X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zarodek w 8 tc
Odpowiedz

Zarodek w 8 tc

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Cocoanna Debiutantka

Wysłany: 20 kwietnia, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamusie istniejące i przyszłe.

Ja mam pytanie zapobiegawcze i wybiegające w przyszłość.

Cała moja (druga) ciąża jest jakaś spóźniona. Pęcherzyk ciążowy pojawił się na USG dopiero w 6+3. Nie było wtedy widać nic więcej, prócz pęcherzyka.

Po USG w 8+0 pęcherzyk urósł do 15 mm, zarodka nie widać, ale jakaś struktura z przypominająca pęcherzyk żółtkowy zaczęła się wykształcać. Na razie zarodka nadal brak. Objawy ciążowe : bolesne piersi. Nie boli boli mnie brzuch, nie plamie. Wszystko ok.

Pogodziłam się z tym, że zarodek może się nie wykształcić już… Ale mam większą zagwozdkę.

Czy znacie sytuacje, w których zarodek pojawił się dopiero tak późno , a mimo to był zdrowy , ciąża rozwijała się zdrowo i dziecko urodziło się zdrowe?

Mam schizy, że nawet jeśli coś się pojawi, to będzie to nie do końca w porządku i zdrowa ciąża :(

Dodam, że bhcg w 6+3 wynosiła 1900 i to jedyna jaka badałam, nie chce się nakręcać , a lekarz nie widzi na razie potrzeby, bo mówi że ważniejsze na tym etapie jest zawsze USG.

Pozdrawiam i liczę za odzew

• Gilgotek Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi to wygląda na późną owulację i młodszą ciążę

♥️ 2020 - 👧🏼 córeczka

25.10.22 🕊👼🤍
    13.03.23 🕊👼🤍

🌈💜 12.2023 👶🏼 córeczka

⏸️ 13.04
    15.04 beta HCG 580,76
    23.04 beta HCG 6303
    ⏩ 02.05 6+5tc 0,77cm zarodek z 💓🥹
    ⏩ Czekamy na córeczkę 💓
    TERMIN: 18.12.2025 🤞🏼🩷

PAI1 hetero, MTHFR hetero
    💉 Clexane 40mg, Acard 150,
    ❌ Encorton 5mg, Duphaston, Luteina - wyłączone w II trymestrze

preg.png
  • Cocoanna Debiutantka

Wysłany: 24 kwietnia, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, napiszę wam aktualizację , bo być może akurat któraś z Was wróci lub będzie szukała takiego wątku.
    Niestety w moim przypadku mimo upływających dni pęcherzyk nie powiększył się, a w środku nie wykształciły się nowe struktury. Dziś rano miałam ostatnie USG ( 8T + 6d) i niestety to samo.
    Jestem już po zabiegu.
    Ściskam Was ❤️

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ