SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Ciałko żółte co to znaczy
Odpowiedz

Ciałko żółte co to znaczy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Gama81 Przyjaciółka

Wysłany: 17 maja 2025, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was dziewczyny wie, co oznacza w USG widoczne ciałko żółte 10 dni po terminie spodziewanego okresu, który nie wystąpił?Ginekolog stwierdził, że jest ciałko żółte, okresu nie widać. Nie wiem, czy ja mam brać dufaston, czy sobie nie zaszkodzę czy jednak nie ma ciąży. Test dziś i tydzień temu negatywny. Spodziewany okres miał być 5 maja, a nadal go nie ma .

• Gama81 Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja 2025, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotipik wrote:
    Cześć, a nie mówił, czy masz isc na beta HCG? Może owulacja Ci się przesunęła. Hmm...zrobiłabym beta HCG I progesteron z krwi, duphaston nie wyjdzie Ci w badaniu, to syntetyczny hormon niewykrywalny w testach laboratoryjnych. Daj znać co wyszlo:)

Gin nic nie powiedział, to ja go zapytałam czy mam brać duphastin. Sam nie mógł znaleźć jednego jajnika. W końcu znalazł po innym moim ułożeniu. Młody chłopak tak w ogóle. Tydzień temu test i beta negatywne, wczoraj tylko test zrobiłam - negatywny. Może to za mało .

• Eedzia11 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2025, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gama81 wrote:
    Gin nic nie powiedział, to ja go zapytałam czy mam brać duphastin. Sam nie mógł znaleźć jednego jajnika. W końcu znalazł po innym moim ułożeniu. Młody chłopak tak w ogóle. Tydzień temu test i beta negatywne, wczoraj tylko test zrobiłam - negatywny. Może to za mało .
    Gama i jak potoczyła się Twoja historia?

czerwiec 2025:
    TSH 2,711 uIU/ml
    FSH 12,79 mlU/ml
    LH 5,88 mlU/ml
    Estradiol 51,3 pg/ml
    Prolaktyna 41,18 ng/ml
    DHEA-SO4 215 ug/dl
    Testosteron 55,9 ng/dl
    SHBG 35,3 nmol/l
    Progesteron 2,12 ng/ml
    AMH 0,20 ng/ml
    Kwas foliowy >23,40 ng/ml
    FT3 3,45 pg/ml (zakres 2,60-5,10)
    FT4 0,94 ng/dL (zakres 0,64-1,25)
    Stwierdzona anemia (mikrocytoza, hipochromia ercs.)
    do poprawy (anemia):
    MCV 67,4fL (zakres 80-98)
    HGB 10,8g/dL (zakres 12-16)
    HCT 32,9% (37-47)

d6f40cd609a1bc8e53555774d83c8af9.png

➡️ kwiecień 2021 ⏸️
    💔 maj 2021 - łyżeczkowanie (puste jajo)
    ➡️ 31 styczeń 2022 ⏸️
    ❤️ 11 październik 2022 - mamy synusia
    ➡️ 08 marzec 2024 ⏸️
    💔 11 kwiecień 2024 poronienie w domu (puste jajo)
    ➡️ 16 lipca 2025 ⏸️
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ