X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Brak owulacji a bolesność piersi
Odpowiedz

Brak owulacji a bolesność piersi

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • RofTW Koleżanka

Wysłany: 28 grudnia 2014, 04:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powinnam miec owulacje 15/16 dnia cyklu, a jest juz 18 dzien cyklu i niestety sie nie pojawiła... Nie zaobserwowałam żadnego skoku temperatury. Jednak co najdziwniejsze od 15 dnia cyklu strasznie (bardziej niż zwykle) bolą mnie piersi... Od 5 dni zażywam niepokalanka w celu zmniejszenia bolesności piersi (zdarzała mi sie juz wczesniej ale nigdy tak intensywna). Czy niepokalanek mogl miec wpływ na temperaturę? I czy mógł spotęgować ich bolesność?

f2w3ikgno7e387of.png

http://media.photobucket.com/component/Download-File?file=/albums/dd354/c_dancer2002/babydust.png
  • edyta Debiutantka

Wysłany: 28 grudnia 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak u Ciebie z prolaktyną?

• RofTW Koleżanka

Wysłany: 28 grudnia 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie robilam jeszcze badan ale podejrzewam, ze wysoka. Przez długi czas bralam tabletki które podwyższają poziom prolaktyny... Dlatego tez zdecydowałam sie na niepokalanka ale poki co wcale nie działa...

f2w3ikgno7e387of.png

http://media.photobucket.com/component/Download-File?file=/albums/dd354/c_dancer2002/babydust.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem jak podejrzewasz prolaktynę zrób badania i udaj się do lekarza. Zioła czasami brane na własną rękę mogą więcej namieszać niż poprawić...

• monic81 Nowa

Wysłany: 3 stycznia 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bralam castagnus przez 3 miesiace tak jak jest zalecane. Po 3 miesiacach musialam miec wywolywana miesiaczke bo mialam niepekniety pecherzyk ok 3cm. Po usg gin powiedzial ze mam nieskonczony cykl i owulacji od 3 miesiecy nie bylo.Prolaktyny tez wczescniej nie badalam. Zaczelam brac castagnus bo mialam problemy z owulacja. Po 3 miesiacach brania wynik prolaktyny byl ok.(ale nie wiem jaki byl przed) Trzeba uwazac bo on lekko stymuluje pecherzyki

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ