X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Co się dzieje z pęcherzykiem kiedy przesuwa się owulacja?
Odpowiedz

Co się dzieje z pęcherzykiem kiedy przesuwa się owulacja?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • mgielka Ekspertka

Wysłany: 12 października 2020, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w czwartek, 19dc na usg i lekarz zobaczył pęcherzyk 19mm, zapowiadał ze „jutro, najdalej pojutrze” będzie owu. Wszystko pieknie mu się podobało.

Ale wyszło jak wyszło, miałam nocna prace i stres jeszcze tego dnia, jeszcze piątek praca, jeszcze sobota praca i stres, i skoku nie było, dopiero dziś (23 dc) wystąpił skok i koniec śluzu.
    Wiecie może, co się dzieje z takim pęcherzykiem?
    Rósł i rósł?
    Zatrzymał się?
    Urósł inny?
    A może jak się tak opóźnia-to się robi z pęcherzyka „niewypał” ?
    Miałam dziś lub jutro badać progesteron, ale to tez chyba muszę przesunąć chyba?

W sieci jest tylko info, ze stres, przepracowanie i zmiana rytmu dobowego przesuwa owulacje, ale na czym to polega to nigdzie nikt nie pisze.
    Czy któraś z Was monitorowała taka sytuacje?

6cd1593282061535d5df63d75588ab17.png
  • kokoszka31 Autorytet

Wysłany: 12 października 2020, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skok nie musi pokrywać się z momentem owulacji. Może nastąpić kilka dni po. Jeśli 19dc pęcherzyk miał 19 to mógł jeszcze urosnąć do np. 23-25 i dopiero wtedy pękł

mgielka, Nadzieja28, Lolipop lubią tę wiadomość

age.png
  • Dorka_clo Debiutantka

Wysłany: 20 października 2020, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam 19mm w 12 dniu cyklu a w 20 dniu cyklu już było po owulacji więc tak w 17-18 dniu cyklu była owulacja . Nie wiem tylko czy pełnowartościową bo mam tak już 6 miesięcy a ciąży brak mimo ok hormonow

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ