X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zakup wyciskarki do soków
Odpowiedz

Zakup wyciskarki do soków

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • rozalix Koleżanka

Wysłany: 21 grudnia 2021, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem tu nowa i przed kupnem wyciskarki. Pytanie pozioma czy pionowa np Sana . chodzi mi o soki dobrej jakości

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2021, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najwięcej zależy co chcesz robić
    pozioma do liści i wszystkiego poza miękkim(ananas, gruszka...)
    pionowa do miękkiego i wszystkiego poza liśćmi
    mam sanę(pozioma) i zebrę(pionowa)
    gdyby nie ananasy zostałbym przy sanie choć i przy niej należy uważać (np. aronia, igły sosnowe, tych szczególnie nie polecam robić w sanie)
    ananasy lubię z selerem naciowym więc do zebry muszę go drobno pokroić
    sana seler łyka w całości ale mięciutkiego ananasa nie przepycha, za to włóknisty rdzeń ananasa dla zebry oddzielam i kroję bo pionowa ma problem z włóknami i to mimo, że zebra ma powiększony wypływ pulpy
    nie jest łatwo i prosto jeśli ma się konkretne wymagania

• Tequilla Przyjaciółka

Wysłany: 21 grudnia 2021, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio też mnie wzięło na zakup wyciskarki, to chyba domena ciężarnych, bo koleżanki mi mówiły że też miały fazę.
    Swoją mam od ok. 2 tygodni i jestem mega zadowolona. Model to kuvings evo820. Daje radę póki co absolutnie ze wszystkim. Wcina nawet całe jabłka. Próbowałam z burakami, selerem naciowym, szpinakiem, pietruszką - natka i oczywiście z miększymi owocami, wszystko spoko.
    Co ważne łatwo się myje.
    Ogólnie to sprzęt nie tani, ale bardzo mobilizuje to codziennego soku warzywno-owocowego (mąż też się wkręcił - uwielbia marchewkowe).
    Jest mega frajda, więc chyba warto zainwestować w niezawodny sprzęt, a nie denerwować się z powodu jakiegoś dziadostwa.
    Dodatkowo wymyśliłam że w ramach dodatku do prezentów świątecznych każdy z rodziny dostanie od nas buteleczkę soczku. Opracowałam już 4 receptury, kupiłam śliczne buteleczki, etykiety i w wigilię w południe zaczynam produkcję :)

p19uskjoo1yy2x93.png
  • Nicka Znajoma

Wysłany: 23 lutego 2022, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam pionową i dobrze mi służy

• ola1 Koleżanka

Wysłany: 4 kwietnia 2022, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajne jest sok z buraka z dodatkiem marchewki, pietruszki i jablka

burak-2-Kopia.jpg?quality=50&f=auto

ubranka dla niemowląt
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ