X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Badanie śluzu, a sperma w pochwie...
Odpowiedz

Badanie śluzu, a sperma w pochwie...

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Veri Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

Czy mogłybyście podzielić się ze mną technikami rozróżniania spermy od śluzu? Powiedzmy, że wczoraj było <3 - jak dziś określić śluz? I czy "grzebanie" tam nie zaszkodzi jakości spermy, która ma doczekać do owulacji? :)

Z góry dziękuję :)

qb3cg7rfwkxw9axa.png
  • Lillenka Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://ovufriend.pl/baza-wiedzy/pytania-i-odpowiedzi/obserwacja-sluzu-szyjkowego/jak-odroznic-sluz-plodny-od-spermy,37.html

Plemniki czekają w okolicy jajeczka, tam się raczej palcem nie dogrzebiesz :-P

Skuterek, dodinka, nezumi, Jus1985, Neyla lubią tę wiadomość

ckai3e3kxad05tjw.png

gg64anlirmc029it.png
  • Skuterek Ekspertka

Wysłany: 10 października 2013, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lillenka wrote:
    https://ovufriend.pl/baza-wiedzy/pytania-i-odpowiedzi/obserwacja-sluzu-szyjkowego/jak-odroznic-sluz-plodny-od-spermy,37.html

Plemniki czekają w okolicy jajeczka, tam się raczej palcem nie dogrzebiesz :-P

Zgadzam sie ;)
    Zaraz po stosunku przecież nie grzebiez ;)

• Veri Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki serdeczne! Jakoś wcześniej nie dotarłam do tego artykułu - bardzo się przydał. Choć oczywiście na końcu napisali, że nie jest to takie proste ;)

qb3cg7rfwkxw9axa.png
  • Coccolina Ekspertka

Wysłany: 21 października 2013, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam szyjkę sprawdzam jak śluz jest niemiarodajny :) Póki jest otwarta to jest szansa :) A jaki jest śluz? Mało ważne ;)

85993e3kq2qy7eit.png
    f2wl3e5ey3ftig7q.png
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veri wrote:
    Cześć Dziewczyny,

Czy mogłybyście podzielić się ze mną technikami rozróżniania spermy od śluzu? Powiedzmy, że wczoraj było <3 - jak dziś określić śluz? I czy "grzebanie" tam nie zaszkodzi jakości spermy, która ma doczekać do owulacji? :)

Z góry dziękuję :)

ja czytałam ostatnio, żeby nie sprawdzać śluzu zaraz po stosunku, a po drugie sperma dość szybko wysycha, więc to co potem sprawdzamy to już nasz śluź

km5s8iik5ptfpdrq.png

Aniołek 06.07.2017, 8.11.2017
  • Evik Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny, jestem tu nowa i to mój 3 cykl starań o dziecko, z ovu pierwszy. Tak więc wciąż się uczę obserwować swoje ciało. Chciałam Was spytac o radę, nie wiem jak określić śluz który dziś zaobserwowałam u siebie. Jest on biały i rozćiągliwy gdzieś max do 5 cm.Zastanawiam się nad lepkim lub kremowym, no sama nie wiem;/ Jest to mój 6 dzien cyklu

w5wqqps6dh6rkfbp.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ