Bole owulacyjne?
-
Witajcie dziewczyny, mam dosc nietypowy problem. 12 dnia cyklu (mam okres co 28 dni ale nieregularny) kochalam sie z moim chlopakiem z zabezpieczeniem, nie pekla wszystko bylo bezpieczne. Dwa dni pozniej przeziebilam sie i mialam przy tym okropne bole brzucha wieczorem i rano przypuszczam ze to byly bole owulacyjne ale nigdy wczesniej ich nie doswiadczylam. No i od tego czasu jestem taka ospala ale to pewnie przez to przeziebienie i mnie tak brzuch troszke boli jak przed okresem glownie wieczorem. Nigdy nie mialam objawow napiecia przedmiesiaczkowego i mam 19 lat. Dziewczyny co to moze byc? czy to normalne? nie planuje byc w ciazy jeszcze teraz ale zaczynam sie bac. Wiec prosze was o pomoc myslicie ze to normalne? Pomozcie
-
A mozesz napisac cos wiecej czy to normalne zachowanie i taki bol jest normalny? Po 14 dniu byl najmocniejszy a potem stopniowo slabnie za pare dni dostane pewnie okres ale i tak sie przejmuje czy to normalne? nigdy wczesniej tak nie mialam
bo czytalam gdzies ze te bole utrzymuja sie do 3 dni a mnie boli juz z tydzien..Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 23:20
-
Bol owulacyjny nie powinien trwac calego tygodnia. A nie zlapalas jakiegos wirusa, moze przez to cie boli brzuch ? Jakby cos bylo nie tak to mysle ze bys miala uplawy, nie masz ? Jezeli bol nie jest silny to ja bym poczekala do okresu i jezeli po nim dalej sie bedzie utrzymywal to wtedy bym posxla do ginekologa ale ja mysle ze to nic takiego
-
Znaczy pewnie to sie tak zebralo ze przy bolu owulacyjnym takie uklucie mnie zaczal potem bolec brzuch. Mialam troszke stresu nie jakos duzo w tym miesiacu wiec moze to wplynelo. Myslisz ze zdarza sie czasem czuc takie bole brzucha na dwa tygodnie przed miesiaczka jesli nigdy sie wczesniej tego nie doswiadczylo? I czy moze to bylo spowodowane przeziebieniem? (bo juz jestem zdrowa ale lekkie bole jak przed okresem dalej sa obecne)
-
Moze teraz masz bole juz przed okresem. Mozliwe ze zlapalas jakiegos wirusa, czasem one powoduja tylko bole brzucha bez innych objawow. Jezeli to jest lekkie pobolewanie i sie nie pogarsza to nie ma co panikowac. Mysle ze po okresie przejdzie
-
Moze po owu plynw zatoce douglasa podraznia otrzewna i dlatego nadal boli. Teorii wiele ale zeby wiedziec musisz regularnie obserwowac swoje cialo i cykle. Stosunek byl w prezerwatywnie, nie peknietej wiec i mniemam poprawnie zalozonej oraz poprawnie ze sie tak wyraze wyjetej. Wiec o jakiej ciazy w ogole mowa ?👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
🧔🏻♂️ teratozoospermia ❌morfo 2% hormony ✅ posiew ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSI krótki protokół
2 pICSI długi protokół
24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! ❤️
03.01.2024 - zaczynamy kolejne podejście Angelius
02.2024 - histeroskopia, CD138 ❌ , farmakoterapia, 6 msc leczenia.
Start I pICSI 09.2024, gonapeptyl/gonal/menopur
- pobrano 11 🥚
- dojrzale i zaplodnione 9
- blastocysty : 🅾️. 😭, transfer odwołany
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
nowatorka wrote:Hehe jak sie mialo 19 lat to mimo gumki zalozonej sie schizowalo i robilo testy ciazowe
kookana1987 lubi tę wiadomość
👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
🧔🏻♂️ teratozoospermia ❌morfo 2% hormony ✅ posiew ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSI krótki protokół
2 pICSI długi protokół
24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! ❤️
03.01.2024 - zaczynamy kolejne podejście Angelius
02.2024 - histeroskopia, CD138 ❌ , farmakoterapia, 6 msc leczenia.
Start I pICSI 09.2024, gonapeptyl/gonal/menopur
- pobrano 11 🥚
- dojrzale i zaplodnione 9
- blastocysty : 🅾️. 😭, transfer odwołany
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
Znaczy ja nie jestem jakos strasznie tym przerazona po prostu nigdy tego nie doswiadczylam okres powinnam miec za 4-6 dni ale juz dzisiaj znowu mnie bolal brzuch mocno.. i nie wiem przez co to a jedyna mysl jaka mialam to ze to przez mozliwosc ciazy. Ale skoro wy macie jakies juz doswiadczenie to pewnie wiecie ze takie bole sa czasem normalne co nie?
-
kajaaa jezeli bylo tylko w gumce i nie pekla i w zaden inny sposob sperma sie nie dostala to mozesz byc 100 % spokojna ze to nie ciaza. jednak bole jezeli beda tez po okresie to przejdz sie do gina bo moze jakis stan zapalny masz i da ci czopki dopochwowe zeby go wyleczyc
-
Noo nie piekla po prostu naczytalam sie za duzo tutaj tematow o tym ze po zaplodnieniu jeszcze przed czasem okresu kobiety doswiadczaly wlasnie takich bolow i mnie to zaniepokoilo. Ale wielkie dzieki za wsparcie jakos mi lzej ze swiadomoscia ze to normalne ))
domiszka lubi tę wiadomość
-