X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zawinili lekarze-potrzebna pomoc!
Odpowiedz

Zawinili lekarze-potrzebna pomoc!

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • vanessa Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) moi znajomi czekali na dziecko,które prawidłowo sie rozwjało ciąża bezproblemowa itd. Nadszedł czas porodu i lekarz mający dyżur olał pacjentkę bo weekend więc nie chciało mu sie zrobic cc. Judytka urodziła sie z wielkim trudem sn ale efektem było niedotlenienie przez 7 minut. Przeżyła bo była silna.
    Jak ktos może to pomóżcie, nawet najmniejszy grosz sie liczy.
    Nie odbierajcie tego wątku źle. Kto chce -pomoże. Kto nie-nie musi :)

https://www.siepomaga.pl/judyta-szlachta

7 lat walki o Ciebie Kruszynko...

201701271765.png

(*) Aniołek Madzia 7 tc luty 2020 - w moim sercu pozostaniesz na zawsze
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niewiele, ale poszło.
    Straszna tragedia ta rodzinę spotkała, współczuję.
    Mam nadzieję że dziewczynka odzyska tyle zdrowia, ile to możliwe.

vanessa lubi tę wiadomość

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • vanessa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2019, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki :) każda kwota sie liczy. Im więcej osób wpłaci nawet kilka zł tym lepiej.

201701271765.png

• vanessa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    up :)

201701271765.png

• Inesja Przyjaciółka

Wysłany: 7 czerwca 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Up

f2wl20mmurgifll8.png
  • nanu Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak swoją drogą, to moją matkę i siostrę to samo spotkało - pierwszy poród, który postępuje bardzo powoli i należy wykonać cesarkę. Ale lekarz ma to w czterech literach, bo on w nocy śpi a nie stoi przy stole, więc albo rodząca ma zaczekać do rana albo niech rodzi sama w nocy. No i po wielu godzinach dziecko się rodzi - niedotlenione, w przypadku mojej siostrzenicy potrzebna była reanimacja, położne chrzciły szybko dziecko podczas tej reanimacji... absolutny koszmar. Efektem tych traumatycznych porodów było dziecięce porażenie mózgowe u mojej siostry i tak samo siostrzenicy (dlatego moja matka i siostra strasznie się bały gdy ja miałam pierwszy raz rodzić, żeby i mnie to nie spotkało ale na szczęście u mnie same porody były bezproblemowe w tym temacie).

To było 45 i 20 lat temu, więc można by mieć nadzieję, ze teraz są lepsze czasy i lekarze nie odwalają takich rzeczy... Jak widać nie :(

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ