Wyprawka
-
Hej dziewczyny, nie widzę takiego tematu wiec zakładam
Aktualnie jestem w 18+1 tygodniu, zastanawiam się co i kiedy kupować do wyprawki, płci jeszcze nie znam niestety wiec na zakup większości ubranek jeszcze czekam. Kupiłam 3 zestawy białe z jakimiś wzorkami ( będą dobre zarówno dla chłopca jak i dziewczynki) zamówiłam laktator, mam 3 kocyki, 1 poduszeczke(była w zestawie z kocykiem) i jak narazie to tyle. Chce kupować co miesiąc aby na koniec nie poczuć tych wydatków , ze wszystko na raz kupię....
Doradźcie proszę co można kupić wczensiej a co najlepiej pod sam koniec ciazyWiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2020, 08:42
👩🏻25
🧔🏻 35
💊 kwas foliowy
27.04.20 czułość 10 ⏸
28.04.20 czułość 25 ⏸
29.04.20 beta - 135.11
04.05.20 beta 2 - 3462.00 -
Cześć
Możesz kupić pieluszki tetrowe np.5 sztuk albo więcej.
W sumie lepiej miec juz wszystko przygotowane bo czesto dzieci rodzą się wcześniej - torbę do szpitala mozesz miec juz spakowana na poczatku 8 mc:) zeby później sie juz nie stresowac;)
Teraz sa duże promocje wiec warto skorzystać. Mozesz kupic butelki, smoczek, wanienke ( ta z ikei za 20 zl jest całkiem spoko)
Przewijak twardy na lozeczko tez sie przydaje.
Rozek - koniecznie:) wtedy dziecko sie nie rozkrywa i latwo je przeniesc jak zasnie.
Recznik z kapturem tez możesz juz kupić .
Jak nie znasz plci to mozesz poczekać jeszcze trochę z kupowaniem ubranek (ja znałam plec na 100% dopiero w 8 mc wiec mialam kupione ubranka w autka i typowo dziewczece;) mam córeczkę a teraz jestem w drugiej ciazy.
W ogole polecam pajacyki - latwo ubrac i dziecku tez wygodnie:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2020, 00:47
Annja lubi tę wiadomość
-
Najlepiej systematycznie kupować wszystko, można takie neutralne kolory wybrać przecież z ubrankami tylko poczekać. Polecam wcześniej kupić pieluchy tetrowe i flanelowe, olej że słodkich migdałów, sól fizjo, termometr bezdotykowy, nożyczki, gaziki...
-
Annja wrote:Hej dziewczyny, nie widzę takiego tematu wiec zakładam
Aktualnie jestem w 18+1 tygodniu, zastanawiam się co i kiedy kupować do wyprawki, płci jeszcze nie znam niestety wiec na zakup większości ubranek jeszcze czekam. Kupiłam 3 zestawy białe z jakimiś wzorkami ( będą dobre zarówno dla chłopca jak i dziewczynki) zamówiłam laktator, mam 3 kocyki, 1 poduszeczke(była w zestawie z kocykiem) i jak narazie to tyle. Chce kupować co miesiąc aby na koniec nie poczuć tych wydatków , ze wszystko na raz kupię....
Doradźcie proszę co można kupić wczensiej a co najlepiej pod sam koniec ciazy
Witaj 🙂.
Po pierwsze gratuluję kolejnego cudu pod sercem ♥️ .
Ja jako mama 5 dzieci powiem Ci że kupuj po trochu zacznij od takich np droższych rzeczy jak nasz np wózek łóżeczko po poprzednim dziecku lub nosidełko to już masz mniej do kupienia , jeśli chcesz kupić np nowy wózek to trzeba odłożyć pieniążki jeszcze zależy jaki bedzuech chciała ja za używany po trójce dzieci dałam 300 zł i do dziś mam ten wózek , ja w mojej ostatniej ciąży odkładałam do 9 msc i jak przyszło co do czego to nie miałam nic , nawet do szpitala dzięki serdecznej koleżance z bbf otrzymałam dużo ciuszków i w ciągu paru dni miałam wszystko gotowe i nie musiałam o nic się martwić .Mama 5 dzieci 🧒👩🦱👩🦱👩🦱🧒
04.06.2016.r 9 tc [*] Aniołek 😇💔 Pamiętamy 💔
Ślub cywilny 28.09.2013r ❤️❤️
Ślub kościelny 💒 26.11.2017r
Na ovufriend i bbf od 2016 r.
" Jeszcze będzie pięknie , mimo wszystko.
Tylko załóż wygodne buty , bo masz do przejścia całe życie ".
Jan Paweł II -
Frufru wrote:Najlepiej systematycznie kupować wszystko, można takie neutralne kolory wybrać przecież z ubrankami tylko poczekać. Polecam wcześniej kupić pieluchy tetrowe i flanelowe, olej że słodkich migdałów, sól fizjo, termometr bezdotykowy, nożyczki, gaziki...
mogę wiedzieć do czego służy olej ze słodkich migdałów?
-
Zielona koniczyna wrote:Witaj 🙂.
Po pierwsze gratuluję kolejnego cudu pod sercem ♥️ .
Ja jako mama 5 dzieci powiem Ci że kupuj po trochu zacznij od takich np droższych rzeczy jak nasz np wózek łóżeczko po poprzednim dziecku lub nosidełko to już masz mniej do kupienia , jeśli chcesz kupić np nowy wózek to trzeba odłożyć pieniążki jeszcze zależy jaki bedzuech chciała ja za używany po trójce dzieci dałam 300 zł i do dziś mam ten wózek , ja w mojej ostatniej ciąży odkładałam do 9 msc i jak przyszło co do czego to nie miałam nic , nawet do szpitala dzięki serdecznej koleżance z bbf otrzymałam dużo ciuszków i w ciągu paru dni miałam wszystko gotowe i nie musiałam o nic się martwić .
Ale to moje pierwsze dziecko 🤣☺️☺️
A płeć poznałam już, będzie chłopiec 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2020, 19:42
Zielona koniczyna lubi tę wiadomość
👩🏻25
🧔🏻 35
💊 kwas foliowy
27.04.20 czułość 10 ⏸
28.04.20 czułość 25 ⏸
29.04.20 beta - 135.11
Gratuluję synka:)
Komiecznie kup poduszke do karmienia- ja używałam juz w szpitalu, bardzo mi sie przydala.w sumie używałam 13 miesięcy
Olejek z migdałow super się sprawdza, jest na ciemieniuche u dziecka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2020, 21:21
-
Ja olej używam do kąpieli i do masażu całego ciała dziecka. Jest super.
-
Agnieszka_s wrote:Cześć pytanie a przy pierwszym dziecku od kiedy zaczęłyście robic wyprawkę? Bo ha dopiero 10 tyd i się zastanawiam Czy powoli nie zaczynać.
Ja zaczęłam od 17 tygodnia👩🏻25
🧔🏻 35
💊 kwas foliowy
27.04.20 czułość 10 ⏸
28.04.20 czułość 25 ⏸
29.04.20 beta - 135.11
Nie wyobrażam sobie spać z maluchem w łóżku ... jjak dla mnie od początku powinien spać w swoim łóżeczku. a co do wyprawki, zaczęłam większe zakupy, kupiłam rożek, ręcznik, myjki 2, pościel z wypełnieniem, laktator, i smoczek👩🏻25
🧔🏻 35
💊 kwas foliowy
27.04.20 czułość 10 ⏸
28.04.20 czułość 25 ⏸
29.04.20 beta - 135.11
Annja wrote:Nie wyobrażam sobie spać z maluchem w łóżku ... jjak dla mnie od początku powinien spać w swoim łóżeczku. a co do wyprawki, zaczęłam większe zakupy, kupiłam rożek, ręcznik, myjki 2, pościel z wypełnieniem, laktator, i smoczek
To co sobie teraz wyobrazasz a jak faktycznie bedzie... 🙉
Dobre podpowiedzi tu padly. A tematow i list wyprawkowych jest zatrzesienie. Dosc latwo mozna znalezc gotowe listy potrzebnych rzeczy.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Znalazłam listy wyprawkowe, ale jest tam dużo rzeczy napisane, które mogą okazać się zbędne dlatego założyłam wątek . I moje pytanie tez było co można kupić wcześniej a co na samym końcu.👩🏻25
🧔🏻 35
💊 kwas foliowy
27.04.20 czułość 10 ⏸
28.04.20 czułość 25 ⏸
29.04.20 beta - 135.11