X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Ciałko żółte co to znaczy
Odpowiedz

Ciałko żółte co to znaczy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Gama81 Przyjaciółka

Wysłany: 17 maja, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was dziewczyny wie, co oznacza w USG widoczne ciałko żółte 10 dni po terminie spodziewanego okresu, który nie wystąpił?Ginekolog stwierdził, że jest ciałko żółte, okresu nie widać. Nie wiem, czy ja mam brać dufaston, czy sobie nie zaszkodzę czy jednak nie ma ciąży. Test dziś i tydzień temu negatywny. Spodziewany okres miał być 5 maja, a nadal go nie ma .

• Gama81 Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotipik wrote:
    Cześć, a nie mówił, czy masz isc na beta HCG? Może owulacja Ci się przesunęła. Hmm...zrobiłabym beta HCG I progesteron z krwi, duphaston nie wyjdzie Ci w badaniu, to syntetyczny hormon niewykrywalny w testach laboratoryjnych. Daj znać co wyszlo:)

Gin nic nie powiedział, to ja go zapytałam czy mam brać duphastin. Sam nie mógł znaleźć jednego jajnika. W końcu znalazł po innym moim ułożeniu. Młody chłopak tak w ogóle. Tydzień temu test i beta negatywne, wczoraj tylko test zrobiłam - negatywny. Może to za mało .

• Eedzia11 Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gama81 wrote:
    Gin nic nie powiedział, to ja go zapytałam czy mam brać duphastin. Sam nie mógł znaleźć jednego jajnika. W końcu znalazł po innym moim ułożeniu. Młody chłopak tak w ogóle. Tydzień temu test i beta negatywne, wczoraj tylko test zrobiłam - negatywny. Może to za mało .
    Gama i jak potoczyła się Twoja historia?

czerwiec 2025:
    TSH 2,711 uIU/ml
    FSH 12,79 mlU/ml
    LH 5,88 mlU/ml
    Estradiol 51,3 pg/ml
    Prolaktyna 41,18 ng/ml
    DHEA-SO4 215 ug/dl
    Testosteron 55,9 ng/dl
    SHBG 35,3 nmol/l
    Progesteron 2,12 ng/ml
    AMH 0,20 ng/ml
    Kwas foliowy >23,40 ng/ml
    FT3 3,45 pg/ml (zakres 2,60-5,10)
    FT4 0,94 ng/dL (zakres 0,64-1,25)
    Stwierdzona anemia (mikrocytoza, hipochromia ercs.)
    do poprawy (anemia):
    MCV 67,4fL (zakres 80-98)
    HGB 10,8g/dL (zakres 12-16)
    HCT 32,9% (37-47)

d6f40cd609a1bc8e53555774d83c8af9.png

➡️ kwiecień 2021 pozytywny test ciążowy
    💔 maj 2021 - łyżeczkowanie (puste jajo)
    ➡️ 31 styczeń 2022 pozytywny test ciążowy
    ❤️ 11 październik 2022 - mamy synusia
    ➡️ 08 marzec 2024 pozytywny test ciążowy
    💔 11 kwiecień 2024 poronienie w domu (puste jajo)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ