X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wysoki przyrost beta hcg ponad 200%
Odpowiedz

Wysoki przyrost beta hcg ponad 200%

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Calathea Nowa

Wysłany: 8 stycznia 2021, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, czy któraś z Was miała wysokie przyrosty (200-250%) na początku ciąży? Lekarz stwierdził że to może być ciąża mnoga, ale też pozamaciczna albo puste jajo - myślałam że wtedy przyrosty są kiepskie, albo zaśniad... nie myślałam że będę się kiedyś przejmować "za wysoką betą"... A statystycznie na ciążę bliźniaczą z wyżej wymienionych opcji mam chyba małe szanse...
    To moja 3 ciąża, w obu przyrosty po 150%-z pierwszej mam córeczkę, drugą poroniłam w 6tc. Moje wyniki beta hcg (robione zawsze o godz 8-9):
    11dpo - 19
    13 dpo- 63
    15 dpo - 203
    19 dpo - 1940
    Przyrosty początkowo 250%, między 3 a 4 wynikiem 202%, myślałam że bardziej zwolni przy takiej wartości.
    Od pozytywnego testu 6 dni bolał mnie brzuch, dół brzucha, okresowo, kilka razy wzięłam nospe. Dzisiaj już mniej boli. Żadnych plamień.
    Lekarz w poniedziałek. Powinnam się teraz relaksować przed wizytą, a zdążył mnie tak nastraszyć że cały dzień siedzę w internecie i niestety znalazłam wiele przypadków że przy wysokich przyrostach było puste jajo.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ