X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
Odpowiedz

Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF

Oceń ten wątek:
  • bita_smietana Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duśka;) wrote:
    Smietanko u nas urodzil sie Olek nie maly a w 4 tygodniu dalej nosimy 56 bo w 62 sie topi:-P no ale zalezy jakiej firmy no Smykowe 56 jest jak z innych 62... A no i olek mial 55 cm jak sie urodzil:-)

dziekuje Dusiaczku!!!!

moj maz sie mnie zapytal, czemu nie kupuje od razu na 104 i nie wiaze tasma nogawek :/ :D :D :D
    oszczedny - nie ma co :D

Duśka;) lubi tę wiadomość

mini-graphics-baby-925008.gif M3h2p2.png
  • bita_smietana Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jeszcze jedno pytanie odnosnie kikutka

pytam bo nie mam pojecia - polecacie na poczatek kaftaniki i polspiochy, zeby tego kikutka nie przysinac czy normalnie zakladacie spiochy i pajace?

tak sobie dzisiaj uswiadomilam, ze nie mam bladego pojecia na temat dzieci :D

mini-graphics-baby-925008.gif M3h2p2.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :* z racji przygotowan swiatecznych jak pisalam nie mialam za bardzo czasu.. przydalo sie te kilka dni w gosciach , jeszcze bardzo milo sie czulam bo wszyscy zadowoleni z mojego "stanu" zony/ dziewczyny Adama kuzynow opowiadaly mi o porodach i szczerze ? Nie moge sie doczekac :) coraz czesciej o tym mysle, Adam bedzie z nami w tym dniu wiec jeszcze bardziej odliczam te dni :) zaraz 28 tydz u mnie, jak to leci :) <3
    Jeszcze sie pochwale, że 22 Grudnia moja siostra urodzila ;) bede chrzestna :) Córunia przeslodka, wynosilam i wycalowalam <3 siostra po CC, jakos dochodzi do siebie :)
    A wy sie pochwalcie jak minely święta ? :* :* jak sie czujecie ?? :*

Smietana, u nas w szkole rodzenia mowili ze najwygodniejsze są ciuszki zapinane po calej dlugosci ciałka..
    Ale dziewczyny z maluchami niech sie wypowiedza, bardziej sie znaja :)

:**

sandrula lubi tę wiadomość

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smietana dobre pytanie! Sama jestem ciekawa odnosnie tego kikutka:)
    Ja kupiłam kilka sztuk ubranek na 56 Ale to po tym jak się dowiedziałam że mam zagrożenie porodem przedwczesnym i spanikowalam że mam tych rozmiarów za mało:D ale też nie przesadzalam z ilością, dobrze mieć kilka sztuk na poczatek a najwyżej można potem dokupić:)

Evelin gratulacje! !:D teraz możesz się szkolić na małej:D

Evelin lubi tę wiadomość

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana my weszliśmy w trzeci tydzień życia Kornelki i 56 pasuje jak najbardziej, w niektórych 56 wręcz pływa :) A co do kikutka (nam już odpadl) ubranka spokojnie mogą go dotykać bo są bawełniane. Trzeba podwijac tylko pieluszke :)

Evelin lubi tę wiadomość

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha a co do wygody. My po domku nosimy tylko body na długi rękaw, jest u nas bardzo ciepło i nakrywamy małą kocykiem lub zawijamy w rożek. Najwygodniej jest w nocy przy zmianie pieluszki- dobijały mnie te guziki w spiochach i innych...

Evelin lubi tę wiadomość

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szuflada ja w wyprawce mam właśnie same body i polspiochy.. bo jakos uznalam że to najwygodniejsze :)
    Mnie to teraz zastanawia kwestia materacyku ;)

I caluski dla Niuni :*

worldbyme lubi tę wiadomość

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • ines. Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    Szuflada ja w wyprawce mam właśnie same body i polspiochy.. bo jakos uznalam że to najwygodniejsze :)
    Mnie to teraz zastanawia kwestia materacyku ;)

I caluski dla Niuni :*

witaj w klubie ja się powoli rozglądam za łóżeczkiem i materacykiem. z zaznaczeniem baaaaaardzo pooooowoli.

zaczęłam rozważać coś takiego jak łóżeczko dostawne (w tym stylu powiedzmy http://allegro.pl/lozeczko-dostawne-kolyska-3w1-filip-2-materac-i6206983750.html ) ale chyba jednak zdecyduje sie na zwykłe, kurczę koleżanki mnie straszą, że nie będzie mi sie chciało wstawać i i tak skończe śpiąc z dzieckiem. a ja bardzo chce tego uniknąć, przede wszystkim jeśli chodzi o 'wyrzucanie' mężą z łóżka. to nie wchodzi w gre. spanie w trójkę z malcem też nie. ale jak postawię sobie łóżeczko w naszej sypialni to chyba wstane te 1,5 metra do dziecka... przynajmniej teraz mi się tak wydaje :/

Evelin lubi tę wiadomość

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bita_smietana wrote:
    do wszystkich mam tutaj :D

jak dlugo nosily wasze malenstwa rozmiar 56? moja mama twierdzi, ze mam nie kupowac 56 bo po tygodniu dzieci wyrastaja i mam inwestowac w 62. Tylko, ze ona rodzila dzieci 60cm :D :D :D Jak bylo u was?

U mnie młoda urodziła się 53 cm i z 2-3 miesiące nosiła 56 napewno, jak nie 4 :P pamietam, że kupowałam jejna święta coś 68, bo niby na 6 mcy a ona 62 dopiero nosiła. Ale wiesz, są dzieci i dzieci. Pamiętam też, że na szybko kupowałam rzeczy 50, w których z 1-1,5 mca chodziła

Evelin lubi tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)

Wysłany: 28 grudnia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines. wrote:
    witaj w klubie ja się powoli rozglądam za łóżeczkiem i materacykiem. z zaznaczeniem baaaaaardzo pooooowoli.

zaczęłam rozważać coś takiego jak łóżeczko dostawne (w tym stylu powiedzmy http://allegro.pl/lozeczko-dostawne-kolyska-3w1-filip-2-materac-i6206983750.html ) ale chyba jednak zdecyduje sie na zwykłe, kurczę koleżanki mnie straszą, że nie będzie mi sie chciało wstawać i i tak skończe śpiąc z dzieckiem. a ja bardzo chce tego uniknąć, przede wszystkim jeśli chodzi o 'wyrzucanie' mężą z łóżka. to nie wchodzi w gre. spanie w trójkę z malcem też nie. ale jak postawię sobie łóżeczko w naszej sypialni to chyba wstane te 1,5 metra do dziecka... przynajmniej teraz mi się tak wydaje :/

Ja od początku kladlam młodą samą w łóżeczku, samą w pokoju gdzieś po miesiacu (oczywiście przy otwartych drzwiach). Do dziś śpi sama, w swoim pokoju, teraz przy zamkniętych drzwiach. Znam takie, co bardzo długo śpią z 1/2/3 dzieci i mężem. Zdania są podzielone co lepsze/gorsze. Chciałam tylko powiedzieć Ci, że da się mieć z mężem łóżko tylko dla siebie a do dziecka tylko wstawać;)

Evelin lubi tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png

Wysłany: 28 grudnia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, jeszcze co do ciuszków to też zależy w którym miesiącu kto rodzi, to inne rzeczy się sprawdzają. U mnie np kaftaniki to jakaś gruba pomyłka. Zawsze były zestawy body dl + polspiochy lub spiochy, body krotkie + pajac. No i na początek fantastyczne sa body i pajace zapinane kopertowo, z przodu.

Evelin, emidomi lubią tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam..

Jeśli o nas chodzi to my już nosimy garderobę na 62 ale większe 56 jeszcze pasi..

Mam 5 par bodow na 62 i w zupełności starcza. Jeśli ma się tego dużo to gwarantuję że większość i tak będzie niewykorzystanych.. Znam to z autopsji..

A Leoś rośnie w siłę.. W 3 doby przybyło mu aż 200 gram..

Mamusie.. Mam coś ważnego do powiedzenia..
    Składając życzenia tutaj na Święta pisałam że moje będą ciężkie.. Tak bardzo się pomyliłam.. Były gorsze.. Co więcej nie przypominało to Świąt.. Przypłaciłam to zdrowiem psychicznym.. Moja psychika legła w gruzach.. Moje uczucia względem rodziców własnych zostały podeptane.. Wczoraj wyglądałam dosłownie jak po stracie ciąży.. I gdyby nie mąż i dzieci to byłoby ciężko się podnieść ale po woli próbuję..

Wychodzę stąd na jakąś chwilę bo muszę się zebrać do kupy a nie potrafię się skupić na tym co Wy piszecie..

Mam prośbę.. W razie zbiórki kasy na nasze mamusie i maleństwa proszę pisać na FB a jak nie to na telefon.. Jak coś numer mają Sylwia Anula i Evelin.

Pozdrawiam.

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • emidomi Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamuśki ;)
    Jak po świętach kochane?
    Mam pytanie czysto techniczne, potrzebuję do listy dwie informacje _
    1. Czy po Liliance coreczce Anuli urodziło się nam jeszcze jakieś dzieciątko?
    2. Czy Eweli_na urodziła już?

Sorki ze wam zawracam głowę ale przez te święta się pogubilam troszkę :)

Buziaki :)*

31 lat,
    Aktualnie w trzeciej ciazy
    TSH 3,07
    Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
    Dwie córeczki <3
    14.02.2017 HSG jajowody drożne :-)
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emidomi wrote:
    Cześć Mamuśki ;)
    Jak po świętach kochane?
    Mam pytanie czysto techniczne, potrzebuję do listy dwie informacje _
    1. Czy po Liliance coreczce Anuli urodziło się nam jeszcze jakieś dzieciątko?
    2. Czy Eweli_na urodziła już?

Sorki ze wam zawracam głowę ale przez te święta się pogubilam troszkę :)

Buziaki :)*

Ja urodziłam 16 grudnia, a Eveli_na 19 grudnia ;-)

Evelin lubi tę wiadomość

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • emidomi Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Ja urodziłam 16 grudnia, a Eveli_na 19 grudnia ;-)

O Tobie wiem :) Eweli_na ma syna czy córkę?

31 lat,
    TSH 3,07
    Dwie córeczki <3
  • emidomi Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już znalazłam :) synusia Eweli_ny :)

31 lat,
    TSH 3,07
    Dwie córeczki <3
  • ines. Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczułam ruchy! To na pewno było to, takie lekkie mizianie, jakby drapanie od środka, to po prostu nie mogło być nic innego <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2016, 18:51

sandrula, bita_smietana, Sylwia91, Evelin, 19Biedroneczka91 lubią tę wiadomość

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeej! :)
    Ja już po wizycie. Szyjka z 1 cm zrobila się 0,5 cm.. rozluzniona i ujście jest tak,że palec by wszedl spokojnie. . Mam się oszczędzać jeszcze ten tydzień i brać leki a po tygodniu odstawić :) ogólnie to mam się cieszyć ze dotrwalam do 36 tygodnia:D teraz to jak tylko szyjka dostanie mocniejszych skurczy to jak to lekarz powiedział, ,pojdzie raz dwa":p

Allmita, Evelin, ines. lubią tę wiadomość

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• Nats Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrula wrote:
    Heeej! :)
    Ja już po wizycie. Szyjka z 1 cm zrobila się 0,5 cm.. rozluzniona i ujście jest tak,że palec by wszedl spokojnie. . Mam się oszczędzać jeszcze ten tydzień i brać leki a po tygodniu odstawić :) ogólnie to mam się cieszyć ze dotrwalam do 36 tygodnia:D teraz to jak tylko szyjka dostanie mocniejszych skurczy to jak to lekarz powiedział, ,pojdzie raz dwa":p
    No to luzik :D
    Czasem jest tak, ze niby szyjka ledwo trzyma, a dzieciakom sie wcale na swiat nie spieszy - ciekawe jak bedzie u Ciebie :-)
    Ja coś czuję, ze do lutego spokojnie dotrzymam i może nawet przenoszę :D Jakoś nie czuję się jakbym miała zaraz rodzic. Brakuje mi trochę rzeczy do wyprawki, nawet torby nie mam spakowanej :D jutro mam Gina to ciekawe co powie :D

3500 g 54 cm <3
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waldi kochana trzymaj się tam <3

Ines, prawda, że to cudowne uczucie? :D

Nats ja ciągle mam nadzieję, że będę tym przypadkiem i donoszę tę ciążę do końca:D chodz jak mi gin dziś powiedział, że mogę urodzić jutro,za tydzień, dwa lub trzy to trochę się już zaczęłam tego porodu obawiać. .dotarło to chyba do mnie ze to już tuż tuż. . :D

Evelin lubi tę wiadomość

il5hxzdv1dlz2zbx.png

‹‹ 385 386 387 388 389 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ