X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Badanie progesteronu
Odpowiedz

Badanie progesteronu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Yanadis Znajoma

Wysłany: 16 września 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny pewnie temat już widnieje ale mam pytanko. Przy moich nieregularnych cyklach 32-37 dniowych i czesto przesuwających się owalacjach w których dc najlepiej iść zbadać progesteron?

Yanadis
  • juna Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli masz nieregularne cykle i mimo wykonywnia testow owulacyjnych, obserwacji oznak owulacji nie jestes pewna kiedy dokladnie była owu to biorąc pod uwagę średnią długość Twoich cykli proponuję badanie progesteronu (chociaż co drugi dzień) w okolicach 25-30 dc do momentu aż osiągnie najwyższy punkt. Badając jednorazowo możesz nie trafić w szczyt. Ewentualnie zdecydować się na monitoring owulacji na usg.

l22nmg7ydnf5539r.png

Fragmentacja DNA: 42%
    Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊

07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
    22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
    27.07 ET blastocysty
    beta 2.08 (6dpt) 13,59
    beta 5.08 (9dpt) 65,87
    beta 7.08 (11dpt) 154,29
    21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
    24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰

❄️❄️ Na zimowisku
  • Yanadis Znajoma

Wysłany: 16 września 2017, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje bardzo mi pomoglas bo od tych wszystkich informacji co oczytalam się w necie zgłupiałam

Yanadis
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ