bardzo małe jajniki - wygaszanie tak szybko??????????
-
witam, jestem załamana wczoraj dowiedziałam się , że zostały mi dwie próby z clo i jeśli nic sie nie ruszy to mam się udać do specjalistów bo moj lekarz nie umie mi pomóc. Okazało się , że moje jajniki są bardzo małe, wręcz nie do uwierzenia małe mają ok 1,7 cm na ok 0,80 cm . Jestem zalamana , mam cykle bezowulacyjne na chwilę obecną , co mam robić prosze powiedzcie mi że da się to jeszcze uratować mam dopiero 32 lata a mam już wizje przedwczesnej menopauzy ((((
-
witaj. skąd wiesz, że masz małe jajniki? ja podobno też mam mały lewy jajnik a prawy zmniejszony po laparoskopii torbieli jajnika. Gdy uslyszałam hasło mały jajnik to zapytałam o co chodzi. Lekarz powiedział, nie ważne że mały, ważne by pracował.
-
Dokładnie najważniejsze żeby pracował. Moje np są za duże i zachowują się jak podczas menopauzy właśnie (mam 25 lat), cykle również bezowulacyjne. Tak źle i tak niedobrze. Nie poddawaj się!!! Może znajdź innego ginekologa, takiego, który specjalizuje sie w problemach a nie takiego który idzie na łatwiznę. Ja byłam już u 5 i szukam dalej. Nadzieja umiera ostatnia, trzymaj się i powodzenia!!!!
-