X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Brak okresu i owulacji po antykoncepcji
Odpowiedz

Brak okresu i owulacji po antykoncepcji

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Madzieńka96 Nowa

Wysłany: 7 sierpnia 2024, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Przez kilka lat brałam antykoncepcję hormonalną (tabletki potem krążki). Na początku tego roku postanowiłam ją odstawić i zacząć starać się o ciążę. Ginekolog powiedział, że do pół roku od odstawienia wszystko powinno wrócić do normy. Niestety okres i owulacja nie wróciły. A starania nie przynoszą efektów. Czy któraś z Was miała podobne objawy po antykoncepcji ? We wrześniu mam kolejną wizytę u gina.

• Starania z mikrogruczomikrogruczol Znajoma

Wysłany: 18 sierpnia 2024, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Ja w lipcu 2023 odstawiłam po 7 latach AH. Lekarz to samo że dać sobie 3 miesiące a nawet pół roku. W styczniu zrobiłam badania hormonalne, wyniki jakbym miała menopauzę a prolaktyna przekroczona 4-krotnie. Mam hiperprolaktyniemie spowodowana mikrogruczolakiem przysadki mózgowej. Od marca 2024 biorę dostinex, w czerwcu przyszła miesiączka. Tabletki będę brać aż zajdę w ciążę lub prolaktyna przestanie rosnąć a mikrogruczolak zniknie. Miesiaczki są regularne i owulacje również są. Teraz zaczynam 3 cykl. Cykle są długie 38 dni, owulacja 26 dc.

Koniecznie zrób badania hormonalne, jeśli będą poza norma laboratoryjna/funkcjonalna to zgłos się do endokrynologa niż ginekologa :)

• Madzieńka96 Nowa

Wysłany: 10 września 2024, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie akurat prolaktyna w normie. Czy mogę zrobić wszystkie badania hormonalne nawet jak nie mam cyklu?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ