X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wysokie wyniki
Odpowiedz

Wysokie wyniki

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Daria9420 Koleżanka

Wysłany: 26 października 2024, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    Dzisiaj robiłam badania na czczo.
    Zawsze glukozę miałam prawidłową 88, dzisiaj wyszło mi 100.
    Tak samo insulina, 13.08 miałam 13, po dniu dzisiejszym 21.60.
    HCG jestem ok. 5 tygodnia ciąży wyszło 1592 - czy to jest wynik dobry?
    Martwie się o cukier i insulinę.
    Miał ktoś podobną sytuację?

• anka013 Koleżanka

Wysłany: 26 października 2024, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciąży potrafi pod wpływem hormonów ciążowych wejść cukrzyca ciążowa. Najlepiej od początku stosować dietę cukrzycową. Zobaczysz jeszcze co powie lekarz. Pewnie czeka Cię wizyta u diabetologa. W ciąży norma cukru na czczo jest poniżej 92. Ja miałam 94 i mam cukrzycę i dietę i sprawdzanie cukru 4 razy dziennie. Przed ciążą wyniki też miałam dobre. 😊
    Co do bety, ważne są przyrosty w ciągu 48 godzin. Bo sam poziom niewiele powie. Więc betę najlepiej powtórz w poniedziałek i skorzystaj z kalkulatora 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2024, 20:21

Daria9420 lubi tę wiadomość

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ