X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wysokie wyniki
Odpowiedz

Wysokie wyniki

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Daria9420 Koleżanka

Wysłany: 26 października 2024, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    Dzisiaj robiłam badania na czczo.
    Zawsze glukozę miałam prawidłową 88, dzisiaj wyszło mi 100.
    Tak samo insulina, 13.08 miałam 13, po dniu dzisiejszym 21.60.
    HCG jestem ok. 5 tygodnia ciąży wyszło 1592 - czy to jest wynik dobry?
    Martwie się o cukier i insulinę.
    Miał ktoś podobną sytuację?

• anka013 Koleżanka

Wysłany: 26 października 2024, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciąży potrafi pod wpływem hormonów ciążowych wejść cukrzyca ciążowa. Najlepiej od początku stosować dietę cukrzycową. Zobaczysz jeszcze co powie lekarz. Pewnie czeka Cię wizyta u diabetologa. W ciąży norma cukru na czczo jest poniżej 92. Ja miałam 94 i mam cukrzycę i dietę i sprawdzanie cukru 4 razy dziennie. Przed ciążą wyniki też miałam dobre. 😊
    Co do bety, ważne są przyrosty w ciągu 48 godzin. Bo sam poziom niewiele powie. Więc betę najlepiej powtórz w poniedziałek i skorzystaj z kalkulatora 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2024, 20:21

Daria9420 lubi tę wiadomość

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ