Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
-
WIADOMOŚĆ
-
Duśka;) wrote:Smietanko u nas urodzil sie Olek nie maly a w 4 tygodniu dalej nosimy 56 bo w 62 sie topi:-P no ale zalezy jakiej firmy no Smykowe 56 jest jak z innych 62... A no i olek mial 55 cm jak sie urodzil:-)
dziekuje Dusiaczku!!!!
moj maz sie mnie zapytal, czemu nie kupuje od razu na 104 i nie wiaze tasma nogawek
oszczedny - nie ma coDuśka;) lubi tę wiadomość
-
dziewczyny jeszcze jedno pytanie odnosnie kikutka
pytam bo nie mam pojecia - polecacie na poczatek kaftaniki i polspiochy, zeby tego kikutka nie przysinac czy normalnie zakladacie spiochy i pajace?
tak sobie dzisiaj uswiadomilam, ze nie mam bladego pojecia na temat dzieci -
Hej dziewczyny :* z racji przygotowan swiatecznych jak pisalam nie mialam za bardzo czasu.. przydalo sie te kilka dni w gosciach , jeszcze bardzo milo sie czulam bo wszyscy zadowoleni z mojego "stanu" zony/ dziewczyny Adama kuzynow opowiadaly mi o porodach i szczerze ? Nie moge sie doczekac
coraz czesciej o tym mysle, Adam bedzie z nami w tym dniu wiec jeszcze bardziej odliczam te dni
zaraz 28 tydz u mnie, jak to leci
Jeszcze sie pochwale, że 22 Grudnia moja siostra urodzilabede chrzestna
Córunia przeslodka, wynosilam i wycalowalam
siostra po CC, jakos dochodzi do siebie
A wy sie pochwalcie jak minely święta ? :* :* jak sie czujecie ?? :*
Smietana, u nas w szkole rodzenia mowili ze najwygodniejsze są ciuszki zapinane po calej dlugosci ciałka..
Ale dziewczyny z maluchami niech sie wypowiedza, bardziej sie znaja
:**sandrula lubi tę wiadomość
-
Smietana dobre pytanie! Sama jestem ciekawa odnosnie tego kikutka:)
Ja kupiłam kilka sztuk ubranek na 56 Ale to po tym jak się dowiedziałam że mam zagrożenie porodem przedwczesnym i spanikowalam że mam tych rozmiarów za mało:D ale też nie przesadzalam z ilością, dobrze mieć kilka sztuk na poczatek a najwyżej można potem dokupić
Evelin gratulacje! !teraz możesz się szkolić na małej:D
Evelin lubi tę wiadomość
02.02.2017 - Błażejek3080 g i 54 cm do kochania
-
Kochana my weszliśmy w trzeci tydzień życia Kornelki i 56 pasuje jak najbardziej, w niektórych 56 wręcz pływa
A co do kikutka (nam już odpadl) ubranka spokojnie mogą go dotykać bo są bawełniane. Trzeba podwijac tylko pieluszke
Evelin lubi tę wiadomość
Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka! -
Aha a co do wygody. My po domku nosimy tylko body na długi rękaw, jest u nas bardzo ciepło i nakrywamy małą kocykiem lub zawijamy w rożek. Najwygodniej jest w nocy przy zmianie pieluszki- dobijały mnie te guziki w spiochach i innych...
Evelin lubi tę wiadomość
Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka! -
Evelin wrote:Szuflada ja w wyprawce mam właśnie same body i polspiochy.. bo jakos uznalam że to najwygodniejsze
Mnie to teraz zastanawia kwestia materacyku
I caluski dla Niuni :*
witaj w klubie ja się powoli rozglądam za łóżeczkiem i materacykiem. z zaznaczeniem baaaaaardzo pooooowoli.
zaczęłam rozważać coś takiego jak łóżeczko dostawne (w tym stylu powiedzmy http://allegro.pl/lozeczko-dostawne-kolyska-3w1-filip-2-materac-i6206983750.html ) ale chyba jednak zdecyduje sie na zwykłe, kurczę koleżanki mnie straszą, że nie będzie mi sie chciało wstawać i i tak skończe śpiąc z dzieckiem. a ja bardzo chce tego uniknąć, przede wszystkim jeśli chodzi o 'wyrzucanie' mężą z łóżka. to nie wchodzi w gre. spanie w trójkę z malcem też nie. ale jak postawię sobie łóżeczko w naszej sypialni to chyba wstane te 1,5 metra do dziecka... przynajmniej teraz mi się tak wydajeEvelin lubi tę wiadomość
Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
bita_smietana wrote:do wszystkich mam tutaj
jak dlugo nosily wasze malenstwa rozmiar 56? moja mama twierdzi, ze mam nie kupowac 56 bo po tygodniu dzieci wyrastaja i mam inwestowac w 62. Tylko, ze ona rodzila dzieci 60cmJak bylo u was?
U mnie młoda urodziła się 53 cm i z 2-3 miesiące nosiła 56 napewno, jak nie 4pamietam, że kupowałam jejna święta coś 68, bo niby na 6 mcy a ona 62 dopiero nosiła. Ale wiesz, są dzieci i dzieci. Pamiętam też, że na szybko kupowałam rzeczy 50, w których z 1-1,5 mca chodziła
Evelin lubi tę wiadomość
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
ines. wrote:witaj w klubie ja się powoli rozglądam za łóżeczkiem i materacykiem. z zaznaczeniem baaaaaardzo pooooowoli.
zaczęłam rozważać coś takiego jak łóżeczko dostawne (w tym stylu powiedzmy http://allegro.pl/lozeczko-dostawne-kolyska-3w1-filip-2-materac-i6206983750.html ) ale chyba jednak zdecyduje sie na zwykłe, kurczę koleżanki mnie straszą, że nie będzie mi sie chciało wstawać i i tak skończe śpiąc z dzieckiem. a ja bardzo chce tego uniknąć, przede wszystkim jeśli chodzi o 'wyrzucanie' mężą z łóżka. to nie wchodzi w gre. spanie w trójkę z malcem też nie. ale jak postawię sobie łóżeczko w naszej sypialni to chyba wstane te 1,5 metra do dziecka... przynajmniej teraz mi się tak wydaje
Ja od początku kladlam młodą samą w łóżeczku, samą w pokoju gdzieś po miesiacu (oczywiście przy otwartych drzwiach). Do dziś śpi sama, w swoim pokoju, teraz przy zamkniętych drzwiach. Znam takie, co bardzo długo śpią z 1/2/3 dzieci i mężem. Zdania są podzielone co lepsze/gorsze. Chciałam tylko powiedzieć Ci, że da się mieć z mężem łóżko tylko dla siebie a do dziecka tylko wstawaćEvelin lubi tę wiadomość
mama:
-
A, jeszcze co do ciuszków to też zależy w którym miesiącu kto rodzi, to inne rzeczy się sprawdzają. U mnie np kaftaniki to jakaś gruba pomyłka. Zawsze były zestawy body dl + polspiochy lub spiochy, body krotkie + pajac. No i na początek fantastyczne sa body i pajace zapinane kopertowo, z przodu.
Evelin, emidomi lubią tę wiadomość
mama:
-
Witam..
Jeśli o nas chodzi to my już nosimy garderobę na 62 ale większe 56 jeszcze pasi..
Mam 5 par bodow na 62 i w zupełności starcza. Jeśli ma się tego dużo to gwarantuję że większość i tak będzie niewykorzystanych.. Znam to z autopsji..
A Leoś rośnie w siłę.. W 3 doby przybyło mu aż 200 gram..
Mamusie.. Mam coś ważnego do powiedzenia..
Składając życzenia tutaj na Święta pisałam że moje będą ciężkie.. Tak bardzo się pomyliłam.. Były gorsze.. Co więcej nie przypominało to Świąt.. Przypłaciłam to zdrowiem psychicznym.. Moja psychika legła w gruzach.. Moje uczucia względem rodziców własnych zostały podeptane.. Wczoraj wyglądałam dosłownie jak po stracie ciąży.. I gdyby nie mąż i dzieci to byłoby ciężko się podnieść ale po woli próbuję..
Wychodzę stąd na jakąś chwilę bo muszę się zebrać do kupy a nie potrafię się skupić na tym co Wy piszecie..
Mam prośbę.. W razie zbiórki kasy na nasze mamusie i maleństwa proszę pisać na FB a jak nie to na telefon.. Jak coś numer mają Sylwia Anula i Evelin.
Pozdrawiam.31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
Cześć Mamuśki
Jak po świętach kochane?
Mam pytanie czysto techniczne, potrzebuję do listy dwie informacje _
1. Czy po Liliance coreczce Anuli urodziło się nam jeszcze jakieś dzieciątko?
2. Czy Eweli_na urodziła już?
Sorki ze wam zawracam głowę ale przez te święta się pogubilam troszkę
Buziaki*
31 lat,
Aktualnie w trzeciej ciazy
TSH 3,07
Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
Dwie córeczki
14.02.2017 HSG jajowody drożne -
emidomi wrote:Cześć Mamuśki
Jak po świętach kochane?
Mam pytanie czysto techniczne, potrzebuję do listy dwie informacje _
1. Czy po Liliance coreczce Anuli urodziło się nam jeszcze jakieś dzieciątko?
2. Czy Eweli_na urodziła już?
Sorki ze wam zawracam głowę ale przez te święta się pogubilam troszkę
Buziaki*
Ja urodziłam 16 grudnia, a Eveli_na 19 grudniaEvelin lubi tę wiadomość
-
Poczułam ruchy! To na pewno było to, takie lekkie mizianie, jakby drapanie od środka, to po prostu nie mogło być nic innego
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2016, 18:51
sandrula, bita_smietana, Sylwia91, Evelin, 19Biedroneczka91 lubią tę wiadomość
Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Heeej!
Ja już po wizycie. Szyjka z 1 cm zrobila się 0,5 cm.. rozluzniona i ujście jest tak,że palec by wszedl spokojnie. . Mam się oszczędzać jeszcze ten tydzień i brać leki a po tygodniu odstawićogólnie to mam się cieszyć ze dotrwalam do 36 tygodnia:D teraz to jak tylko szyjka dostanie mocniejszych skurczy to jak to lekarz powiedział, ,pojdzie raz dwa":p
Allmita, Evelin, ines. lubią tę wiadomość
-
sandrula wrote:Heeej!
Ja już po wizycie. Szyjka z 1 cm zrobila się 0,5 cm.. rozluzniona i ujście jest tak,że palec by wszedl spokojnie. . Mam się oszczędzać jeszcze ten tydzień i brać leki a po tygodniu odstawićogólnie to mam się cieszyć ze dotrwalam do 36 tygodnia:D teraz to jak tylko szyjka dostanie mocniejszych skurczy to jak to lekarz powiedział, ,pojdzie raz dwa":p
Czasem jest tak, ze niby szyjka ledwo trzyma, a dzieciakom sie wcale na swiat nie spieszy - ciekawe jak bedzie u Ciebie
Ja coś czuję, ze do lutego spokojnie dotrzymam i może nawet przenoszęJakoś nie czuję się jakbym miała zaraz rodzic. Brakuje mi trochę rzeczy do wyprawki, nawet torby nie mam spakowanej
jutro mam Gina to ciekawe co powie
3500 g 54 cm -
Waldi kochana trzymaj się tam
Ines, prawda, że to cudowne uczucie?
Nats ja ciągle mam nadzieję, że będę tym przypadkiem i donoszę tę ciążę do końca:D chodz jak mi gin dziś powiedział, że mogę urodzić jutro,za tydzień, dwa lub trzy to trochę się już zaczęłam tego porodu obawiać. .dotarło to chyba do mnie ze to już tuż tuż. .Evelin lubi tę wiadomość