co drugi dzień nam zgłaszają głupkowate zachowania. Umówiłam się na diagnozę pedagogiczno-psychologiczną, może tam coś doradzą.
    Wędzidełko też mieliśmy podcinane u obu synów. Młodszy ma teraz w porządku, natomiast u starszaka wyszło, że skrócone, ale mamy wypracować ćwiczeniami i masażami, neurostymulacją i plastrami 😅
    Edka, u nas są oceny opisowe, nawet takie za sprawdzian czy pracę na lekcji. Na razie wszystkie są "powyżej oczekiwań". Na razie jest łatwo i przez to syn się nudzi na lekcjach, rozmawia, przeszkadza, a juz w połowie wrzesnia dostał dwie uwagi za to przeszkadzanie.
    Edka, trzymam kciuki za łatwe i szybkie rozwiązanie 👍 Z takim doświadczeniem to dobrze wiesz co robic 😀

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
‹‹ 1505 1506 1507 1508 1509
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ