X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wypadanie włosów
Odpowiedz

Wypadanie włosów

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Karpatia Koleżanka

Wysłany: 5 lipca 2021, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy znacie jakieś sposoby na wypadanie włosów przy niedoczynności tarczycy?

Annite, Rozeczka lubią tę wiadomość

• Vienne Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2021, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem pół roku po porodzie i mam niedoczynność tarczycy. Włosy leciały mi garściami. Zaczęłam się zdrowo odżywiać i zażywać zestaw witamin dla kobiet i widzę już że mi włosy odrastają. A wypada też coraz mniej.
    Od siebie polecam zioła takie jak:
    Ziele rdestu ptasiego (Herba Polygoni avicularis)
    Owoc róży (Fructus Rosae)
    Owoc jarzębiny (Fructus Sorbus)
    Liść pokrzywy (Urtica dioica)
    Korzeń kozłka (Valeriana officinalis)
    Kłącze lukrecji (Rhizoma Glycyrrhiza)
    Porost islandzki (Cetraria Islandica)
    Dostaniesz tutaj https://kredensziolowy.pl/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2021, 08:45

Annite, Rozeczka lubią tę wiadomość

• Annite Przyjaciółka

Wysłany: 9 lipca 2021, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co pomoze na wypadanie włosow przy karmieniu piersią?

Rozeczka lubi tę wiadomość

• Rozeczka Przyjaciółka

Wysłany: 9 lipca 2021, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest normalne i przez kilka miesięcy musisz się do tego przyzwyczaić. Teraz używam szamponu Dermena + witaminy Kerabione mama, ostanio szampon mi się skończył i musiałam kupić inny i od razu więcej włosów na szczotce sie pojawiło Karmię już 13 miesięcy.
    https://estetico.pl/nadmierne-wypadanie-wlosow

Na stronie możesz sobie o tym poczytać
    W koncu będzie lepiej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2021, 13:48

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ