X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Bromergon i euthyrox 50 razem?
Odpowiedz

Bromergon i euthyrox 50 razem?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Majkowa Znajoma

Wysłany: 3 czerwca 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    Od 3 miesięcy biorę euthyrox 50 z powodu wysokiego tsh (3,35 mlU/l) przepisane przez endokrynologa. Pare tygodni temu byłam z wynikami prolaktyny u ginekologa (483,40mlU/l, a po obciążeniu 60min-> 5171mlU/l), który stwierdził, że jest ono za wysokie i przepisał 2 tabletki dziennie bromergonu. Rano po przebudzeniu biorę euthyrox, teraz powinien dojść bromergon, ale nie wiem czy moge brać je razem? Jeżeli nie to jaki powinien być odstęp czasu pomiędzy tabletkami?
    Z góry dziękuję za odpowiedź ;)

rlpy5yr.png
    yfz9cz7.png
  • mala1407 Znajoma

Wysłany: 3 czerwca 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moim zdaniem zrob przerwy co najmniej 30 minut, najpierw euthyrox bo on tyle sie wchlania. Ja biore rano eutryhorx 100 a bromergon na wieczor , ale to wiem od gina z tym łaczeniem. PZDR :-)

12.02.2014 :(
  • Majkowa Znajoma

Wysłany: 3 czerwca 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie nie wiem czy nie brać tylko jednej tabletki wieczorem.. naczytałam się o skutkach ubocznych i jestem przerażona :P
    dzięki za odp ;)

rlpy5yr.png
    yfz9cz7.png
  • vanessa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majkowa wrote:
    no właśnie nie wiem czy nie brać tylko jednej tabletki wieczorem.. naczytałam się o skutkach ubocznych i jestem przerażona :P
    dzięki za odp ;)
    Mnie lekarz jak przepisywał bromergon mówił żeby zacząć brać stopniowo nie naraz zalecaną dawkę. Ja mam brać pół tabletki przed snem ale zaczynałam przez 4 dni 1/4 tabl. potem przez 3 dni 1/3 tabl. aż doszłam do 1/2 i nie miałam jakiś strasznych skutków ubocznych tylko przez 2 dni bolała mnie głowa a reszte to normalnie się czuję. Czasem jak wezmę to po chwili troszkę przez kilka sekund dziwnie sie poczuję ale szybko przechodzi i jest OK.
    Nie wiem czemu daka dużą dawkę bromergonu Ci przepisał. Po obciążeniu masz wyższą 10x ja mam ponad 20x a biorę tylko pół tabl. No chyba żę podstawową też masz za wysoką ale ja miałam podobnie tylko chyba w innej jednostce więc to co innego.

7 lat walki o Ciebie Kruszynko...

201701271765.png

(*) Aniołek Madzia 7 tc luty 2020 - w moim sercu pozostaniesz na zawsze
  • yourself Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tsh czesto jest powiązane z prl. Moj endo najpierw przepisal euthyrox (powoli zwiększając dawke) i prl tez ładnie spadła.
    Ja prl po obciazeniu konsultowalam u 5 lekarzy i kazdy mi powiedział, że to nie ma znaczenia. Najwazniejsza jest podstawowa a nie sztucznie podniesiona.

Jeżeli szczęście nie przyszło jeszcze do Ciebie to znaczy, że jest duże i idzie małymi krokami.
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yourself, z jakich wyników spadła Ci prolaktyna przy euthyroxie? Ja mam tsh 3,8 czyli teoretycznie w normie, ale dostałam na obniżenie euthyrox 25. Rozumiem, po co, na co i dlaczego, że najlepsze jest koło 1-2 dla staraczek. Nie ma dyskusji. Podwyższoną mam za to prolaktynę do 34 i na to lekarz mi nie dał nic specjalnego (np. Bromergonu). Dlatego zaciekawiło mnie, że napisałaś, że przy tym leku obniżyła Ci się też prolaktyna. Jakie to były wartości? Może mój gin w klinice też wie, że jedno w związku z drugim spadnie, tylko mi o tym nie wspomniał... ?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 14:21

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ