X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wyprawka czas start ❤️
Odpowiedz

Wyprawka czas start ❤️

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Vanillia4 Znajoma

Wysłany: 5 maja, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć misie kolorowe❤️
    Potrzebuje pomocy z wyprawką. Właśnie zaczynam ją kompletować, a w zasadzie próbuję, bo nie wiem jak się do tego zabrać…. Dlatego potrzebuję pomocy, czy macie jakieś sprawdzone listy z których korzystacie? Chodzi mi wszystko co potrzebne, apteczka, meble, ubrania, akcesoria itp… niby są na internecie listy ale wydają mi się strasznie ogólne.
    A i jeszcze torba do szpitala.
    Nie wiem od czego i jak zacząć😭
    Będę Wdzięczna za pomoc ❤️

preg.png
  • Korki Autorytet

Wysłany: 5 maja, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanillia4 wrote:
    Cześć misie kolorowe❤️
    Potrzebuje pomocy z wyprawką. Właśnie zaczynam ją kompletować, a w zasadzie próbuję, bo nie wiem jak się do tego zabrać…. Dlatego potrzebuję pomocy, czy macie jakieś sprawdzone listy z których korzystacie? Chodzi mi wszystko co potrzebne, apteczka, meble, ubrania, akcesoria itp… niby są na internecie listy ale wydają mi się strasznie ogólne.
    A i jeszcze torba do szpitala.
    Nie wiem od czego i jak zacząć😭
    Będę Wdzięczna za pomoc ❤️
    Bo to tak totalniebindywidualne i co kto potrzebuje….
    Ja mogę się podzielić poradami po 1 dziecku, myślę że mogą być sensowne;
    - najlepsze ubranka na pierwsze miesiące to body kopertowe, nie trzeba się męczyć z zakładaniem przez głowę. I naprawdę mega są ciuszki z drugiej ręki.
    Najwspanialsza wanienka stokke turystyczna składana, z leżaczkiem do kąpieli, mega ułatwia i wyjazdy i kąpanie malucha (i starcza naprawdę na długo)
    - każda rzecz z internetowych list warto się zastanowić trzy razy, czy serio trzeba mieć. Zwykle nie trzeba :p
    -pieluchy tetrowe przydają się zawsze i wszędzie i warto mieć sporo
    -na pewno przyda się wcześniej kupić termometr, mega się sprawdza przy bobaskach Braun do ucha

Listę rzeczy do szpitala mają różne szpitale na swoich stronach, i one wyślę są sensowne i kompletne. moja osobista porada zwłaszcza jesli ma się mieć chłopca: dwa razy więcej ubranek, niż piszą :p

Takie mi przyszly rzeczy do głowy

zolima26 lubi tę wiadomość

03.2021 synek 👦🏼

🩷 Wanda nadchodzi około 4.10 👶🏼

Prenatalne 3 17.07

url=https://www.tickerfactory.com]preg.png[/url]
  • Vanillia4 Znajoma

Wysłany: 5 maja, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korki wrote:
    Bo to tak totalniebindywidualne i co kto potrzebuje….
    Ja mogę się podzielić poradami po 1 dziecku, myślę że mogą być sensowne;
    - najlepsze ubranka na pierwsze miesiące to body kopertowe, nie trzeba się męczyć z zakładaniem przez głowę. I naprawdę mega są ciuszki z drugiej ręki.
    Najwspanialsza wanienka stokke turystyczna składana, z leżaczkiem do kąpieli, mega ułatwia i wyjazdy i kąpanie malucha (i starcza naprawdę na długo)
    - każda rzecz z internetowych list warto się zastanowić trzy razy, czy serio trzeba mieć. Zwykle nie trzeba :p
    -pieluchy tetrowe przydają się zawsze i wszędzie i warto mieć sporo
    -na pewno przyda się wcześniej kupić termometr, mega się sprawdza przy bobaskach Braun do ucha

Listę rzeczy do szpitala mają różne szpitale na swoich stronach, i one wyślę są sensowne i kompletne. moja osobista porada zwłaszcza jesli ma się mieć chłopca: dwa razy więcej ubranek, niż piszą :p

Takie mi przyszly rzeczy do głowy

Dziękuję za odpowiedź ❤️

Korki lubi tę wiadomość

preg.png
  • Agula Autorytet

Wysłany: 5 maja, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie ściągnęłam kilka list wyprawkowych z różnych stron, oglądałam też rolki na tik toku z wyprawkami i na tej podstawie na kartce sobie spisałam co ja chcę i potrzebuję 🙂

sofiz lubi tę wiadomość

11.2016 💔 9tc
    06.2020 cp - prawa strona. usunięcie jajowodu.
    12.2020 cp lewa strona. Leczenie metotreksatem.
    11.2021 cp - lewa strona. Usunięty jajowód.

Procedura I 04.2024 - protokół krótki (Gonal i menopur)

16.04 - punkcja; pobrano 15 🥚 zapłodnionych 9, - 3 zarodki

19.04 transfer ET z 3 doby
    ⛔ 05.2024 Ciąża pozamaciczna rogowa. Laparoskopia.

06.09.2024 FET CS 4AB
    7dpt beta <2.30❌

04.10.2024 FET CN 4BB
    7dpt beta <2.30 ❌

Procedura II 10.2024 - protokół krótki (Rekovelle i menopur)
    30.10 punkcja; pobrano 12🥚 zapłodnionych 7, - 4 zarodki

03.01.2025 FET CN 4AA🍍🍟
    4dpt ⏸️
    5dpt 34,0 mIU/ml
    7dpt 93,8 mIU/ml
    10dpt 273,1 mIU/ml
    13dpt 900,7 mIU/ml
    17dpt 4923,0 mIU/ml
    21dpt USG 2mm okruszka z pulsującym serduszkiem 💓
    12+2 będzie syn 🩵

Na zimowisku ❄️4AA, 4BB, 3AB

preg.png
  • Maddelainen Autorytet

Wysłany: 6 maja, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jaki laktator polecacie? Chce karmić piersia, ale wiadomo do rozkręcenia laktacji lub kryzysów jest niezbędny.

👩+🧔‍♂️+👱+🐶
    2020 👶 💙
    30.12.2024 ⏸️

https://www.tickerfactory.com]age.png
  • Korki Autorytet

Wysłany: 6 maja, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maddelainen wrote:
    Dziewczyny, a jaki laktator polecacie? Chce karmić piersia, ale wiadomo do rozkręcenia laktacji lub kryzysów jest niezbędny.
    Nie jest taki znów niezbędny, nie użyłam ani razu a karmiłam 2,5 roku ;) więc z moich doświadczeń jako laktator najlepszy polecam bobasa 🙃

03.2021 synek 👦🏼

Prenatalne 3 17.07

• Hajkonk Autorytet

Wysłany: 6 maja, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z rzeczy wyprawkowych fizycznie mam fotelik z bazą, wózek, łóżeczko z materacem, laktator muszlowy. Mamy też trochę bodziaków i kompletów z leginsami ale jeszcze nie posortowane to są głównie prezenty więc rozmiary to od 50 do 86 nawet są też tam kocyki i reczniki. Jak to posegreguję to wtedy będę patrzeć czego mi brakuje i dokupimy.
    Jeśli chodzi o sprawy pościelowe to planuję kupić cały zestaw z sundream - lubię mieć wszystko w jednym wzorze i kolorze. Do pokoju w którym dzidzia będzie z Nami kupiłam szafę z drążkami i półkami oraz komodę która bedzie stać koło łóżeczka. Osobiście nie kupujemy przewijaka tylko będziemy korzystać z maty do przewijania. Ostatnio na smyku byla promocja na koce bambusowe wiec czekamy na dostawę. Wanienka raczej pójdę w klasyczna z wkładem.
    Pieluszki bambusowe mega polecam z auchana są fenomenalne! A jeśli chodzi o wyprawkę apteczno-drogeryjną mam pełny koszyk na gemini i wychodzi całkiem niezła suma 🫣

👩‍💼29l🤵‍♂️35l + 🐈‍⬛🐈‍⬛🐈‍⬛🐈‍⬛

10.2024 rozpoczęcie starań
    💊 PrenaCare Start Ona i On
    🩺17.11.2024 cytologia OK
    07.01 beta hcg 2758 mlU/ml.
    10.01 beta hcg 7412 mlU/ml

preg.png

04.01 ⏸️ 🍀
    07.01 5+4 pęcherzyk 4.81mm 🥹
    15.01 6+5 CRL 0,53cm i mamy ❤️ !
    24.01 8+0 CRL 1,6cm.
    26.02 12+5 USG I trym. CRL 5,93cm
    26.03 16+5 CRL 14,2cm 128g 🩷
    23.04 20+5 USG II trym. 343g 🩷
    21.05 24+5 637g 🩷
    18.06 28+5 1310g 🩷
    09.07 31+5 1700g 🩷
    21.07 33+2 ⏳
    06.08 35+4 ⏳

TP 5.09.2025 💖
  • zolima26 Znajoma

Wysłany: 6 maja, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korki, a czemu dla chłopca podwójna ilość ubranek? To będzie moje pierwsze dziecko, dlatego pytam bo kompletnie nic jeszcze nie wiem :D

preg.png
  • Korki Autorytet

Wysłany: 6 maja, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zolima26 wrote:
    Korki, a czemu dla chłopca podwójna ilość ubranek? To będzie moje pierwsze dziecko, dlatego pytam bo kompletnie nic jeszcze nie wiem :D
    No ja wzięłam tyle ile pisali na liście i nie spodziewałam się, że gościu będzie sikał za każdym razem dokładnie pół sekundy po odpieciu pieluchy 😂 jakoś nie nadążałam zakrywać tetra itd i po prostu osikiwal wszystko wkoło, raz nawet sobie do oka… i skończyły mi się te ubranka po półtora dnia, mąż dowoził. Ale też my byliśmy z 4 dni, bo żółtaczka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja, 17:58

zolima26, Sagi lubią tę wiadomość

03.2021 synek 👦🏼

Prenatalne 3 17.07

• zolima26 Znajoma

Wysłany: 6 maja, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, rozumiem :D czyli pieluszek nigdy dość. Trzeba kupić spory zapas tetry. I może "daszek na ptaszek" by się przydał... (podobno jest takie ustrojstwo)

preg.png
  • Korki Autorytet

Wysłany: 6 maja, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zolima26 wrote:
    Aha, rozumiem :D czyli pieluszek nigdy dość. Trzeba kupić spory zapas tetry. I może "daszek na ptaszek" by się przydał... (podobno jest takie ustrojstwo)
    Wow o tym nie słyszałam. Ale tetra przyłożona też daje radę o ile masz refleks

03.2021 synek 👦🏼

Prenatalne 3 17.07

• Sagi Autorytet

Wysłany: 8 maja, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korki wrote:
    Nie jest taki znów niezbędny, nie użyłam ani razu a karmiłam 2,5 roku ;) więc z moich doświadczeń jako laktator najlepszy polecam bobasa 🙃

Zgadzam się, i nie dajcie sobie wmówić, że jeśli drugiego dnia po porodzie nie ma nawału, to jest to problem. Żeby się nie rozpisywać, polecam przeczytać książkę Natuli o karmieniu piersią. Fakt że ją przeczytałam pozwolił mi zachować resztki spokoju w szpitalu.

Polecam pajacyki na suwak, teraz jest ich sporo. Najbardziej odpowiadają mi next. Na vinted można dostać w lepszych cenach.

Korki lubi tę wiadomość

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

preg.png

age.png
  • Korki Autorytet

Wysłany: 10 maja, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sagi wrote:
    Zgadzam się, i nie dajcie sobie wmówić, że jeśli drugiego dnia po porodzie nie ma nawału, to jest to problem. Żeby się nie rozpisywać, polecam przeczytać książkę Natuli o karmieniu piersią. Fakt że ją przeczytałam pozwolił mi zachować resztki spokoju w szpitalu.

Polecam pajacyki na suwak, teraz jest ich sporo. Najbardziej odpowiadają mi next. Na vinted można dostać w lepszych cenach.
    O tak, też ją polecam! Naprawdę fajnie napisana i się tak ustawia w głowie dużo

Sagi lubi tę wiadomość

03.2021 synek 👦🏼

Prenatalne 3 17.07

• Rzelka Autorytet

Wysłany: 10 maja, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak odciągałyście mleko? Ręcznie? Kolektorem? Czy po prostu jak trzeba było dawałyście modyfikowane?

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
    HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
    Laparoskopia 🆗
    12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
    Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
    11 🥚, 3 zarodki,
    12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486
    23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
    03.02.25 - 10+2, 36mm, ♥️ 🆗
    I prenatalne 13+2 - 7,6cm, ♂️

preg.png
  • TBK Ekspertka

Wysłany: 10 maja, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie laktator zwykły ręczny za kilkadziesiąt zł. Przy pierwszym synu używałam często. Mlody pił z piersi i jak mnie nie było pił moje mleko z butelki. Przy drugim tylko przy nawale, żeby lekko nadmiar ściągnąć. Mogłabym obejść się bez, a byłam po cc na zimno. Młody nigdy nie pił z butelki. Kp w sumie 4 lata.
    Teraz kupię jedynie muszle/kolektor, żeby nadmiar z drugiej piersi kapał właśnie do muszli, nie do wkładki. Szkoda marnować 😉

Rzelka lubi tę wiadomość

• Sagi Autorytet

Wysłany: 10 maja, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również cc na zimno.
    Tak, kolektor jest super przydatny, nie miałam go na początku i sporo mleka z drugiej piersi zmarnowałam przez pierwsze tygodnie :/
    A zapasy z kolektora się przydawały, żeby móc chociaż na chwilę wyjść i zostawić z kimś malucha.
    Laktatorem jak ściągnęłam 10ml to był sukces. Ale ja nie robiłam tego regularnie, w sumie nie miałam kiedy, tak często młody był przyssany, że ledwo na inne rzeczy starczało czasu.
    Teraz jak już jest większy to nie ma potrzeby odciągać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja, 21:57

Rzelka lubi tę wiadomość

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

preg.png

age.png
  • Korki Autorytet

Wysłany: 10 maja, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzelka wrote:
    To jak odciągałyście mleko? Ręcznie? Kolektorem? Czy po prostu jak trzeba było dawałyście modyfikowane?
    W sumie w ogóle nie odciągałam, ale też leciało mi jak z hydrantu serio 😳 miałam tak, że mogłam dosłownie przycisnąć trochę pierś z boku i leciało i leciało… kolektor miałam, ale po paru razach już nie chciałam używać, bo bałam się czegokolwiek co może jeszcze nasilić ten mlekotrysk, serio.
    Ale moje dziecko nie ogarniało picia z czego innego nic z cycka, a ja też raz spróbowałam takie rozmrożone mleko i było totalnie paskudne. Więc jakoś tak sobie żyliśmy w symbiozie ;)

03.2021 synek 👦🏼

Prenatalne 3 17.07

• Agni97 Autorytet

Wysłany: 10 maja, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,
    ja też mam już jednego Bobasa na świecie, a drugi jest w drodze i zdecydowanie popieram przedmówczynię, żeby sobie to przemyśleć i trochę to zmodyfikować pod siebie. Ja też posiłkowałam na listach z Internetu i na pewno bym to mocno zmodyfikowała - pierwszy przykład z brzegu - na tych listach są często z 3 kocyki, no oczywiście, że kupiłam trzy, ale tak naprawdę jeden jest cały czas intensywnie użytkowany, a reszta leży w szafce. Na lato dokupiłam jedynie taki kocyk mgiełka, bo ten co tak intensywnie użytkujemy to merino.
    Rożki miałam głównie od siostry, jeden też kupiłam, no i okej jeśli się użytkuje, zdarzy się przeciek warto mieć zapasowy, ale no nam też do końca się nie sprawdziły te rożki 🤷🏻‍♀️
    laktator też uważam, że na początek jest zbędny, fajnie się właśnie sprawdza kolektor na początku, bo naprawdę można sporo nadmiaru „odciągnąć”.
    bodziaki zgadzam się, że na początek są fajne kopertowe, jedynie trzeba wyczuć moment, kiedy dziecko już jest zbyt ruchliwe na kopertowe, bo ja miałam potem na większe rozmiary i już żałowałam, bo Bobas był tak ruchliwy 😂
    pieluszki tetrowe (u mnie głównie muślinowe, ew. bambusowe) to prawda, że się sprawdzały, chociaż u mnie Bobas nie ulewał, ale często jak już nie chciało mi się szukać kolektora to przykładałam do piersi, żeby nie mieć mokrej koszulki 😅
    te wszystkie rzeczy apteczne, uważam, że nie ma co szaleć, z resztą tak samo podpowiedziała mi moja położna, że leki też mają swoją datę ważności i bez sensu kupować coś, co może nie być wcale użyte, a jednak zawsze się znajdzie apteka całodobowa i można na cito kupić potrzebny lek. Mi się sprawdziły mocno takie gaziki, chyba niesterylne, bo były takie mięciutkie do przemywania właśnie oczek itd.
    Do pielęgnacji to też minimum w tych pierwszych tygodniach - u nas olejek ze słodkich migdałów.

Pamiętajcie Dziewczyny, że teraz naprawdę można coś zamówić przez internet i za dwa dni będzie u nas/w paczkomacie. Ja wiem, że jak ja wtedy kompletowałam wyprawkę to takie gadanie by w życiu nie przemówiło, ale naprawdę jednak mając jedno dziecko zmienia się to podejście i człowiek idzie w minimalizm 😂
    U nas Dzidziol okazał się mniejszy niż się spodziewaliśmy i jak byłam w szpitalu to Mąż pojechał do H&M i kupił ciuszki na rozmiar 50 i je wyprał i już czekały na nas w domu 😁 bo w szpitalu używałam szpitalnych ubranek, ale właśnie już mnie denerwowało to podwijanie i chciałam w tym mniejszym rozmiarze 😅
    Do porodu to też polecam mocno posiłkować na tym co daje szpital, ja też oczywiście zrobiłam po swojemu i pojechałam z wielkimi walizkami, to się śmiali, że na wakacje przyjechałam 🤣 no i rzeczywiście 80% rzeczy nie użyłam z tego co wzięłam 😅
    Też np. nakupowałam butelek do karmienia, różne rodzaje itd i szczerze wydałam tylko kasę niepotrzebnie, bo finalnie wystarczyłyby max dwie i to naprawdę okazjonalnie, bo raczej rzadko się zdarzało, że musiałam gdzieś wyjść bez Malucha.
    Wanienkę my akurat kupiliśmy zwykłą, nieskładaną- Tega Baby, ale ta większa, Maluch ma 14 miesięcy i nadal się w niej kąpie. Na pewno jak ktoś nie ma przestrzeni na przechowywanie, to taka składana wanienka to game changer, nasza się nie składa 🙂

Jak coś to pytajcie, postaram się odpowiedzieć z perspektywy posiadania już jednego dzieciątka 😊

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻💙 2024 (w 1 cs)

od 10.2024 starania o drugiego bobasa 🤞
    12.2024 cb 💔
    25.02. ⏸️🥹
    beta 48,20 mIU/ml
    prog 19,97 ng/ml

27.02. beta 110,15 mIU/ml
    prog 23,40 ng/ml

19.03. 1 cm małego Człowieczka; mamy serduszko 🥹❤️
    30.04. badania prenatalne - zdrowa dziewczynka 🌸🥹

preg.png
  • Korki Autorytet

Wysłany: 11 maja, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agni97 wrote:
    hej,
    ja też mam już jednego Bobasa na świecie, a drugi jest w drodze i zdecydowanie popieram przedmówczynię, żeby sobie to przemyśleć i trochę to zmodyfikować pod siebie. Ja też posiłkowałam na listach z Internetu i na pewno bym to mocno zmodyfikowała - pierwszy przykład z brzegu - na tych listach są często z 3 kocyki, no oczywiście, że kupiłam trzy, ale tak naprawdę jeden jest cały czas intensywnie użytkowany, a reszta leży w szafce. Na lato dokupiłam jedynie taki kocyk mgiełka, bo ten co tak intensywnie użytkujemy to merino.
    Rożki miałam głównie od siostry, jeden też kupiłam, no i okej jeśli się użytkuje, zdarzy się przeciek warto mieć zapasowy, ale no nam też do końca się nie sprawdziły te rożki 🤷🏻‍♀️
    laktator też uważam, że na początek jest zbędny, fajnie się właśnie sprawdza kolektor na początku, bo naprawdę można sporo nadmiaru „odciągnąć”.
    bodziaki zgadzam się, że na początek są fajne kopertowe, jedynie trzeba wyczuć moment, kiedy dziecko już jest zbyt ruchliwe na kopertowe, bo ja miałam potem na większe rozmiary i już żałowałam, bo Bobas był tak ruchliwy 😂
    pieluszki tetrowe (u mnie głównie muślinowe, ew. bambusowe) to prawda, że się sprawdzały, chociaż u mnie Bobas nie ulewał, ale często jak już nie chciało mi się szukać kolektora to przykładałam do piersi, żeby nie mieć mokrej koszulki 😅
    te wszystkie rzeczy apteczne, uważam, że nie ma co szaleć, z resztą tak samo podpowiedziała mi moja położna, że leki też mają swoją datę ważności i bez sensu kupować coś, co może nie być wcale użyte, a jednak zawsze się znajdzie apteka całodobowa i można na cito kupić potrzebny lek. Mi się sprawdziły mocno takie gaziki, chyba niesterylne, bo były takie mięciutkie do przemywania właśnie oczek itd.
    Do pielęgnacji to też minimum w tych pierwszych tygodniach - u nas olejek ze słodkich migdałów.

Pamiętajcie Dziewczyny, że teraz naprawdę można coś zamówić przez internet i za dwa dni będzie u nas/w paczkomacie. Ja wiem, że jak ja wtedy kompletowałam wyprawkę to takie gadanie by w życiu nie przemówiło, ale naprawdę jednak mając jedno dziecko zmienia się to podejście i człowiek idzie w minimalizm 😂
    U nas Dzidziol okazał się mniejszy niż się spodziewaliśmy i jak byłam w szpitalu to Mąż pojechał do H&M i kupił ciuszki na rozmiar 50 i je wyprał i już czekały na nas w domu 😁 bo w szpitalu używałam szpitalnych ubranek, ale właśnie już mnie denerwowało to podwijanie i chciałam w tym mniejszym rozmiarze 😅
    Do porodu to też polecam mocno posiłkować na tym co daje szpital, ja też oczywiście zrobiłam po swojemu i pojechałam z wielkimi walizkami, to się śmiali, że na wakacje przyjechałam 🤣 no i rzeczywiście 80% rzeczy nie użyłam z tego co wzięłam 😅
    Też np. nakupowałam butelek do karmienia, różne rodzaje itd i szczerze wydałam tylko kasę niepotrzebnie, bo finalnie wystarczyłyby max dwie i to naprawdę okazjonalnie, bo raczej rzadko się zdarzało, że musiałam gdzieś wyjść bez Malucha.
    Wanienkę my akurat kupiliśmy zwykłą, nieskładaną- Tega Baby, ale ta większa, Maluch ma 14 miesięcy i nadal się w niej kąpie. Na pewno jak ktoś nie ma przestrzeni na przechowywanie, to taka składana wanienka to game changer, nasza się nie składa 🙂

Jak coś to pytajcie, postaram się odpowiedzieć z perspektywy posiadania już jednego dzieciątka 😊
    Dla nas ta składana była fajna, bo chyba z dwa czy trzy lata zabieraliśmy do bagażnika i zero problemów w stylu „mało ładny prysznic na wyjeździe” - wszędzie można było zrobić miłą kąpiel :)

Agni97 lubi tę wiadomość

03.2021 synek 👦🏼

Prenatalne 3 17.07

• marcellinna Znajoma

Wysłany: 15 maja, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już pomału zaczyna, :) Niby wydaje się tyle kasy, ale to takie przyjemne wydatki <3
    A myślicie, że takie piece przy maluszku mają sens?
    https://e-kominki24h.pl/piece-wolnostojace ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca, 13:01

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ