X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha o masakra :) sorry wiecej nie bede :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pochwale się jakiego torta wykombinowałam :D mam nadzieje że będzie dobry bo same słodkości są w nim :D

15q22yd.jpg

2n8pr40.jpg

2mpk8ev.jpg

anulka81, Paula55, kark, betinka, Gosia19, Majeczka2014, stardust87, Kaarolina, K_A_M_A, Karolaaa91, JagoodkaK, verynice, Zaczarowana, afrykanka, doti77 lubią tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Ewi!! Daj kawalek :)
    Bylby bo akurat kakao popijam :)
    A jaki jest w srodku??(

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w srodku masa z śmietanki 36% z serkiem marscapone i z ananasem :) a biszkopt czekoladowy

betinka, Paula55, kark lubią tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze zdjęcie mojego syncia :) bo wkroczyliśmy w 32 tydzień ( czy tam 31 :D kto jak liczy)

...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 17:53

Majeczka2014, kark, Gosia19, Kaarolina, K_A_M_A, anulka81, Karolaaa91, stardust87, doti77, EmiBam, nenka, verynice, afrykanka lubią tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • betinka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi, normalnie na pomniejszeniu myslalam, ze to jakas rzezbiona swieca! Pieknyyyyy! I z tego, co mowisz o nadzieniu, na pewno przepyyyyyszny. Yummy!

Paula, ale ten Twoj mezczyzna jest kochany! Nie dokuczaj mu zbytnio, bo szkoda takiego jdanego egzemplarza :)

No dobra, to pakuje dupsko i cala reszte do samochodu i w droge! Dzisiaj chlodno, powinnam jakos przetrwac te 5h. Trzymajcie kciuki :-)

Ewi25 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • iwo_na Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki, u mnie pogoda dzisiaj pochmurna, fajnie :)
    Ja tam bym sie nie przejmowała takimi uwagami, ze jedna z drugą z "takim" brzuchem do porodu szła. A niech sobie idzie, każda z nas jest inna i nie ma co sie porównywać a tym bardziej dołować. Skoro lekarz mówi, ze jest wszystko dobrze to czym sie martwić??????
    Patrzyła może któraś tą huśtawkę co podesłałm linka wczoraj??????

relg4z17djzzyjqt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi ale super tort :) w sam raz dla mojego T - łasucha :)
    Piękne brzuszki, wszystkie!

My dziś 30 tydz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2014, 11:17

Gosia19, nenka lubią tę wiadomość

• iwo_na Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi jaki maleńki brzusio :) Szybko wrócisz do formy :)

relg4z17djzzyjqt.png
  • BlackLuna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki :)

a u mnie widzę pogoda zaczyna się rozjaśniać i wychodzi słoneczko oby tylko te duchoty nie wróciły bo chyba oszaleje z radości :P

Neluś, ciuszki są prześliczne!!! a te sukienusie boskie!! tylko czekać, aż będzie można małą królewnę ubierać :) no i na pewno niczego ci teraz nie braknie do małej :)

Ewi, ale słodkości! super torcik :) a niestety cukrzykowi nic tylko się ślinić pozostaje :P

miłego dzionka kobitki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2014, 11:21

kark lubi tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    Hej dziewczynki, u mnie pogoda dzisiaj pochmurna, fajnie :)
    Ja tam bym sie nie przejmowała takimi uwagami, ze jedna z drugą z "takim" brzuchem do porodu szła. A niech sobie idzie, każda z nas jest inna i nie ma co sie porównywać a tym bardziej dołować. Skoro lekarz mówi, ze jest wszystko dobrze to czym sie martwić??????
    Patrzyła może któraś tą huśtawkę co podesłałm linka wczoraj??????

dokładnie, nie ma co się przejmować. Przecież każda jest inna, każda ciąża inna i inne brzuszki. Mnie też irytuje porównanie. Siostra cioteczna kilka tyg temu porównywała brzuch z jej siostry czyli też mojej ciotecznej, Kaśka ma termin za 10 dni, ja rodzę na koniec września i było wielkie WOW, że ma taki brzuch duży, większy od Kaśki , ona ma małą piłeczkę a ja taki wielki brzuchol :) szlak mnie trafił. Zaraz głupie domysły, że moje dziecko nie wiadomo jakim będzie wielkoludem.. jakby to od tego zależało...

kark lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti, to mi przypomina historię moje kolegi z podstawówki. Jakieś 3 miesiące po komunii potrącił go tir na przejściu dla pieszych. W szpitalu próbowali go ratować, nie miał już wtedy obu nóg, ale się nie udało. Jego mama miała tylko jego, a pamiętam jak na pogrzeb przyjechał jego ojciec z nową rodziną i wyglądał jakby na jakiś piknik przyjechał. Zero jakichkolwiek emocji, a przecież to też był jego syn. Boże, jak to sobie przypomnę to już płaczę... Żeby tylko tej dziewczynce nic się nie stało.

Neluś, babcia tego tyle przysłała, że wnusia będzie miała na 365 dni ciuszki do przysyłki kolejnej paczki :D
    Majeczka2014 wrote:
    ale ogólnie nie lubię moim piersi :) teraz. Nie podobają mi się!
    Mi też się teraz moje nie podobają, są takie wielkie, ciężkie i zasłaniają brzuszek :P :( Wolałam stary rozmiar :)

Ewi, czy to s twixy?! Bo ja ostatnio jak widzę to się ślinię normalnie! Och, ale bym zjadła, chyba zadzwonię do męża, żeby kupił jak będzie wracał z pracy :D

A co do brzucha, to mnie nie wkurzajcie nawet...
    Wcześniej miałam mały, ale od jakiegoś miesiąca (zakładam, że od wtedy kiedy młody zaczął bardziej rosnąć) to mi go wypchnęło do przodu, ale nie jakoś trasznie.
    Jak dla mnie nadal jest mały, zresztą widzę po ciuchach które noszę, bo przy córce miałam już dawno za małe ciuchy, w których jeszcze chodzę.
    A teściowa od dwóch tygodni jak mnie widzi to w kółko, że się zaokrągliła, że mam figurę jak jej siostra (ma 90kg i jest mojego wzrostu :/), że chyba w środku są bliźniaki, że na pewno wcześniej urodzę itd.
    I kurwica mnie bierze, jak to mówi przy szwagierce, która ma termin na za 2 tygodnie, ma brzuch 3 razy większy ode mnie, od początku ma wielką banię, aż się dziwię, że może oddychać, a ani razu nie słyszałam, żeby jej coś takiego powiedziała... Szczególnie, że teściowa też ma niezły brzuszek i chyba dopiero w tym tygodniu mam większy brzuch od niej...
    Ech, przepraszam za to zrzędzenie, ale jak mówię o tym mężowi to tylko wzdycha i mówi, że ja ją po prostu źle zrozumiałam :/

A wymiary mam: bisut 99cm, brzuch 91cm, a takie mierzenie jak ty Paula podałaś to mam 27cm, ale nie wiem czy dobrze zmierzyłam ;)

• Paula55 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi idziemy leb w leb :) hehe, na kiedy masz termin???

Betinka wiesz ze ja sie sama zastanawiam czy on naprawde jest facetem hahaha, wiem glupio to brzmi... Ale nigdy (a mialam do czynienia z wieloma) nie spotkalam takiego egzemplarza :P my sie NIGDY nie poklucilismy... Jest tak kochany ze czasem mysle czym ja sobie zaslozylam na niego....

Uhh wracajcie bezpiecznie!!! Czekamy na ciebie jak juz bEdziesz w domku i koniecznie sie odzywaj!!!

Iwona a to byla ta hustawka hybrydowa? Mozesz zapodac linka bo chyba cos mi umknelo :P

betinka lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi, widziałam chyba podobny tort na necie :) ale chyba z kitkat albo biszkoptów takich lizaków? :)

• Ewi25 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna współczuje, ja to po obciążeniu mam nawet niższy cukier niż na czczo, czyli wychodzi że szybko mi sie sam neutralizuje czy jakoś tak :).

iwo_na najpierw szło mi w boczki a teraz w brzuch, oj kiedyś zgubie i boczki, ważne zeby mały miał tam sporo miejsca dla siebie na rozrabianie :)

BlackLuna lubi tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • stardust87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Hahaha o masakra :) sorry wiecej nie bede :P
    kochana, ale musiało być miło 0winked.gif bo się w bardzo dobrym humorze obudziłam :P

Paula55 lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark - nie to są batony z lidla, w opakowaniu jest 10 sztuk po 5 zł :)

Majeczka2014 - tak na mase i biszkopt brałam przepis z tego torta z kitkatów ale reszta sama pomodziłam :D

kark lubi tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark samemu ciezko to zmierzyc :)
    Ja mam do tego taka tabelke indywidualna... Bo po wprowadzeńiu mojego wzrostu i wagi sprzed ciazy komputer narysowal wykres poedmnie.... I ja wg tego wykresu z moim brzucjem jestem ponad linia... Ale niby polozna mńie uspokajala ze to nie AZ tak duzo....
    A tym co ktos mowi absolutnie sie ńie martwie :) nie przytylam duzo wiec luz :)

kark lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Ewi25 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 - na 13 września

qb3c82c3gptozz8t.png
  • BlackLuna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    BlackLuna współczuje, ja to po obciążeniu mam nawet niższy cukier niż na czczo, czyli wychodzi że szybko mi sie sam neutralizuje czy jakoś tak :).

iwo_na najpierw szło mi w boczki a teraz w brzuch, oj kiedyś zgubie i boczki, ważne zeby mały miał tam sporo miejsca dla siebie na rozrabianie :)

to nic tylko zazdrościć, ja w tej ciąży cukru prawie wcale bo mi słodkości odrzuciło naprawdę rzadko jak chyba jakieś spadki miałam to wtedy, a mi wyszło ze mam za wysoki masakra :( no cóż przynajmniej na wasze słodkie wyroby mogę popatrzeć i podziwiac :)

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
‹‹ 1097 1098 1099 1100 1101 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ