X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wynagrodzenie na l4
Odpowiedz

Wynagrodzenie na l4

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • NoemiiiOlaaa Debiutantka

Wysłany: 30 listopada 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to jest z tym wyliczaniem wynagrodzenia na l4 , mianowicie przez cały rok nie chorowałam i na początku października dopadło mnie chorubsko i poszłam na tydzień na l4 w ciągu tego tygodnia dowiedziałam się ze jestem w ciazy i już od następnego tygodnia byłam na l4 z kodem B ponieważ troszkę plamiłam i lekarz kazał mi odpoczywać , jak zostanie mi wyliczone wynagrodzenie ? Z ostatnich 12 miesiecy czy zwykła miesięczną pensja , bo z tego co wiem żeby wyliczyć z ostatnich 12 miesiecy to trzeba przynajmniej 3 miesiące nie chorować no a umie jest ten tydzień a potem z kodem B ale jest ciągłość bo dostałam od poniedziałku do niedzieli i potem znowu od poniedziałku Kurde nie kumam tego i nie wiem czego mam się spodziewać :-/ Proszę o wyjaśnienie jeśli ktoś zna się w tym temacie :-)

wwgz3eeapam8975h.png
  • Malutka466 Nowa

Wysłany: 4 grudnia 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Ci powiem, że ja byłam dwa tygodnie na l4 zwykłym zanim dostałam to z kodem B i potem pisałam pismo do firmy z prośbą o wyrównanie tych dwóch tygodni do 100%. Bez problemu mi wyrównali, też tak zrób :) a co do wynagrodzenia to ja miałam średnią z 12 miesięcy.
    Podstawę wymiaru zasiłku chorobowego przysługującego ubezpieczonemu pracownikowi stanowi przeciętne miesięczne wynagrodzenie wypłacone za okres 12 miesięcy kalendarzowych poprzedzających miesiąc, w którym powstała niezdolność do pracy.

atdcp07w1mypai12.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ