X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Ciałko żółte co to znaczy
Odpowiedz

Ciałko żółte co to znaczy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Gama81 Przyjaciółka

Wysłany: 17 maja, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was dziewczyny wie, co oznacza w USG widoczne ciałko żółte 10 dni po terminie spodziewanego okresu, który nie wystąpił?Ginekolog stwierdził, że jest ciałko żółte, okresu nie widać. Nie wiem, czy ja mam brać dufaston, czy sobie nie zaszkodzę czy jednak nie ma ciąży. Test dziś i tydzień temu negatywny. Spodziewany okres miał być 5 maja, a nadal go nie ma .

• Gama81 Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotipik wrote:
    Cześć, a nie mówił, czy masz isc na beta HCG? Może owulacja Ci się przesunęła. Hmm...zrobiłabym beta HCG I progesteron z krwi, duphaston nie wyjdzie Ci w badaniu, to syntetyczny hormon niewykrywalny w testach laboratoryjnych. Daj znać co wyszlo:)

Gin nic nie powiedział, to ja go zapytałam czy mam brać duphastin. Sam nie mógł znaleźć jednego jajnika. W końcu znalazł po innym moim ułożeniu. Młody chłopak tak w ogóle. Tydzień temu test i beta negatywne, wczoraj tylko test zrobiłam - negatywny. Może to za mało .

• Eedzia11 Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gama81 wrote:
    Gin nic nie powiedział, to ja go zapytałam czy mam brać duphastin. Sam nie mógł znaleźć jednego jajnika. W końcu znalazł po innym moim ułożeniu. Młody chłopak tak w ogóle. Tydzień temu test i beta negatywne, wczoraj tylko test zrobiłam - negatywny. Może to za mało .
    Gama i jak potoczyła się Twoja historia?

czerwiec 2025:
    TSH 2,711 uIU/ml
    FSH 12,79 mlU/ml
    LH 5,88 mlU/ml
    Estradiol 51,3 pg/ml
    Prolaktyna 41,18 ng/ml
    DHEA-SO4 215 ug/dl
    Testosteron 55,9 ng/dl
    SHBG 35,3 nmol/l
    Progesteron 2,12 ng/ml
    AMH 0,20 ng/ml
    Kwas foliowy >23,40 ng/ml
    FT3 3,45 pg/ml (zakres 2,60-5,10)
    FT4 0,94 ng/dL (zakres 0,64-1,25)
    Stwierdzona anemia (mikrocytoza, hipochromia ercs.)
    do poprawy (anemia):
    MCV 67,4fL (zakres 80-98)
    HGB 10,8g/dL (zakres 12-16)
    HCT 32,9% (37-47)

d6f40cd609a1bc8e53555774d83c8af9.png

➡️ kwiecień 2021 ⏸️
    💔 maj 2021 - łyżeczkowanie (puste jajo)
    ➡️ 31 styczeń 2022 ⏸️
    ❤️ 11 październik 2022 - mamy synusia
    ➡️ 08 marzec 2024 ⏸️
    💔 11 kwiecień 2024 poronienie w domu (puste jajo)
    ➡️ 16 lipca 2025 ⏸️
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ