X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Badanie progesteronu
Odpowiedz

Badanie progesteronu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Yanadis Znajoma

Wysłany: 16 września 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny pewnie temat już widnieje ale mam pytanko. Przy moich nieregularnych cyklach 32-37 dniowych i czesto przesuwających się owalacjach w których dc najlepiej iść zbadać progesteron?

Yanadis
  • juna Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli masz nieregularne cykle i mimo wykonywnia testow owulacyjnych, obserwacji oznak owulacji nie jestes pewna kiedy dokladnie była owu to biorąc pod uwagę średnią długość Twoich cykli proponuję badanie progesteronu (chociaż co drugi dzień) w okolicach 25-30 dc do momentu aż osiągnie najwyższy punkt. Badając jednorazowo możesz nie trafić w szczyt. Ewentualnie zdecydować się na monitoring owulacji na usg.

l22nmg7ydnf5539r.png

Fragmentacja DNA: 42%
    Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊

07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
    22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
    27.07 ET blastocysty
    beta 2.08 (6dpt) 13,59
    beta 5.08 (9dpt) 65,87
    beta 7.08 (11dpt) 154,29
    21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
    24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰

❄️❄️ Na zimowisku
  • Yanadis Znajoma

Wysłany: 16 września 2017, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje bardzo mi pomoglas bo od tych wszystkich informacji co oczytalam się w necie zgłupiałam

Yanadis
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ