X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Brak pęcherzyka na USG
Odpowiedz

Brak pęcherzyka na USG

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Maja1717 Znajoma

Wysłany: 16 lutego, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Jestem po wizycie u ginekologa. Myslalam, ze dzisiaj zaczniemy coś działać dalej, ale niestety jest za późno i stymulacje zaczynam od kolejnego cyklu. Zastanawia mnie tylko jedna sprawa, bo Dzisiaj 8 dzień cyklu, a brak widocznego pęcherzyka na USG, czy jest szansa, że jeszcze się pojawi i może będzie normalnie owu? Miał ktoś doświadczenia w takiej stracili? Dodam, że nie będzie monitoringu, bo obecnie bez stymulacji - taka decyzja lekarza.

• Go0cha Koleżanka

Wysłany: 24 września, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha miałam to samo-brak owulacji dostałam aromek i się udało.

• Pa-u-linka Koleżanka

Wysłany: 25 września, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży miałam podobną sytuacjie . Brałam aromek. Poszłam na monitoring cyklu w 11 lub 12 dc i lekarz powiedział że z tego cyklu nic już raczej się „nie wykluje” bo owulacji jeszcze nie było a nie ma dominującego pęcherzyka. Trochę mnie to zasmuciło … robiłam jednak pomiar temperatury i widziałam skok na wykresie i ta temperatura się utrzymywała ciągle . Niestety już nie pamiętam w jakim dc był skok . I z tego właśnie cyklu mam córkę 🙈 test ciążowy wyszedł pozytywny ładnych parę dni przed miesiączka więc obstawiam że owulacja była w okolicach wizyty właśnie . Dodam że to dobry lekarz i w wielu sprawach pomógł … a czemu tak wyszło wtedy … nie wiem .

2015 👶
    2018 👶

05.12.2024 - aniołek💔 ( 10t2d)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ