Za niskie TSH
-
30.04
TSH 0,236 (norma 0,27 - 4,20)
Z tego powodu zlecono powtórzenie TSH + FT4 +FT3.
09.05
TSH 0,136 (norma 0,27 - 4,20)
FT4 1,51 (norma 0,93 - 1,70)
FT3 3,63 (norma 2,00 - 4,40)
W necie czytam, że jak TSH poniżej normy, ale FT4 w normie to wszystko ok i nie ma się co martwić, ale już sama nie wiem.
Zapisać się do endokrynologa-ginekologa? Co zrobiłybyście na moim miejscu? -
Ja bym zapytała ginekologa lub lekarza u którego będziesz przy najbliższej okazji. u mnie TSH było podwyższone, dlatego ginekolog zapisał mi euthyrox (od niego miałam wcześniej skierowanie na TSH).Teraz mam już w normie. Przestraszyłam się czytając w necie o problemach z niedoczynnością tarczycy i miałam iść do endokrynologa, ale będąc u lekarza rodzinnego zapytałam przy okazji o te wyniki, bo bardzo go sobie cenie a on mnie uspokoił, że było podwyższone nieznacznie i jeśli już wyniki są w normie to mogę być spokojna. U mnie pojawiło się to w ciąży, bo przed ciążą robiłam badanie i wynik był ok.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2018, 11:49
ziuta.w lubi tę wiadomość
Antoś
-
Asiaf wrote:Ja bym zapytała ginekologa lub lekarza u którego będziesz przy najbliższej okazji. u mnie TSH było podwyższone
Tylko lekarza mam dopiero 30.05... Więc kupa czasu.
Chyba, że położną na czacie w LuxMedzie zapytam. Niedługo mi zablokują do nich dostęp.
Czytam, że nadczynność to mniejszy problem, ale mimo wszystko...
-
Mnie ciaza obnizyla TSH w pierwszym trymestrze do 0.12 i gin nic z tym nie robila ,nazwala to fizjologicznym stanem. Ostatnio robilam TSH i bylo 1.26 takze samo wrocilo do normy. Leczy sie podwyzszone TSH w ciazy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2018, 21:24
ziuta.w lubi tę wiadomość
-