X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
Odpowiedz

Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF

Oceń ten wątek:
  • ines. Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bita_smietana wrote:

ines daj znac po endo!

No to daje ;) skopiuje co przed chwila pisałam na of...

Udało mi sie dopaść endo, oczekalam sie 2h ale sie udało.
    Uspokoił mnie troche, obniżył dawkę do 50tki. I powiedział jedna rzecz o ktorej nie pomyslałam czy poszłam na krew po zażyciu euthyroxu :D no tak poszłam zaraz po, to oczywiste ze ft4 rzuciło tak wysoko... głupia ja. Tak czy tak tsh zeswirowalo, wiec dawka narazie w dół, powtórka za 3tyg i mam mu wysłać smsem wyniki zeby juz nie jeździć. Jakby było bardzo zle to każe mi przyjechać a jak tylko skorygować dawkę to uzgodnimy to smsowo. Ze niby tylko ciężarnym daje swój numer bo wymagają specjalnej opieki.
    Ciężarnym - dziwnie to zbanrzmialo ;) Czyli w sumie spoko. Stwierdził ze zrobiliśmy nadwyżkę za duża dawka ale to nic, bo niby szybko sie rozejdzie i maluszek swoje zabierze. To sie okaże za 3tyg...

Jutro spróbuje sie do gina dodzwonić zapytac o ten progesteron :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2016, 22:24

bita_smietana lubi tę wiadomość

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella musisz myśleć pozytywnie! ! Stres tylko zaszkodzi Tobie i maleństwu !:)

Ines no widzisz jednak nie ma takiej tragedii :):) lekarz uspokoił wiec teraz wdech,wydech i do przodu :) dbaj o siebie :)

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • misiaq Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki! :*

ja jutro idę do gin na kolejną wizytę kontrolną. To będzie 6t3d, jak myślicie co powinno być widać na usg?
    Ostatnio był tylko pęcherzyk, całkiem spory, gin była zadowolona ;)

bita_smietana lubi tę wiadomość

29 lat, niedoczynność tarczycy, 4 cs - szczęśliwy!
    0d1yrjjg381hadma.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misiaq wrote:
    Cześć dziewczynki! :*

ja jutro idę do gin na kolejną wizytę kontrolną. To będzie 6t3d, jak myślicie co powinno być widać na usg?
    Ostatnio był tylko pęcherzyk, całkiem spory, gin była zadowolona ;)

Moze juz byc serduszko, ale moze jeszcze byc za wczesnie..
    Ja chyba w 8tyg zobaczylam i uslyszalam:*

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SYLWIA a co u Ciebie ? :*

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaq ja nie wiem bo pierwszą wizytę miałam w 8 tygodniu dopiero i była już dzidzia i serduszko :)

Evelin :D wyjątkowo dobrze, czuję że spokojnie pochodzę z tym rozwarciem jeszcze z tydzień

Evelin lubi tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • bita_smietana Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misiaq to zalezy od sprzetu, ja w 6t1d widzialam i zarodek 4mm i serduszko ale moj lekarz ma jakis full wypas badyl do przeswietlania :D mysle, ze zobaczysz zarodek ale nie wiem czy uslyszysz juz serduszko (tzn. nie bedzie pewnie puszczal dzwieku, mi nie puscil, ale widzialam na wykresie jak pika :) ), natomiast jak ma starszy sprzet to pewnie zobaczysz dzidziusia a na koncert serduszkowy zaprosi ciebie za tydzien :D

ines - suuuuper! ja tez raz chodzilam na czczo a raz z tabletka :D ja tez mam kontrole co 3 tyg :) szybka akcja i bedzie dobrze! :)

Tulisia <3

Bella - wizyta juz jutro ? o ktorej? bede trzymac kciuki! jak sie czujesz?

Evelin - sliczne imie Kuba :) mojemu tez sie bardzo podoba i tez przez Blaszczykowskiego :D ja jestem zakochana w imieniu Jas, Jasiu, Jasiolinski, Jasieniek :) a dla dziewczynki to juz od dawna mamy imie... Amelia, Amelka, Amelson, Ameluch, Ameluszek Karaluszek :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2016, 09:21

misiaq, Sylwia91, Caro, Evelin lubią tę wiadomość

mini-graphics-baby-925008.gif M3h2p2.png
  • bita_smietana Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia - 3 x S - sex, schody i sprzatanie :D

Ed. chociaz jak uparta po mamusi (tatusiu? ;) ) to tak szybko nie wyjdzie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2016, 09:23

Sylwia91 lubi tę wiadomość

mini-graphics-baby-925008.gif M3h2p2.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I my się witamy w ten okropnie szary, brzydki, ponury i zimny dzien :/ aż nic się nie chce... my dziś do dentysty na wymianę lekarstwa :D ząb do wyrwania ale nie daje go wyrwać, jakoś wyrywanie zeba w ciąży mnie przeraża. . Wiec wymieniam lekarstwo dopoki nie urodze :p
    A jutro wizyta, oglądanie wyników z drugiego prenatalnego no i mamy dostac skierowanie na krzywą cukrową. .:D ciekawe co to z tego będzie :p

Misiaq wszystko zależy właśnie od sprzetu :) ja tam swojego maluszka zobaczylam dopiero na prenatalnych w 12 tygodniu :p wczesniej w 4 tyg tylko pecherzyk bo ja oczywiście spanikowana szłam do gin bo mi położna glupot nagadala co do bety :p

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• eveli_na Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny
    Sylwia tydzien moze dwa ;) ja chodzilam z rozwarciem, puki wody sa ok to mozna czekac a jak Basia bedzie wieksza i wiecej tluszczyku nabierze to bedzie jej cieplej.

Ja serducho i dzidka widzialam w 8tyg.

Ja po wczorajszej wizycie u poloznej, malemu serducho bije cudnie, moje wyniki sa ok anemii nie ma, przemeczona tylko jestem mocno. Dostalam skierowanie na krzywa cukrowa bo wg centymetra poloznej (tak tak centymetra) dno macicy jest za wysoko, cZyli ze niby dzidziol jest duzy jak na ten tydzien. Stad podejrznie cukrzycy ciazowej. Zobaczymy. Kolejna wizyta u poloznej w 35tygodniu :D smiech na sali. Dobrze ze w 32 mam USG i konsultacje z poloznikiem. Jak sie faktycznie okaze ze maluch jest duzy to w nosie mam proby porodu naturalnego i umawiam sie na cc...

L.07', N.10', B.12', G.16' <3
    Kz9n.png
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny...ale tu teraz tłoczno...fajnie..:) wątek sie ożywił..
    ja od paru dni stosuje ta straszna dietę cukrzycową-narazie tyle ile wyczytałam w necie bo wizyte u diabetologa mam dopiero za 2 tyg...:(

wogóle chciałam sobie dzis powtórzyć tą krzywą cukrzycową-bo ostatnio byłam taka zakręcona że głowy sobie nie dam uciąć czy nie napiłam sie odruchowo czegoś słodkiego w nocy...
    no ale nie powtórzyłam-wkurzyłam się -poszłam z rana do labu-taka beznadziejna pogoda, na czczo z rana, autobusem...a tu babka do mnie że bez sskierowania ona nie może mi zrobić krzywej nawet odpłatnie,bo to zbyt poważne badanie jest i takie maja wymogi..no i tyle...bez sensu...zaraz bede próbować dzwonic do mojej lekarki zapytać sie co mi doradzi..

co do kilogramów na plusie to mnie zdziwiłyście...to ja myslałam że sporo przytyłam-10kg-a tu widze że nie jest tak źle...jak jeszcze teraz będe na tej drakońskiej diecie to pewnie bede miała wiekszy problem żeby przybrać na wadze...

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • ines. Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę z czego sie bierze ta cukrzyca ciążowa?

Swoją droga skonsultowałam sie z ginem, stwierdził ze proga mam ok i beta piękna wiec jest git jakby sie jakieś plamienie pojawiło to wtedy przyjść/dzwonić a jak nie to za 3 tygodnie. Nie za późno troche na 1 wizytę? To bedzie juz 8 tydzien...
    No i powiedział cos takiego: odpoczywać, unikać gorących kąpieli i narazie nie współżyć. Tym ostatnim to mnie troche zdziwił :O jak jest wszystko niby ok to dlaczego nie współżyć?

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ines może dlatego że jeszcze Cię nie zbadał i tak zapobiegawczo lepiej nie współżyć :)

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• Nats Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :D
    Ja jeszcze nie dostałam od Gina zalecenia, żeby krzywa zrobić. W czwartek mam wizytę to pewnie wtedy da :-)
    Mam nadzieję, że moje lozysko powedrowalo do góry i dostaniemy zielone światło na seksy, bo już wariuje :D

INES 8 tc moim zdaniem jest ok. Wtedy już powinno być serduszko i zarodek, a tak to byś się stresowala niepotrzebnie :)
    Z tym wspolzyciem to dziwna sprawa, ale jak tak zalecił to lepiej się wstrzymać narazie. Witam w klubie postujacych :D

3500 g 54 cm <3
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja postuje od poczatku :/ mimo iz gin dal nam zielone światło to moj mężuś ubzdurał sobie, ze ,, nie bedzie obijał Błazejka" i koniec. Na nic moje tłumaczenia ze nic mu nie zrobi :p no ale szanuje jego decyzje :)

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• Nats Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrula wrote:
    Ja postuje od poczatku :/ mimo iz gin dal nam zielone światło to moj mężuś ubzdurał sobie, ze ,, nie bedzie obijał Błazejka" i koniec. Na nic moje tłumaczenia ze nic mu nie zrobi :p no ale szanuje jego decyzje :)
    Podziwiam :P
    Ojej ja bym chyba oszalala tyle czasu, ale każdy ma inne potrzeby :D
    Dla mnie seks jest ważny i potrzebuje takiej bliskości, a trzeba korzystać poki jest ochota, bo po porodzie i tak czeka nas przerwa :-)

3500 g 54 cm <3
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bita_smietana wrote:
    misiaq to zalezy od sprzetu, ja w 6t1d widzialam i zarodek 4mm i serduszko ale moj lekarz ma jakis full wypas badyl do przeswietlania :D mysle, ze zobaczysz zarodek ale nie wiem czy uslyszysz juz serduszko (tzn. nie bedzie pewnie puszczal dzwieku, mi nie puscil, ale widzialam na wykresie jak pika :) ), natomiast jak ma starszy sprzet to pewnie zobaczysz dzidziusia a na koncert serduszkowy zaprosi ciebie za tydzien :D

ines - suuuuper! ja tez raz chodzilam na czczo a raz z tabletka :D ja tez mam kontrole co 3 tyg :) szybka akcja i bedzie dobrze! :)

Tulisia <3

Bella - wizyta juz jutro ? o ktorej? bede trzymac kciuki! jak sie czujesz?

Evelin - sliczne imie Kuba :) mojemu tez sie bardzo podoba i tez przez Blaszczykowskiego :D ja jestem zakochana w imieniu Jas, Jasiu, Jasiolinski, Jasieniek :) a dla dziewczynki to juz od dawna mamy imie... Amelia, Amelka, Amelson, Ameluch, Ameluszek Karaluszek :D

Wizyta jutro o 16:00. Mdłości mnie wykanczaja, poza tym czuję się dobrze :)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Wizyta jutro o 16:00. Mdłości mnie wykanczaja, poza tym czuję się dobrze :)

trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę!! :)

<3 <3 <3

Bella_Bella lubi tę wiadomość

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ines może chodzi o zagnieżdżenie? żeby na spokojnie groszek się zadomowił, choinka wie ;)

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Hej dziewczyny :D
    Ja jeszcze nie dostałam od Gina zalecenia, żeby krzywa zrobić. W czwartek mam wizytę to pewnie wtedy da :-)
    Mam nadzieję, że moje lozysko powedrowalo do góry i dostaniemy zielone światło na seksy, bo już wariuje :D

INES 8 tc moim zdaniem jest ok. Wtedy już powinno być serduszko i zarodek, a tak to byś się stresowala niepotrzebnie :)
    Z tym wspolzyciem to dziwna sprawa, ale jak tak zalecił to lepiej się wstrzymać narazie. Witam w klubie postujacych :D

Ja bym chciała już wypisać się z tego klubu :P

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
‹‹ 210 211 212 213 214 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ