X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Badanie szyjki przy tyłozgięciu
Odpowiedz

Badanie szyjki przy tyłozgięciu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy to prawda że u kobiet z tylozgieciem macicy szyjka w dni płodne "idzie do dołu" zamiast sie unosic w badaniu palpacyjnym?

• MalutkaR Nowa

Wysłany: 6 grudnia 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, tez chcialabym znac odpowiedz na to pytanie...

MalutkaR
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam tylozgiecie I w dni plodne szyjke mam wysoko

• abbigal Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam, że z tyłozgięciem jest trochę na odwrót niż "normalnie" ale u mnie w okolicy owulacji jest raczej wysoko, tylko taka jakoś "przekrzywiona" O_o

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też mam tyłozgięcie i w czasie owu szyjka jest normalnie nisko. :)

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też mam tyłozgięcie, ale ja nie umiem badać szyjki macicy... próbowałam ale chyba mam za krótkie palce bo nie czuje nic pod palcem tylko ścianę pochwy...

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • karolkowa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w czasie owu jest wysoko, normalnie. Pytałam ginekologa czy to prawda że właśnie powinna być nisko, ale powiedział mi tylko tyle żeby na to nie patrzeć tylko na występowanie śluzu płodnego i robić testy owulacyjne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2017, 13:00

09.2018 - ICSI , 22 oocyty - mamy 6 blastocyst: 4AA, 4BA, 3AA, 3BA, 3BB, jedna wczesna blastka
    07.08.2019 - 4 crio ❄ 3BA + scratching + Accofil = Oliwia <3
    Zaczynamy kolejne starania
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ