X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Ból jajnika- ile mamy czasu??
Odpowiedz

Ból jajnika- ile mamy czasu??

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Krasnalowa Koleżanka

Wysłany: 9 maja 2022, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    Wyobraźcie sobie mąż właśnie pojechał do pracy kiedy ja dostałam meeeega śluzu i zaczął boleć mnie jajnik🙈 co za pech 🤣 zastanawiałam się czy nie kazać mu brać UŻta i wracać na ❤🤣🤣

Ale pytanie do Was czy ten pierwszy ból to już wtedy kiedy komórka opuszcza jajnik i mamy tylko te kilkanaście godzin?
    Wcześnie mi jak na owulację bo dopiero za ok 5 dni się spodziewam.
    Dajcie znać jak Wasze doświadczenia;) ja dziś idę na USG to będę wiedzieć ale dopiero wieczorem.

Pozdrawiam;)

• Sisi85 Przyjaciółka

Wysłany: 9 maja 2022, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komórka jajowa żyje około 12- 24 godziny, więc macie duże szanse jak mąż wróci z pracy :) Powodzenia!

• Krasnalowa Koleżanka

Wysłany: 9 maja 2022, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Sisi, dzięki za odpowiedz;)
    Wiem teoretycznie że tyle żyje i że te 24h to już maksymalny max, ale zastanawia mnie czy powinnam liczyć na to że czas ten płynie od pierwszego bólu?
    Tak czy siak będzie ❤ zamiast obiadu dziś po pracy 🙊🤣🤣

• Anati Autorytet

Wysłany: 13 maja 2022, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasnalowa wrote:
    Hej Sisi, dzięki za odpowiedz;)
    Wiem teoretycznie że tyle żyje i że te 24h to już maksymalny max, ale zastanawia mnie czy powinnam liczyć na to że czas ten płynie od pierwszego bólu?
    Tak czy siak będzie ❤ zamiast obiadu dziś po pracy 🙊🤣🤣

U mnie kłucie i i ciągniecie jajników czuje nawet przed owulacja. Normalnie myślałabym ze do Niej właśnie dochodzi, ale mierze temp i robię testy owulacyjne, wiec nie zawsze ból oznacza owulacje.

🙋🏼‍♀️32 🙋🏻‍♂️37
    11.2020 córeczka SN 💗
    07.2021 cb1 | 08.2021 cb2 | 12.2021 cb3

👣 KACPER
    Ur. 40 tc 6d SN
    8.02.2020
    3780g, 58 cm

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ