Brak pęcherzyka na USG
-
Cześć dziewczyny Jestem po wizycie u ginekologa. Myslalam, ze dzisiaj zaczniemy coś działać dalej, ale niestety jest za późno i stymulacje zaczynam od kolejnego cyklu. Zastanawia mnie tylko jedna sprawa, bo Dzisiaj 8 dzień cyklu, a brak widocznego pęcherzyka na USG, czy jest szansa, że jeszcze się pojawi i może będzie normalnie owu? Miał ktoś doświadczenia w takiej stracili? Dodam, że nie będzie monitoringu, bo obecnie bez stymulacji - taka decyzja lekarza.
-
Ja w pierwszej ciąży miałam podobną sytuacjie . Brałam aromek. Poszłam na monitoring cyklu w 11 lub 12 dc i lekarz powiedział że z tego cyklu nic już raczej się „nie wykluje” bo owulacji jeszcze nie było a nie ma dominującego pęcherzyka. Trochę mnie to zasmuciło … robiłam jednak pomiar temperatury i widziałam skok na wykresie i ta temperatura się utrzymywała ciągle . Niestety już nie pamiętam w jakim dc był skok . I z tego właśnie cyklu mam córkę 🙈 test ciążowy wyszedł pozytywny ładnych parę dni przed miesiączka więc obstawiam że owulacja była w okolicach wizyty właśnie . Dodam że to dobry lekarz i w wielu sprawach pomógł … a czemu tak wyszło wtedy … nie wiem .
-