X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Cykle bezowulacyjne
Odpowiedz

Cykle bezowulacyjne

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Zoja Ekspertka

Wysłany: 27 września 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki, jeśli macie stanowczo stwierdzony cykl bezowulacyjny ( np. monitoring) to czy Gin zaleca jego zakończenie ( np. duphaston) ? Byłam na monitoringu w 15dc i 17dc, u dwóch Ginów. Obydwoje stwierdzili cykl bezowulacyjny. Zazwyczaj trwają u mnie około 40 dni. Tak się zastanawiam, skoro wiedzą , że już nic z tego nie będzie to dlaczego go nie kończą tylko muszę się jeszcze męczyć w najlepszym przypadku 20 kilka dni.

gannskjo7b9tly2x.png

18.11.2015 Aniołek - W
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja, ja miałam poprzedni bezowulacyjny i jak tylko się okazało, że mój pęcherzyk rośnie, to w 39 dniu gin przepisał mi Duphaston na 10 dni. Zazwyczaj mam cykle około 30 dniowe. Teraz we wtorek 4.10 idę na kontrolne usg zobaczyć co z ta torbielą i czy sa nowe pęcherzyki :)

Może zmień lekarza i wprost się zapytaj o tę sytuację i co można zrobić?

736c9e764c1247761ef7dd01f78a400b.png

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ