X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zarodek w 8 tc
Odpowiedz

Zarodek w 8 tc

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Cocoanna Debiutantka

Wysłany: 20 kwietnia, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamusie istniejące i przyszłe.

Ja mam pytanie zapobiegawcze i wybiegające w przyszłość.

Cała moja (druga) ciąża jest jakaś spóźniona. Pęcherzyk ciążowy pojawił się na USG dopiero w 6+3. Nie było wtedy widać nic więcej, prócz pęcherzyka.

Po USG w 8+0 pęcherzyk urósł do 15 mm, zarodka nie widać, ale jakaś struktura z przypominająca pęcherzyk żółtkowy zaczęła się wykształcać. Na razie zarodka nadal brak. Objawy ciążowe : bolesne piersi. Nie boli boli mnie brzuch, nie plamie. Wszystko ok.

Pogodziłam się z tym, że zarodek może się nie wykształcić już… Ale mam większą zagwozdkę.

Czy znacie sytuacje, w których zarodek pojawił się dopiero tak późno , a mimo to był zdrowy , ciąża rozwijała się zdrowo i dziecko urodziło się zdrowe?

Mam schizy, że nawet jeśli coś się pojawi, to będzie to nie do końca w porządku i zdrowa ciąża :(

Dodam, że bhcg w 6+3 wynosiła 1900 i to jedyna jaka badałam, nie chce się nakręcać , a lekarz nie widzi na razie potrzeby, bo mówi że ważniejsze na tym etapie jest zawsze USG.

Pozdrawiam i liczę za odzew

• Gilgotek Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi to wygląda na późną owulację i młodszą ciążę

♥️ 2020 - 👧🏼 córeczka

25.10.22 🕊👼🤍
    13.03.23 🕊👼🤍

🌈💜 12.2023 👶🏼 córeczka

⏸️ 13.04
    15.04 beta HCG 580,76
    23.04 beta HCG 6303
    ⏩ 02.05 6+5tc 0,77cm zarodek z 💓🥹
    ⏩ 28.05 wizyta - za grube łożysko
    ⏩ 06.06 prenatalne 🥹 USG w porządku, prawdopodobnie dziewczynka 🩷

PAI1 hetero, MTHFR hetero
    💉 Clexane 40mg, Acard 150, Encorton 5mg, Duphaston, Luteina

preg.png
  • Cocoanna Debiutantka

Wysłany: 24 kwietnia, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, napiszę wam aktualizację , bo być może akurat któraś z Was wróci lub będzie szukała takiego wątku.
    Niestety w moim przypadku mimo upływających dni pęcherzyk nie powiększył się, a w środku nie wykształciły się nowe struktury. Dziś rano miałam ostatnie USG ( 8T + 6d) i niestety to samo.
    Jestem już po zabiegu.
    Ściskam Was ❤️

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ