WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Bardzo bardzo późna owulacja
Odpowiedz

Bardzo bardzo późna owulacja

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Sznurówka Debiutantka

Wysłany: 27 lipca 2024, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Wczoraj zrobiłam dwa testy ciążowe - obydwa pozytywne. Dziś rano trzeci - też pozytywny. No i oprócz tego, że się cieszę, to też jestem trochę w szoku i trochę martwię, bo to oznacza, że zaszłam w ciążę w 47 dniu cyklu!!! Na sto procent musiał to być dzień owulacji, ponieważ wcześniej nie współżyliśmy z mężem w tym cyklu. To był jeden jedyny sex.
    Dodam, że choruje na POCS i długie cykle to u mnie norma. Myślicie, że ciąża z tak późnego dnia owulacji ma szansę na powodzenie? Pozdrawiam!

Lusia90 lubi tę wiadomość

• Saferka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2024, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem powinnaś iść na betę i zobaczyć jaki będzie wynik :)

Starania o pierwsze bobo 2024r. 🍀
    👩🏽27 🧔🏽‍♂️30 🐶 3
    ❤️2021r.
    💊 kwas foliowy

✅ TSH, cytologia, progesteron 7dpo - 20,90 ng/ml, estradiol - 164,00 pg/ml, morfologia.
    AMH - 2,44 (12.2024)

2025r. 🤞🏻
  • Sznurówka Debiutantka

Wysłany: 4 sierpnia 2024, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta przyrasta prawidłowo 🎉
    Byłam u ginekolożki, znalazła na usg maleńką kropeczkę mogącą odpowiadać pęcherzykowi ciążowemu. Póki co niewiele więcej widać, bo w dniu wizyty był to 4 tydzień. Mam więc uzbroić się w cierpliwość i wrócić za 2 tygodnie.
    Ginka powiedziała żebym totka puściła, bo zaciążenie w tym dniu cyklu to jest hit 🙈

No i ogólnie mam mieszane uczucia - z jednej strony wielka radość, z drugiej wielka obawa o powodzenie tej ciąży.

Proszę o trzymanie kciuków 🙏

• Lusia90 Autorytet

Wysłany: 23 września 2024, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sznurówka wrote:
    Beta przyrasta prawidłowo 🎉
    Byłam u ginekolożki, znalazła na usg maleńką kropeczkę mogącą odpowiadać pęcherzykowi ciążowemu. Póki co niewiele więcej widać, bo w dniu wizyty był to 4 tydzień. Mam więc uzbroić się w cierpliwość i wrócić za 2 tygodnie.
    Ginka powiedziała żebym totka puściła, bo zaciążenie w tym dniu cyklu to jest hit 🙈

No i ogólnie mam mieszane uczucia - z jednej strony wielka radość, z drugiej wielka obawa o powodzenie tej ciąży.

Proszę o trzymanie kciuków 🙏

Hej!
    @Sznurówka i jak tam? Ja dziś 43 dzień cyklu ale patrząc na Twój wpis nie tracę nadziei...

preg.png

👩27 |👨‍🦱 28 | pierwsza ciąża.
    21+1tc 473 g zdrowego chłopca 💙
    26+2tc 950 g naszego szczęścia 💛
    30+2 tc 1630 g ślicznej rybki 💚
    30+6 tc III prenatalne 🥳
    Czekamy na Ciebie maluszku 💞🥹
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ