X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wybór imienia dla dziewczynki
Odpowiedz

Wybór imienia dla dziewczynki

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • adgam89 Nowa

Wysłany: 20 lipca 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane mamy :) piszę ponieważ mam lekki dylemat i jestem niezdecydowana. Choodzi o imię dla mojej Kruszynki która ma przyjsc na śiat w pażdzierniku. Z racji tego że do 24 tyg nie znałam płci Maluszka, czułam że to będzie synek i imię już dawno mieliśmy wybrane. Jednak okazało się że moje Maleństwo to dziewczynka. Wybrane imiona to Ada lub Jagoda. Czy możecie wyrazić opinię o tych imonach ? Naszym rodzinom nie podoba się żadne z nich ... Co sądzicie ? Pozdrawiam Was serdecznie :)

• angi87 Nowa

Wysłany: 21 lipca 2016, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi bardziej podoba się Jagoda. Mam podobny problem. Szukam jakiegoś polskiego nawet starego imienia dla dziewczynki. Mi się podoba Antonina lub Aniela, ale mężowi nie bardzo wiec szukam dalej.

• adgam89 Nowa

Wysłany: 21 lipca 2016, 01:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałabym imię, które nie należy aktualnie do tych najbardziej popularych z top listy. Myślałam, że ta Moja Jagódka byłaby taka wyjątkowa wśród Lenek, Amelek, Nadii itp. Co do Antoniny - tez był taki typ z mojej strony, ale tak samo jak Twojego męża - mojego nie udało się niestety przekonać :)

• Fufka30 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie się bardziej podoba Ada :) jeśli kiedyś i mnie będzie dziewczynka to na pewno Nina :)

gann90bv7cnzinvy.png
    Maksymilian 23tc [*]
    Mateusz 22tc [*]
  • Auro Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszę zupełnie szczerze. Bardzo ładne imiona.
    Rodzina niech sobie sama rodzi dzieci i nazywa jak chce.
    Nie pytaj nikogo o zdanie, bo nie ma takiego co by każdemu dogodził. Zrób tak jak Ci serce podpowie.
    dziecko Jagódka / dorosla Pani Jagoda
    dziecko Ada / dorosła Pani Adrianna

Ja chciałam Adriannę - gdyby mąż się zgodził, ale się nie zgodził :P

Dagn_ lubi tę wiadomość

cb7w9jcgbhi8rlpi.png
    zpbnvcqggsk02ljs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tobie się musi podobać i mężowi
    Ja np nie lubię wszystkie imin owocowych. Jagody i Maliny nie dla mnie ;)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ