X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Brak pęcherzyka na USG
Odpowiedz

Brak pęcherzyka na USG

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Maja1717 Znajoma

Wysłany: 16 lutego 2024, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Jestem po wizycie u ginekologa. Myslalam, ze dzisiaj zaczniemy coś działać dalej, ale niestety jest za późno i stymulacje zaczynam od kolejnego cyklu. Zastanawia mnie tylko jedna sprawa, bo Dzisiaj 8 dzień cyklu, a brak widocznego pęcherzyka na USG, czy jest szansa, że jeszcze się pojawi i może będzie normalnie owu? Miał ktoś doświadczenia w takiej stracili? Dodam, że nie będzie monitoringu, bo obecnie bez stymulacji - taka decyzja lekarza.

• Go0cha Ekspertka

Wysłany: 24 września 2024, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha miałam to samo-brak owulacji dostałam aromek i się udało.

Gośka 34, Marcin 38.
    Córka Eliza 11.2023
    Kolejne malenstwo w drodze. Termin na 03.2026

18+4. 270 gram szczęścia najprawdopodobniej 🩷

21+4. 433 gram milosci- to już pewne dziewczynka 🩷

22+4. 547 gram bobasa 🩷

24+3 krzywa 84.7/151/135

25+4. 892 gram cukiereczka 🩷

preg.png
  • Pa-u-linka Ekspertka

Wysłany: 25 września 2024, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży miałam podobną sytuacjie . Brałam aromek. Poszłam na monitoring cyklu w 11 lub 12 dc i lekarz powiedział że z tego cyklu nic już raczej się „nie wykluje” bo owulacji jeszcze nie było a nie ma dominującego pęcherzyka. Trochę mnie to zasmuciło … robiłam jednak pomiar temperatury i widziałam skok na wykresie i ta temperatura się utrzymywała ciągle . Niestety już nie pamiętam w jakim dc był skok . I z tego właśnie cyklu mam córkę 🙈 test ciążowy wyszedł pozytywny ładnych parę dni przed miesiączka więc obstawiam że owulacja była w okolicach wizyty właśnie . Dodam że to dobry lekarz i w wielu sprawach pomógł … a czemu tak wyszło wtedy … nie wiem .

2015 👶
    2018 👶

05.12.2024 - aniołek💔 ( 10t2d)
    13.07.2025 - aniołek💔 (9t)
    10.2025 - ciąża biochemiczna 💔

28.10.2025 - monitoring ( 4 pęcherzyki )

12.11.2025 - beta 13,80 mlU, progesteron 46,8
    14.11.2025 - beta 41,10 mlU, progesteron 58
    17.11.2025 - beta 138 mlU
    19.11.2025 - beta 324 mlU, progesteron 43,1

preg.png
  • Luna Debiutantka

Wysłany: 14 stycznia, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, jest to nasz 4 cykl starań. W lipcu odstawiłam tabletki antykoncepcyjne i co miesiąc w okresie okoloowulacyjnym mam bóle jajnika raz prawego raz lewego, a po dokładnie 14 dniach przychodzi miesiączka. Myślałam, że bóle oznaczają owulację 8go stycznia byłam u ginekologa i powiedziała, że mam pęcherzyki w prawym jajniku, ale nie ma tego dominującego, a 11go stycznia pojawił się ból okoloowulacyjny tylko, że w lewym jajniku. Podejrzewam, że mogę mieć cykle bezowulacyjne. Czy któraś z was miała podobną sytuację?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ