Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Ciałko żółte co to znaczy
Odpowiedz

Ciałko żółte co to znaczy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Gama81 Przyjaciółka

Wysłany: 17 maja 2025, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was dziewczyny wie, co oznacza w USG widoczne ciałko żółte 10 dni po terminie spodziewanego okresu, który nie wystąpił?Ginekolog stwierdził, że jest ciałko żółte, okresu nie widać. Nie wiem, czy ja mam brać dufaston, czy sobie nie zaszkodzę czy jednak nie ma ciąży. Test dziś i tydzień temu negatywny. Spodziewany okres miał być 5 maja, a nadal go nie ma .

• Gama81 Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja 2025, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotipik wrote:
    Cześć, a nie mówił, czy masz isc na beta HCG? Może owulacja Ci się przesunęła. Hmm...zrobiłabym beta HCG I progesteron z krwi, duphaston nie wyjdzie Ci w badaniu, to syntetyczny hormon niewykrywalny w testach laboratoryjnych. Daj znać co wyszlo:)

Gin nic nie powiedział, to ja go zapytałam czy mam brać duphastin. Sam nie mógł znaleźć jednego jajnika. W końcu znalazł po innym moim ułożeniu. Młody chłopak tak w ogóle. Tydzień temu test i beta negatywne, wczoraj tylko test zrobiłam - negatywny. Może to za mało .

• Eedzia11 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2025, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gama81 wrote:
    Gin nic nie powiedział, to ja go zapytałam czy mam brać duphastin. Sam nie mógł znaleźć jednego jajnika. W końcu znalazł po innym moim ułożeniu. Młody chłopak tak w ogóle. Tydzień temu test i beta negatywne, wczoraj tylko test zrobiłam - negatywny. Może to za mało .
    Gama i jak potoczyła się Twoja historia?

41f3c0524b2e0f895de70e97b232d183.png

➡️ kwiecień 2021 ⏸️
    💔 maj 2021 - łyżeczkowanie (puste jajo)
    ➡️ 31 styczeń 2022 ⏸️
    ❤️ 11 październik 2022 - mamy synusia
    ➡️ 08 marzec 2024 ⏸️
    💔 11 kwiecień 2024 poronienie w domu (puste jajo)
    ➡️ 16 lipca 2025 ⏸️
    💔 5 września 2025 poronienie (zatrzymane serduszko)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ