X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wysokie wyniki
Odpowiedz

Wysokie wyniki

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Daria9420 Koleżanka

Wysłany: 26 października 2024, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    Dzisiaj robiłam badania na czczo.
    Zawsze glukozę miałam prawidłową 88, dzisiaj wyszło mi 100.
    Tak samo insulina, 13.08 miałam 13, po dniu dzisiejszym 21.60.
    HCG jestem ok. 5 tygodnia ciąży wyszło 1592 - czy to jest wynik dobry?
    Martwie się o cukier i insulinę.
    Miał ktoś podobną sytuację?

• anka013 Przyjaciółka

Wysłany: 26 października 2024, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciąży potrafi pod wpływem hormonów ciążowych wejść cukrzyca ciążowa. Najlepiej od początku stosować dietę cukrzycową. Zobaczysz jeszcze co powie lekarz. Pewnie czeka Cię wizyta u diabetologa. W ciąży norma cukru na czczo jest poniżej 92. Ja miałam 94 i mam cukrzycę i dietę i sprawdzanie cukru 4 razy dziennie. Przed ciążą wyniki też miałam dobre. 😊
    Co do bety, ważne są przyrosty w ciągu 48 godzin. Bo sam poziom niewiele powie. Więc betę najlepiej powtórz w poniedziałek i skorzystaj z kalkulatora 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2024, 20:21

Daria9420 lubi tę wiadomość

15.07.2021 💔👼
    13.05.2022 💔👼
    22.06.2023 ❤️🩷👶
    24.05.2024 💔👼
    25.03.2025 ❤️🩵👶
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ