Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wynagrodzenie na l4
Odpowiedz

Wynagrodzenie na l4

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • NoemiiiOlaaa Debiutantka

Wysłany: 30 listopada 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to jest z tym wyliczaniem wynagrodzenia na l4 , mianowicie przez cały rok nie chorowałam i na początku października dopadło mnie chorubsko i poszłam na tydzień na l4 w ciągu tego tygodnia dowiedziałam się ze jestem w ciazy i już od następnego tygodnia byłam na l4 z kodem B ponieważ troszkę plamiłam i lekarz kazał mi odpoczywać , jak zostanie mi wyliczone wynagrodzenie ? Z ostatnich 12 miesiecy czy zwykła miesięczną pensja , bo z tego co wiem żeby wyliczyć z ostatnich 12 miesiecy to trzeba przynajmniej 3 miesiące nie chorować no a umie jest ten tydzień a potem z kodem B ale jest ciągłość bo dostałam od poniedziałku do niedzieli i potem znowu od poniedziałku Kurde nie kumam tego i nie wiem czego mam się spodziewać :-/ Proszę o wyjaśnienie jeśli ktoś zna się w tym temacie :-)

wwgz3eeapam8975h.png
  • Malutka466 Nowa

Wysłany: 4 grudnia 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Ci powiem, że ja byłam dwa tygodnie na l4 zwykłym zanim dostałam to z kodem B i potem pisałam pismo do firmy z prośbą o wyrównanie tych dwóch tygodni do 100%. Bez problemu mi wyrównali, też tak zrób :) a co do wynagrodzenia to ja miałam średnią z 12 miesięcy.
    Podstawę wymiaru zasiłku chorobowego przysługującego ubezpieczonemu pracownikowi stanowi przeciętne miesięczne wynagrodzenie wypłacone za okres 12 miesięcy kalendarzowych poprzedzających miesiąc, w którym powstała niezdolność do pracy.

atdcp07w1mypai12.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ