X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Za mały zarodek a serduszko bije 8 tydzień ciąży
Odpowiedz

Za mały zarodek a serduszko bije 8 tydzień ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Czekajaca na cud... Znajoma

Wysłany: 12 października, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was wszystkie starające się i czekające na cud.Dziewczyny już sama nie wiem jak i co myśleć.Obecnie jestem w 8 tc+1 po udanym transferze 5 dniowej blastki.W środę byłam na USG i lekarz stwierdził że zarodek jest za mały 2,6mm ale serduszko pięknie bije.Kazal mi czekać jeszcze 2 tygodnie...Zrobiłam bete też w środę wyszła 4773 też trochę za niska,w poniedziałek mam powtórzyć.Biore Duphaston 3x1 i Cyclogest 2x1 oraz estrofem 3x1.Objawy jedene które mam to bóle Sutkow I spanie w dzień...Dziewczyny czy któraś z was miała podobnie I jak się to potoczyło dalej ? Odchodze od zmysłów juz...

• Alexandraxd Nowa

Wysłany: 12 października, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, U mnie druga ciąża i w pierwszej ciąży to samo było co teraz czyli że zarodek za mały a ja jestem 10 tydzień aktualnie. Pierwszy poród o dwa miesiące za wcześnie ale mala cała i zdrowa .

Czekajaca na cud... lubi tę wiadomość

• HolyFantasia Autorytet

Wysłany: 12 października, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też był niby za mały zarodek w stosunku do dpt, a już leci 13 tc i wszystko ok. 😉
    Ciąża jest o 5 dni młodsza niż to wynika z transferu i tyle.

Czekajaca na cud..., Martynka.98 lubią tę wiadomość

♀️ '93 (31 lat)
    AMH 2.61
    wyniki w normie

♂️ '89 (35 lat)
    bardzo niska liczebność i koncentracja plemników
    genetyka ok👍

03.06.2024 - kwalifikacja do in vitro ICSI
    24.07 - start stymulacji (z torbielą czynnościową 18 mm)
    02.08 - punkcja 💉 pobrano 13 🥚, dojrzałych 12 🥚
    - wszystkie poszły do zapłodnienia 🤞
    zarodki 5 doba: ❄❄❄
    07.08 - transfer ET 4.1.1 🌺
    7 dpt - beta 3,4 mlU
    9 dpt - beta 13,6 mlU
    12 dpt - beta 54,4 mlU
    14 dpt - beta 161,7 mlU
    20 dpt - beta 1490 mlU
    26 dpt - beta 6631 mlU CRL 3.3 mm, jest ❤
    13+3 I USG prenatalne: CRL 6.3 cm ❤ ryzyka b. niskie, chłopiec 😊💙
    21+3 II USG prenatalne: 380g, wszystko w normie 🤗

preg.png

Wysłany: 12 października, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie pocieszylyscie dziewczyny ❤️oby tak bylo...tylko martwi mnie jeszcze ta beta :(

• HolyFantasia Autorytet

Wysłany: 13 października, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekajaca na cud... wrote:
    Ale mnie pocieszylyscie dziewczyny ❤️oby tak bylo...tylko martwi mnie jeszcze ta beta :(

A który to był u Ciebie dpt?

♀️ '93 (31 lat)
    AMH 2.61
    wyniki w normie

♂️ '89 (35 lat)
    bardzo niska liczebność i koncentracja plemników
    genetyka ok👍

03.06.2024 - kwalifikacja do in vitro ICSI
    24.07 - start stymulacji (z torbielą czynnościową 18 mm)
    02.08 - punkcja 💉 pobrano 13 🥚, dojrzałych 12 🥚
    - wszystkie poszły do zapłodnienia 🤞
    zarodki 5 doba: ❄❄❄
    07.08 - transfer ET 4.1.1 🌺
    7 dpt - beta 3,4 mlU
    9 dpt - beta 13,6 mlU
    12 dpt - beta 54,4 mlU
    14 dpt - beta 161,7 mlU
    20 dpt - beta 1490 mlU
    26 dpt - beta 6631 mlU CRL 3.3 mm, jest ❤
    13+3 I USG prenatalne: CRL 6.3 cm ❤ ryzyka b. niskie, chłopiec 😊💙
    21+3 II USG prenatalne: 380g, wszystko w normie 🤗

preg.png

Wysłany: 13 października, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z obliczeń lekarza już jest dzisiaj 8 tydzień i 2 dzień...transfer miałam 4 września 5 dniowej blastki,2-gie usg miałam w środę tzn.09.10....

• Awunia Znajoma

Wysłany: 13 października, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekajaca na cud... wrote:
    Z obliczeń lekarza już jest dzisiaj 8 tydzień i 2 dzień...transfer miałam 4 września 5 dniowej blastki,2-gie usg miałam w środę tzn.09.10....

Hej, ja z wątku o inseminacji. Byłam ciekawa jak u Ciebie po USG, ale nic nie pisałaś. Ja jestem na podobnym etapie ciąży co Ty, owulację miałam 30.08., więc z miesiączki jestem teraz w 8 tyg 1 dni ciąży. Pamiętam, że byłaś taka pełna entuzjazmu i chciałam myśleć pozytywnie tak jak Ty, ale ja się stresowałam i myślałam tylko o statystykach poronienia na wczesnym etapie ciąży. Byłam już w ciąży 4 razy na USG, tak jakoś wyszło. Najpierw stresowałam się, że piersi mnie przestały boleć, więc poszłam wcześniej niż planowałam pierwszy raz, w 5 tyg i 2 dniu ciąży, i lekarz widział pęcherzyk ciążowy, żółtkowy i echo zarodka, ale bez serca jeszcze. Potem miałam przyjść za tydzień, ale praca mi nie pozwoliła i byłam już po 4 dniach, było serduszko (5t6d). Jednak źle zrozumiałam lekarza, że mam pęcherzyk żółtkowy 7mm i się zestresowałam, że dojdzie na pewno do poronienia (chociaż on nic nie mówił) i poleciałam kolejnego dnia prywatnie do innego gina, ale mnie uspokoił, że jest wszystko dobrze, chciaż dr powiedziała, że na tym etapie i tak albo może się skończyć dobrze, albo źle jak coś się źle podzieli. Zarodek miał wtedy 3,5 mm. Potem byłam na wizycie w tym tyg w czwartek (7tyg5dni) i lekarz zmierzył zarodek: okolo 1,6 cm i serce biło. Kolejna wizyta wyjdzie po 2 tyg i 1 dniu od ostatniej. Mam nadzieję, że u Ciebie jakoś cudownie wszystko będzie dobrze. A jak miałaś na pierwszym USG echo zarodka to jaka była wtedy wielkość CRL?

preg.png

Wysłany: 13 października, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze USG miałam 25 września to CRL wynosiło 1,6mm

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ