Zastrzyki w brzuch
-
Do 6 tyg. po porodzie.
Ja strzelam w udo.
Żeby nie robiły się siniaki, to trzeba bardzo powoli wstrzykiwać i nie wyciskać żadnych pęcherzyków.
Patent ze szpitala i działa.
Druga ciąża na zastrzykach i dopiero po instrukcji położnej w szpitalu w końcu nie ma siniaków.Megson1996 lubi tę wiadomość
-
Ania_1003 wrote:Do 6 tyg. po porodzie.
Ja strzelam w udo.
Żeby nie robiły się siniaki, to trzeba bardzo powoli wstrzykiwać i nie wyciskać żadnych pęcherzyków.
Patent ze szpitala i działa.
Druga ciąża na zastrzykach i dopiero po instrukcji położnej w szpitalu w końcu nie ma siniaków. -
Też ale w brzuch do 20tc.
Poprzednio chyba trochę dłużej, teraz przy bliźniaczej
od 20tc już nie było za co łapać na brzuchu.
Robię w uda i jest ok. Mówią że ponoć najbardziej boli
ale spróbowałam w szpitalu w ramię za namową położnej
i wolę w uda.
Megson1996 lubi tę wiadomość
-
Ania_1003 wrote:Też ale w brzuch do 20tc.
Poprzednio chyba trochę dłużej, teraz przy bliźniaczej
od 20tc już nie było za co łapać na brzuchu.
Robię w uda i jest ok. Mówią że ponoć najbardziej boli
ale spróbowałam w szpitalu w ramię za namową położnej
i wolę w uda. -
Ja robiłam w poprzedniej ciąży od początku do 6t tyg. po porodzie i teraz też biorę od samego początku. Gdzieś do 18tc robiłam sama, a później już zaczęłam chodzić do swojej przychodni i pielęgniarki robią mi w ramię. Pytałam czy mogę robić sama w udo, to każda położna i gin mówią mi, że to jest ostateczność, bo nie powinno się w udo ( internista jest innego zdania, mówi że mogę, ale on nie jest w kwestii ciąży dla mnie wyrocznią).
Ps. Mówię o heparynie. O progesteronie pierwsze słyszę, ale już doczytałam że faktycznie też się robi zastrzyki. Tylko, z ciekawości, dlaczego takie wskazanie? skoro są tabletki z progiem🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2023, 15:54
-
abbigal wrote:Ja robiłam w poprzedniej ciąży od początku do 6t tyg. po porodzie i teraz też biorę od samego początku. Gdzieś do 18tc robiłam sama, a później już zaczęłam chodzić do swojej przychodni i pielęgniarki robią mi w ramię. Pytałam czy mogę robić sama w udo, to każda położna i gin mówią mi, że to jest ostateczność, bo nie powinno się w udo ( internista jest innego zdania, mówi że mogę, ale on nie jest w kwestii ciąży dla mnie wyrocznią).
Ps. Mówię o heparynie. O progesteronie pierwsze słyszę, ale już doczytałam że faktycznie też się robi zastrzyki. Tylko, z ciekawości, dlaczego takie wskazanie? skoro są tabletki z progiem🤔abbigal lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny dostawałyście te zastrzyki na recepte za darmo czy płacicie 100%. Właśnie dostałam recepte i jest na pełną płatność a widzę w necie że są dla kobiet w ciąży bezpłatnie.07.2016 cp zakończona laparoskopowo
11.2016 poronienie zatrzymane 8tc
05.2019 👨👩👧 córka
07.2022 kolejne starania
01.2023 poronienie zatrzymane 7tc
04.2023 cb
08.2023 cb
01.2024 15tc 👼 córka
04.2024 II
06.06.2024 Badania prenatalne -
Kaja02 wrote:Ja dostaję zawsze receptę gdzie jest napisane ryczałt i wtedy są darmowe w ciąży, nawet przed ciążą (musiałam brać od owulacji już) to miał receptę na 30% płatności.07.2016 cp zakończona laparoskopowo
11.2016 poronienie zatrzymane 8tc
05.2019 👨👩👧 córka
07.2022 kolejne starania
01.2023 poronienie zatrzymane 7tc
04.2023 cb
08.2023 cb
01.2024 15tc 👼 córka
04.2024 II
06.06.2024 Badania prenatalne -
Czy robicie badanie aktywności anty Xa heparyny w trakcie ciąży? Mi zalecił docent Paśnik, w 12 i 24 TC. Zrobiłam teraz w 24tc, ale docent mówił żeby robić badanie po 4h, a niestety z powodu dojazdu i czekania krew miałam pobrana około 4h45min po zastrzyku, zastanawiam się czy to będzie miało duży wpływ na wynik...
-
Ja robiłam raz, dwa tygodnie po rozpoczęciu brania zastrzyków, żeby zobaczyć czy dawka heparyny jest odpowiednia, okazało się, że tak i już mam nie powtarzać. Też czytałam o tym, że najlepiej ok 4h po przyjęciu, ale spokojnie myślę, że Twój czas jest jak najbardziej odpowiedni, ważne żeby np nie robić zastrzyku o 7 rano a badania o 16.
-