X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
Odpowiedz

Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF

Oceń ten wątek:
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Pani oficer Waldisława będę na dobre jak do tego przywykne i bete zrobię ;) będziecie mnie edukować bo we wszystkim "do" ciazy wiedzę mam potężną hehe ale później to już Zielona żem że ho hoo :D

Cześć wszystkim mamusiom <3

No ja myślę..

Szczerze to aż wstyd się przyznać bo jestem już matką ale bawię się w detektywa Monka i czuwam i paczam bo niby czuję ruchy ale myślę czy to aby nie jelita.. Dlatego mówię że wstyd się przyznać..

Tuliska lubi tę wiadomość

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    Waldi, jak tu jesteś to pisz o co poszło z rodziną!

Ciężka sprawa.. Po prostu powiedziałam mamie że jak chce może rodzince oznajmić nowinę choć pewnie wiedzą.. I się zaczęło że wielkie tajemnicę robię i takie tam.. W międzyczasie domyśliłam się że ciocia która mi się przyznała skąd wiedziała o mojej ciąży tej straconej kilka dni po moim zapytaniu powiedziała mamie że jestem bardzo nie miła bo wyzwałam drugą ciocię od Judasza i takie tam. A mój mąż był świadkiem że zapytałam i powiedziałam cioci że nie będę nikomu nic wypominać tylko chce wiedzieć komu mogę ufać a komu nie.. Ona swoje dodała od siebie..

I wytłumaczyłam razem z mężem mamie że jak się cały czas słyszy przytyki od bliskich że jedno nam wystarczy a inni chcieliby chociaż jedno i na co nam więcej dzieci to aż czuć na kilometr chorą zazdrość i jak tu powiedzieć że się udało..

Usłyszałam że tajemnicę zrobiłam.. Więc mówię a czym miałam się chwalić?? Najpierw tym że walczę o każdy dzień ciąży a potem o każdy następny tydzień?? Można się pochwalić jak jest ok..

Ogólnie rozmowa nie przyjemna ale jestem po..

W sobotę było bierzmowanie na które byli wszyscy zaproszeni oprócz nas.. Teraz już wiem czemu..

Nie chciałam Wam tu pisać żeby i Was nie stresować..

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśki.. Co do mdłości.. Mnie też biorą jak jestem głodna.. A miewałam często takie cus.. Ale teraz staram się jeść żeby było ok.. Ale to ciśnienie powoduje że nie mam siły jeść..

Czikosz lubi tę wiadomość

• szuflada Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:

I wytłumaczyłam razem z mężem mamie że jak się cały czas słyszy przytyki od bliskich że jedno nam wystarczy a inni chcieliby chociaż jedno i na co nam więcej dzieci to aż czuć na kilometr chorą zazdrość i jak tu powiedzieć że się udało..

....nie wiem co powiedzieć...szkoda mi bardzo ludzi którzy się starają i im nie wychodzi...nie zasługują...ale na litość boską no....po co Wam więcej dzieci? a zapytaj ciotkę jedną z drugą które swoje dziecko by oddały jakby miały wybierać. Wszyscy tacy cwani. Nie lubię ludzi którym przeszkadza, że niebo jest za niebieskie....że za dużo szczęścia macie.

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale rozumiem Cię do pewnego stopnia Waldi. Też mam cieżką rodzinę. Też wyczuwam armagedon jak wieść się rozejdzie :P ale trudno, ja jestem szczęśliwa i zrobię wszystko, zeby moje dziecko też było szczęśliwe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 14:51

• foxylady Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waldi, tak sobie podczytuję te Twoje historie i współczuję Ci. Patrząc na to z boku wydaje mi się, że masz poczucie, że powinnaś się starać żeby było dobrze, żeby podtrzymać zdrowe relacje w rodzinie. Tak mi się wydaje. Ja pierwsze co bym zrobiła, to się wyprowadziła i zmniejszyła kontakty do minimum. I starała się zrozumieć, że nie każde zachowania (nawet matki) musisz tolerować czy znosić. I ignoruj takie akcje.. najważniejsze jest, że ty wiesz jaka jest prawda. Choćbyś nie wiem co zrobiła to i tak będą sobie musiałby "pogadać" a im ty bardziej będziesz chciała je wyprowadzić z błędu, tym bardziej będziesz nakręcać lawinę "paplania". Nie ma sensu.. :) Wiem, że doradzać jest bardzo łatwo, tym bardziej jak się nie zna całej sytuacji :) i może nie powinnam zabierać głosu, ale piszesz o tym na forum więc pewnie masz świadomość, że czyta to trochę więcej osób :)

Nikoludek <3
    27.12.2016 r., 4180g
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    ....nie wiem co powiedzieć...szkoda mi bardzo ludzi którzy się starają i im nie wychodzi...nie zasługują...ale na litość boską no....po co Wam więcej dzieci? a zapytaj ciotkę jedną z drugą które swoje dziecko by oddały jakby miały wybierać. Wszyscy tacy cwani. Nie lubię ludzi którym przeszkadza, że niebo jest za niebieskie....że za dużo szczęścia macie.

No i właśnie przykre jest to że osoby które mają problemy z zajsciem nie potrafią zrozumieć tego.. Ja im bardzo współczuję choć o tym nie mówię i jest mi bardzo źle z ich powodu ale chora zazdrość to za dużo..

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM, miej wyjebane.

Bardziej se gównem zaszkodzisz, niż uzdrowisz czyjąś chorą zazdrość.

Ciesz się rozwijającym się życiem.

Ja chwilowo dalej kaszlę, ale to chyba od kurzu...

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    Ale rozumiem Cię do pewnego stopnia Waldi. Też mam cieżką rodzinę. Też wyczuwam armagedon jak wieść się rozejdzie :P ale trudno, ja jestem szczęśliwa i zrobię wszystko, zeby moje dziecko też było szczęśliwe.

I ja też tak robię i mówię do męża teraz moje dzieci są najważniejsze.. To duże czyli on to mniejsze czyli Tosiu i to na które tak czekamy i doczekać się nie możemy.

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxylady spoko fajnie że się wypowiadasz w temacie.. Fajnie jak każdy ma coś do powiedzenia.. Można się wygadać i posłuchać opinii osób które są z boku.. Poradzić się..

Dzięki <3

Czikosz, foxylady lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Foxylady spoko fajnie że się wypowiadasz w temacie.. Fajnie jak każdy ma coś do powiedzenia.. Można się wygadać i posłuchać opinii osób które są z boku.. Poradzić się..

Dzięki <3

No! A ja próbuję urodzić pierwsze, a to, że będziesz mieć drugie to mnie cieszy! Kibicuję! <3 :) <3

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czikosz wrote:
    No! A ja próbuję urodzić pierwsze, a to, że będziesz mieć drugie to mnie cieszy! Kibicuję! <3 :) <3

Podziękować <3 ja Tobie też kibicuję <3
    Fajny posuwaczek.

Czikosz lubi tę wiadomość

• Tuliska Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Oj tam.. Tulistadko he he.
    Hihi Waldis nie rozpedzaj się za bardzo :) narazie jedno mnie przeraża :) no ewentualnie może dwójka, raz a dobrze i spokój ;)

WaldhauzerM lubi tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co..

Mam dziwne wrażenie jakby dziecko ułożyło się bardzo nisko.. Kopie mnie po jajnikach pęcherzu i po samym dole.. Teraz się wywala nad kością łonową... A to boli jak skurcz jak @.. Cholera przecież cały czas leżę.. Nie rozumiem..

• Tuliska Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waldziu ja sie nie znaju :/ ale skoro ty masz takiego wiercacego sie karateke jak na filmiku to moze rozpycha się i korzysta z każdej wolnej przestrzeni w brzuszku :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2016, 00:27

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Patkaaa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt faktem nie wchodziłam tu długo byłam zmęczona tymi staraniami. Mój partner ma teratozospermie ja miałam nieregularne cykle w sumie nawet nie diagnozowałam tego jedyne co to monitoring cyklu i takie podstawy miałam, po jego wynikach się załamałam myślałam że naturalnie się nie da. Cykle się unormowały po duphastonie. No ale jakoś temat zupełnie odpuścilam wyjechałam sama, odpoczęłam i generalnie zorientowałam się po kilku dniach że okres mi się spóźnia bo nadal miałam kalendarzyk w telefonie z dniami płodnymi i wszystkimi zaznaczonymi danymi. Okazało się że udało się tydzień po powrocie tak zupełnie na spontanie gdyby nie kalendarzyk nawet bym nie wiedziała kiedy. Taka moja historia pokrótce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziołszki, u mnie nieciekawie, bo wynik z bety to równe 26, a progesteron 11,80.

Zinterpretujcie proszę!

• foxylady Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ile dpo robiłaś betę? Jednorazowy wynik bety niewiele mówi.. musisz powtórzyć betę na drugi dzień i sprawdzić czy prawidłowo Ci przyrasta :)

Nikoludek <3
    27.12.2016 r., 4180g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    foxylady wrote:
    ile dpo robiłaś betę? Jednorazowy wynik bety niewiele mówi.. musisz powtórzyć betę na drugi dzień i sprawdzić czy prawidłowo Ci przyrasta :)

W 15 dniu po owulacji zrobiłam.

• szuflada Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czikosz kochana ciężko cokolwiek powiedzieć. Nie chcę prorokować. Przyrost bety to kwestia dni, wystarczy ze owulacje mogłaś mieć później niż myślałaś i zagniezdzenie. Powtórz spokojnie pojutrze :) zobaczymy jaki przyrost :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2016, 15:18

foxylady, Allmita lubią tę wiadomość

‹‹ 99 100 101 102 103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ