X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Co się dzieje z pęcherzykiem kiedy przesuwa się owulacja?
Odpowiedz

Co się dzieje z pęcherzykiem kiedy przesuwa się owulacja?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • mgielka Ekspertka

Wysłany: 12 października 2020, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w czwartek, 19dc na usg i lekarz zobaczył pęcherzyk 19mm, zapowiadał ze „jutro, najdalej pojutrze” będzie owu. Wszystko pieknie mu się podobało.

Ale wyszło jak wyszło, miałam nocna prace i stres jeszcze tego dnia, jeszcze piątek praca, jeszcze sobota praca i stres, i skoku nie było, dopiero dziś (23 dc) wystąpił skok i koniec śluzu.
    Wiecie może, co się dzieje z takim pęcherzykiem?
    Rósł i rósł?
    Zatrzymał się?
    Urósł inny?
    A może jak się tak opóźnia-to się robi z pęcherzyka „niewypał” ?
    Miałam dziś lub jutro badać progesteron, ale to tez chyba muszę przesunąć chyba?

W sieci jest tylko info, ze stres, przepracowanie i zmiana rytmu dobowego przesuwa owulacje, ale na czym to polega to nigdzie nikt nie pisze.
    Czy któraś z Was monitorowała taka sytuacje?

6cd1593282061535d5df63d75588ab17.png
  • kokoszka31 Autorytet

Wysłany: 12 października 2020, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skok nie musi pokrywać się z momentem owulacji. Może nastąpić kilka dni po. Jeśli 19dc pęcherzyk miał 19 to mógł jeszcze urosnąć do np. 23-25 i dopiero wtedy pękł

mgielka, Nadzieja28, Lolipop lubią tę wiadomość

age.png
  • Dorka_clo Debiutantka

Wysłany: 20 października 2020, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam 19mm w 12 dniu cyklu a w 20 dniu cyklu już było po owulacji więc tak w 17-18 dniu cyklu była owulacja . Nie wiem tylko czy pełnowartościową bo mam tak już 6 miesięcy a ciąży brak mimo ok hormonow

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ