X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wypadanie włosów
Odpowiedz

Wypadanie włosów

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Karpatia Koleżanka

Wysłany: 5 lipca 2021, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy znacie jakieś sposoby na wypadanie włosów przy niedoczynności tarczycy?

Annite, Rozeczka lubią tę wiadomość

• Vienne Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2021, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem pół roku po porodzie i mam niedoczynność tarczycy. Włosy leciały mi garściami. Zaczęłam się zdrowo odżywiać i zażywać zestaw witamin dla kobiet i widzę już że mi włosy odrastają. A wypada też coraz mniej.
    Od siebie polecam zioła takie jak:
    Ziele rdestu ptasiego (Herba Polygoni avicularis)
    Owoc róży (Fructus Rosae)
    Owoc jarzębiny (Fructus Sorbus)
    Liść pokrzywy (Urtica dioica)
    Korzeń kozłka (Valeriana officinalis)
    Kłącze lukrecji (Rhizoma Glycyrrhiza)
    Porost islandzki (Cetraria Islandica)
    Dostaniesz tutaj https://kredensziolowy.pl/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2021, 08:45

Annite, Rozeczka lubią tę wiadomość

• Annite Przyjaciółka

Wysłany: 9 lipca 2021, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co pomoze na wypadanie włosow przy karmieniu piersią?

Rozeczka lubi tę wiadomość

• Rozeczka Przyjaciółka

Wysłany: 9 lipca 2021, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest normalne i przez kilka miesięcy musisz się do tego przyzwyczaić. Teraz używam szamponu Dermena + witaminy Kerabione mama, ostanio szampon mi się skończył i musiałam kupić inny i od razu więcej włosów na szczotce sie pojawiło Karmię już 13 miesięcy.
    https://estetico.pl/nadmierne-wypadanie-wlosow

Na stronie możesz sobie o tym poczytać
    W koncu będzie lepiej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2021, 13:48

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ