Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
-
WIADOMOŚĆ
-
bita_smietana wrote:
ines daj znac po endo!
No to dajeskopiuje co przed chwila pisałam na of...
Udało mi sie dopaść endo, oczekalam sie 2h ale sie udało.
Uspokoił mnie troche, obniżył dawkę do 50tki. I powiedział jedna rzecz o ktorej nie pomyslałam czy poszłam na krew po zażyciu euthyroxuno tak poszłam zaraz po, to oczywiste ze ft4 rzuciło tak wysoko... głupia ja. Tak czy tak tsh zeswirowalo, wiec dawka narazie w dół, powtórka za 3tyg i mam mu wysłać smsem wyniki zeby juz nie jeździć. Jakby było bardzo zle to każe mi przyjechać a jak tylko skorygować dawkę to uzgodnimy to smsowo. Ze niby tylko ciężarnym daje swój numer bo wymagają specjalnej opieki.
Ciężarnym - dziwnie to zbanrzmialoCzyli w sumie spoko. Stwierdził ze zrobiliśmy nadwyżkę za duża dawka ale to nic, bo niby szybko sie rozejdzie i maluszek swoje zabierze. To sie okaże za 3tyg...
Jutro spróbuje sie do gina dodzwonić zapytac o ten progesteron
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2016, 22:24
bita_smietana lubi tę wiadomość
Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Cześć dziewczynki! :*
ja jutro idę do gin na kolejną wizytę kontrolną. To będzie 6t3d, jak myślicie co powinno być widać na usg?
Ostatnio był tylko pęcherzyk, całkiem spory, gin była zadowolonabita_smietana lubi tę wiadomość
-
misiaq wrote:Cześć dziewczynki! :*
ja jutro idę do gin na kolejną wizytę kontrolną. To będzie 6t3d, jak myślicie co powinno być widać na usg?
Ostatnio był tylko pęcherzyk, całkiem spory, gin była zadowolona
Moze juz byc serduszko, ale moze jeszcze byc za wczesnie..
Ja chyba w 8tyg zobaczylam i uslyszalam:* -
misiaq to zalezy od sprzetu, ja w 6t1d widzialam i zarodek 4mm i serduszko ale moj lekarz ma jakis full wypas badyl do przeswietlania
mysle, ze zobaczysz zarodek ale nie wiem czy uslyszysz juz serduszko (tzn. nie bedzie pewnie puszczal dzwieku, mi nie puscil, ale widzialam na wykresie jak pika
), natomiast jak ma starszy sprzet to pewnie zobaczysz dzidziusia a na koncert serduszkowy zaprosi ciebie za tydzien
ines - suuuuper! ja tez raz chodzilam na czczo a raz z tabletkaja tez mam kontrole co 3 tyg
szybka akcja i bedzie dobrze!
Tulisia
Bella - wizyta juz jutro ? o ktorej? bede trzymac kciuki! jak sie czujesz?
Evelin - sliczne imie Kubamojemu tez sie bardzo podoba i tez przez Blaszczykowskiego
ja jestem zakochana w imieniu Jas, Jasiu, Jasiolinski, Jasieniek
a dla dziewczynki to juz od dawna mamy imie... Amelia, Amelka, Amelson, Ameluch, Ameluszek Karaluszek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2016, 09:21
misiaq, Sylwia91, Caro, Evelin lubią tę wiadomość
-
I my się witamy w ten okropnie szary, brzydki, ponury i zimny dzien
aż nic się nie chce... my dziś do dentysty na wymianę lekarstwa
ząb do wyrwania ale nie daje go wyrwać, jakoś wyrywanie zeba w ciąży mnie przeraża. . Wiec wymieniam lekarstwo dopoki nie urodze :p
A jutro wizyta, oglądanie wyników z drugiego prenatalnego no i mamy dostac skierowanie na krzywą cukrową. .ciekawe co to z tego będzie :p
Misiaq wszystko zależy właśnie od sprzetuja tam swojego maluszka zobaczylam dopiero na prenatalnych w 12 tygodniu :p wczesniej w 4 tyg tylko pecherzyk bo ja oczywiście spanikowana szłam do gin bo mi położna glupot nagadala co do bety :p
02.02.2017 - Błażejek3080 g i 54 cm do kochania
-
Witam dziewczyny
Sylwia tydzien moze dwaja chodzilam z rozwarciem, puki wody sa ok to mozna czekac a jak Basia bedzie wieksza i wiecej tluszczyku nabierze to bedzie jej cieplej.
Ja serducho i dzidka widzialam w 8tyg.
Ja po wczorajszej wizycie u poloznej, malemu serducho bije cudnie, moje wyniki sa ok anemii nie ma, przemeczona tylko jestem mocno. Dostalam skierowanie na krzywa cukrowa bo wg centymetra poloznej (tak tak centymetra) dno macicy jest za wysoko, cZyli ze niby dzidziol jest duzy jak na ten tydzien. Stad podejrznie cukrzycy ciazowej. Zobaczymy. Kolejna wizyta u poloznej w 35tygodniusmiech na sali. Dobrze ze w 32 mam USG i konsultacje z poloznikiem. Jak sie faktycznie okaze ze maluch jest duzy to w nosie mam proby porodu naturalnego i umawiam sie na cc...
Sylwia91 lubi tę wiadomość
-
hej dziewczyny...ale tu teraz tłoczno...fajnie..
wątek sie ożywił..
ja od paru dni stosuje ta straszna dietę cukrzycową-narazie tyle ile wyczytałam w necie bo wizyte u diabetologa mam dopiero za 2 tyg...
wogóle chciałam sobie dzis powtórzyć tą krzywą cukrzycową-bo ostatnio byłam taka zakręcona że głowy sobie nie dam uciąć czy nie napiłam sie odruchowo czegoś słodkiego w nocy...
no ale nie powtórzyłam-wkurzyłam się -poszłam z rana do labu-taka beznadziejna pogoda, na czczo z rana, autobusem...a tu babka do mnie że bez sskierowania ona nie może mi zrobić krzywej nawet odpłatnie,bo to zbyt poważne badanie jest i takie maja wymogi..no i tyle...bez sensu...zaraz bede próbować dzwonic do mojej lekarki zapytać sie co mi doradzi..
co do kilogramów na plusie to mnie zdziwiłyście...to ja myslałam że sporo przytyłam-10kg-a tu widze że nie jest tak źle...jak jeszcze teraz będe na tej drakońskiej diecie to pewnie bede miała wiekszy problem żeby przybrać na wadze...https://www.maluchy.pl/li-72886.png
https://www.maluchy.pl/ci-73456.png -
Kurczę z czego sie bierze ta cukrzyca ciążowa?
Swoją droga skonsultowałam sie z ginem, stwierdził ze proga mam ok i beta piękna wiec jest git jakby sie jakieś plamienie pojawiło to wtedy przyjść/dzwonić a jak nie to za 3 tygodnie. Nie za późno troche na 1 wizytę? To bedzie juz 8 tydzien...
No i powiedział cos takiego: odpoczywać, unikać gorących kąpieli i narazie nie współżyć. Tym ostatnim to mnie troche zdziwiłjak jest wszystko niby ok to dlaczego nie współżyć?
Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Hej dziewczyny
Ja jeszcze nie dostałam od Gina zalecenia, żeby krzywa zrobić. W czwartek mam wizytę to pewnie wtedy da
Mam nadzieję, że moje lozysko powedrowalo do góry i dostaniemy zielone światło na seksy, bo już wariuje
INES 8 tc moim zdaniem jest ok. Wtedy już powinno być serduszko i zarodek, a tak to byś się stresowala niepotrzebnie
Z tym wspolzyciem to dziwna sprawa, ale jak tak zalecił to lepiej się wstrzymać narazie. Witam w klubie postujacych
Sylwia91 lubi tę wiadomość
3500 g 54 cm -
Ja postuje od poczatku
mimo iz gin dal nam zielone światło to moj mężuś ubzdurał sobie, ze ,, nie bedzie obijał Błazejka" i koniec. Na nic moje tłumaczenia ze nic mu nie zrobi :p no ale szanuje jego decyzje
02.02.2017 - Błażejek3080 g i 54 cm do kochania
-
sandrula wrote:Ja postuje od poczatku
mimo iz gin dal nam zielone światło to moj mężuś ubzdurał sobie, ze ,, nie bedzie obijał Błazejka" i koniec. Na nic moje tłumaczenia ze nic mu nie zrobi :p no ale szanuje jego decyzje
Ojej ja bym chyba oszalala tyle czasu, ale każdy ma inne potrzeby
Dla mnie seks jest ważny i potrzebuje takiej bliskości, a trzeba korzystać poki jest ochota, bo po porodzie i tak czeka nas przerwa
3500 g 54 cm -
bita_smietana wrote:misiaq to zalezy od sprzetu, ja w 6t1d widzialam i zarodek 4mm i serduszko ale moj lekarz ma jakis full wypas badyl do przeswietlania
mysle, ze zobaczysz zarodek ale nie wiem czy uslyszysz juz serduszko (tzn. nie bedzie pewnie puszczal dzwieku, mi nie puscil, ale widzialam na wykresie jak pika
), natomiast jak ma starszy sprzet to pewnie zobaczysz dzidziusia a na koncert serduszkowy zaprosi ciebie za tydzien
ines - suuuuper! ja tez raz chodzilam na czczo a raz z tabletkaja tez mam kontrole co 3 tyg
szybka akcja i bedzie dobrze!
Tulisia
Bella - wizyta juz jutro ? o ktorej? bede trzymac kciuki! jak sie czujesz?
Evelin - sliczne imie Kubamojemu tez sie bardzo podoba i tez przez Blaszczykowskiego
ja jestem zakochana w imieniu Jas, Jasiu, Jasiolinski, Jasieniek
a dla dziewczynki to juz od dawna mamy imie... Amelia, Amelka, Amelson, Ameluch, Ameluszek Karaluszek
Wizyta jutro o 16:00. Mdłości mnie wykanczaja, poza tym czuję się dobrze -
Nats wrote:Hej dziewczyny
Ja jeszcze nie dostałam od Gina zalecenia, żeby krzywa zrobić. W czwartek mam wizytę to pewnie wtedy da
Mam nadzieję, że moje lozysko powedrowalo do góry i dostaniemy zielone światło na seksy, bo już wariuje
INES 8 tc moim zdaniem jest ok. Wtedy już powinno być serduszko i zarodek, a tak to byś się stresowala niepotrzebnie
Z tym wspolzyciem to dziwna sprawa, ale jak tak zalecił to lepiej się wstrzymać narazie. Witam w klubie postujacych
Ja bym chciała już wypisać się z tego klubu