X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację bardzo małe jajniki - wygaszanie tak szybko??????????
Odpowiedz

bardzo małe jajniki - wygaszanie tak szybko??????????

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • katdud Przyjaciółka

Wysłany: 19 października 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam, jestem załamana wczoraj dowiedziałam się , że zostały mi dwie próby z clo i jeśli nic sie nie ruszy to mam się udać do specjalistów bo moj lekarz nie umie mi pomóc. Okazało się , że moje jajniki są bardzo małe, wręcz nie do uwierzenia małe mają ok 1,7 cm na ok 0,80 cm . Jestem zalamana , mam cykle bezowulacyjne na chwilę obecną , co mam robić prosze powiedzcie mi że da się to jeszcze uratować mam dopiero 32 lata a mam już wizje przedwczesnej menopauzy :(((((

• Monal Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj. skąd wiesz, że masz małe jajniki? ja podobno też mam mały lewy jajnik a prawy zmniejszony po laparoskopii torbieli jajnika. Gdy uslyszałam hasło mały jajnik to zapytałam o co chodzi. Lekarz powiedział, nie ważne że mały, ważne by pracował.

3jgxpc0zh44cocy1.png
  • Daphne Przyjaciółka

Wysłany: 2 listopada 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie najważniejsze żeby pracował. Moje np są za duże i zachowują się jak podczas menopauzy właśnie (mam 25 lat), cykle również bezowulacyjne. Tak źle i tak niedobrze. Nie poddawaj się!!! Może znajdź innego ginekologa, takiego, który specjalizuje sie w problemach a nie takiego który idzie na łatwiznę. Ja byłam już u 5 i szukam dalej. Nadzieja umiera ostatnia, trzymaj się i powodzenia!!!! :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ