X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Bole owulacyjne?
Odpowiedz

Bole owulacyjne?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kajaaa Nowa

Wysłany: 22 października 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, mam dosc nietypowy problem. 12 dnia cyklu (mam okres co 28 dni ale nieregularny) kochalam sie z moim chlopakiem z zabezpieczeniem, nie pekla wszystko bylo bezpieczne. Dwa dni pozniej przeziebilam sie i mialam przy tym okropne bole brzucha wieczorem i rano przypuszczam ze to byly bole owulacyjne ale nigdy wczesniej ich nie doswiadczylam. No i od tego czasu jestem taka ospala ale to pewnie przez to przeziebienie i mnie tak brzuch troszke boli jak przed okresem glownie wieczorem. Nigdy nie mialam objawow napiecia przedmiesiaczkowego i mam 19 lat. Dziewczyny co to moze byc? czy to normalne? nie planuje byc w ciazy jeszcze teraz ale zaczynam sie bac. Wiec prosze was o pomoc myslicie ze to normalne? Pomozcie :)

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw sie jak gumka nie pekla to nie jestes w ciazy nawet jak to byly bole owulacyjne. Dla pewnosci po 2 tygodniach od stosunku zrob test ciazowy ale tylko zeby sie uspokoic bo w gumce mozesz byc spokojna ;)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Kajaaa Nowa

Wysłany: 22 października 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mozesz napisac cos wiecej czy to normalne zachowanie i taki bol jest normalny? Po 14 dniu byl najmocniejszy a potem stopniowo slabnie za pare dni dostane pewnie okres ale i tak sie przejmuje czy to normalne? nigdy wczesniej tak nie mialam

bo czytalam gdzies ze te bole utrzymuja sie do 3 dni a mnie boli juz z tydzien..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 23:20

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bol owulacyjny nie powinien trwac calego tygodnia. A nie zlapalas jakiegos wirusa, moze przez to cie boli brzuch ? Jakby cos bylo nie tak to mysle ze bys miala uplawy, nie masz ? Jezeli bol nie jest silny to ja bym poczekala do okresu i jezeli po nim dalej sie bedzie utrzymywal to wtedy bym posxla do ginekologa ale ja mysle ze to nic takiego ;)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Kajaaa Nowa

Wysłany: 23 października 2015, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znaczy pewnie to sie tak zebralo ze przy bolu owulacyjnym takie uklucie mnie zaczal potem bolec brzuch. Mialam troszke stresu nie jakos duzo w tym miesiacu wiec moze to wplynelo. Myslisz ze zdarza sie czasem czuc takie bole brzucha na dwa tygodnie przed miesiaczka jesli nigdy sie wczesniej tego nie doswiadczylo? I czy moze to bylo spowodowane przeziebieniem? (bo juz jestem zdrowa ale lekkie bole jak przed okresem dalej sa obecne)

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze teraz masz bole juz przed okresem. Mozliwe ze zlapalas jakiegos wirusa, czasem one powoduja tylko bole brzucha bez innych objawow. Jezeli to jest lekkie pobolewanie i sie nie pogarsza to nie ma co panikowac. Mysle ze po okresie przejdzie

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • domiszka Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze po owu plynw zatoce douglasa podraznia otrzewna i dlatego nadal boli. Teorii wiele ale zeby wiedziec musisz regularnie obserwowac swoje cialo i cykle. Stosunek byl w prezerwatywnie, nie peknietej wiec i mniemam poprawnie zalozonej oraz poprawnie ze sie tak wyraze wyjetej. Wiec o jakiej ciazy w ogole mowa ?;)

👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
    🧔🏻‍♂️ teratozoospermia ❌morfo 2% hormony ✅ posiew ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅

Angelius Provita dr P ❤️
    1 IUI :(
    1 IMSI :( krótki protokół
    2 pICSI <3 długi protokół

24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! ❤️

03.01.2024 - zaczynamy kolejne podejście Angelius
    02.2024 - histeroskopia, CD138 ❌ , farmakoterapia, 6 msc leczenia.

Start I pICSI 09.2024, gonapeptyl/gonal/menopur
    - pobrano 11 🥚
    - dojrzale i zaplodnione 9
    - blastocysty : 🅾️. 😭, transfer odwołany
    Start II pICSI 10.2024
    Rekovelle/orgalutran
    - punkcja 16.10 ???
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe jak sie mialo 19 lat to mimo gumki zalozonej sie schizowalo i robilo testy ciazowe ;)

domiszka, kookana1987 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • domiszka Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Hehe jak sie mialo 19 lat to mimo gumki zalozonej sie schizowalo i robilo testy ciazowe ;)
    a żebys wiedziała :D

kookana1987 lubi tę wiadomość

👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
    🧔🏻‍♂️ teratozoospermia ❌morfo 2% hormony ✅ posiew ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅

Angelius Provita dr P ❤️
    1 IUI :(
    1 IMSI :( krótki protokół
    2 pICSI <3 długi protokół

24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! ❤️

03.01.2024 - zaczynamy kolejne podejście Angelius
    02.2024 - histeroskopia, CD138 ❌ , farmakoterapia, 6 msc leczenia.

Start I pICSI 09.2024, gonapeptyl/gonal/menopur
    - pobrano 11 🥚
    - dojrzale i zaplodnione 9
    - blastocysty : 🅾️. 😭, transfer odwołany
    Start II pICSI 10.2024
    Rekovelle/orgalutran
    - punkcja 16.10 ???
  • Kajaaa Nowa

Wysłany: 23 października 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znaczy ja nie jestem jakos strasznie tym przerazona po prostu nigdy tego nie doswiadczylam okres powinnam miec za 4-6 dni ale juz dzisiaj znowu mnie bolal brzuch mocno.. i nie wiem przez co to a jedyna mysl jaka mialam to ze to przez mozliwosc ciazy. Ale skoro wy macie jakies juz doswiadczenie to pewnie wiecie ze takie bole sa czasem normalne co nie? :)

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kajaaa jezeli bylo tylko w gumce i nie pekla i w zaden inny sposob sperma sie nie dostala to mozesz byc 100 % spokojna ze to nie ciaza. jednak bole jezeli beda tez po okresie to przejdz sie do gina bo moze jakis stan zapalny masz i da ci czopki dopochwowe zeby go wyleczyc ;)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Kajaaa Nowa

Wysłany: 23 października 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo nie piekla po prostu naczytalam sie za duzo tutaj tematow o tym ze po zaplodnieniu jeszcze przed czasem okresu kobiety doswiadczaly wlasnie takich bolow i mnie to zaniepokoilo. Ale wielkie dzieki za wsparcie jakos mi lzej ze swiadomoscia ze to normalne :)))

domiszka lubi tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaaa wszystkie sie wkrecalysmy w twoim wieku ;) Zabezpieczaj sie i bedzie ok ;)

domiszka lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Rafaello Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy na naturalnych cyklach zdarza Wam sie miec mega bolesne owulacje? (Zeszly cykl mialam stymulowany clo) 1,5dnia mnie napierniczalo a przy serduszkowaniu myslalam ze mi cos w srodku wybuchnie

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ