3 dni owulacji - czy to możliwe?
-
Bulimulia u mnie było identycznie! Testy wychodziły pozytywne przez kilka dni pod rząd, nawet z mężem je pod lampką obserwowaliśmy zawsze były bardziej intensywne niż kreska kontrolna wiec my nie próżnowaliśmy tylko codziennie dawaliśmy czadu i efekt jak Bozia da to ujrzymy 4 sierpnia
Mirabelka30 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJak macie siłę i ochotę to się starajcie. Mi gin powiedział, że pierwszy i ewentualnie drugi test jest wiarygodny, jak dalej wychodzi to jakaś lipa owulacja przecież nie trwa kilka dni ale tak jak mówiłam - próbujcie, bo niezbadane są wyroki Boskie:)
-
nick nieaktualnydokladnie - pierwszy lub drugi jeszcze moga byc wiarygodne, a reszta juz raczej malo prawdopodobna. ponadto kochane - jesli plik lh jest podwyzszony (a czesto tak sie zdarza przy pco), to beda wychodzic pozytywne lub prawie pozytywne (ze beda II kreski, ale jednak nie jest to jeszcze pozytyw) trzeba tez umiec interpretowac testy - wiele juz bylo postow na ten temat. Pozytyw jest gdy II krechy tak samo mocne lub ta druga jest mocniejsza niz kontrolna i co najwazniejsze - po pozytywie owulacja moze - ale nie musi wystapic, a skok tempki tak samo moze oznaczac owulke, jak i to ze wcale jej nie bylo, jedynie pecherzyk sie zluteinizowal... usg i monitoring - podstawa, by sprawdzic, czy faktycznie owulacja sie odbywa... pozdrawiam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 23:36
-
co do owulk.. jest cos takiego jak podwojna owulacja.. keidy sa dwa pecherzyki moga one peknac jeden po drugim w ciagu nie dluzszym niz 24 h
jednak jesli dlugo wychodza testy owu pozytywne warto zbadac hormony.. czesto dlugo wystepuja przy klopotach z tarczyca i PCO..
dwa testy daja sygnal ze owulacja moze ale nie musi wystapic..djae nam znac ze organizm jest gotowy.. moze byc tak.. ze wychodzi + a pecherzyk zaczyna wolniej juz rosnac.. i dopiero dojrzeje po dluzszym czesie.. glownqa przyczyna takiego stanu jest tez stres ..
cod o testow, temp.. i monitoringu..
znajomy ginekolog..powiedzial mi jedno.. nawet monitoring nieda sci pewnosci ze owulacja byla.. a tym bardziej testy i temp..
temp sprawdzala sie w czasach gdy bylo mniej chemii, czlowiek zyl.."wolniej" przesypial noce, nie stresowal sie.. , a testy owulacyjna tot ylko podpoiwedz ze moze do czegos dojsc ale nie musi ..
wiem ze to co teraz powiem moze wkurzyc..ale.. teraz wiem.. ze ten gin mial racje.. jedyna pewna ze owulacja wystapila jest ciaza..
wiele razy spotkalam sie z tym ze lekarze mowili na monitoringu owulacji nie bylo.. a tu co..ciaza
takze te wszytskie mnonity, testy .. daja nam podpowiedz ale nie wykaza czy owulajcja sie odbywla -