X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Cykle bezowulacyjne
Odpowiedz

Cykle bezowulacyjne

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Zoja Ekspertka

Wysłany: 27 września 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki, jeśli macie stanowczo stwierdzony cykl bezowulacyjny ( np. monitoring) to czy Gin zaleca jego zakończenie ( np. duphaston) ? Byłam na monitoringu w 15dc i 17dc, u dwóch Ginów. Obydwoje stwierdzili cykl bezowulacyjny. Zazwyczaj trwają u mnie około 40 dni. Tak się zastanawiam, skoro wiedzą , że już nic z tego nie będzie to dlaczego go nie kończą tylko muszę się jeszcze męczyć w najlepszym przypadku 20 kilka dni.

gannskjo7b9tly2x.png

18.11.2015 Aniołek - W
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja, ja miałam poprzedni bezowulacyjny i jak tylko się okazało, że mój pęcherzyk rośnie, to w 39 dniu gin przepisał mi Duphaston na 10 dni. Zazwyczaj mam cykle około 30 dniowe. Teraz we wtorek 4.10 idę na kontrolne usg zobaczyć co z ta torbielą i czy sa nowe pęcherzyki :)

Może zmień lekarza i wprost się zapytaj o tę sytuację i co można zrobić?

736c9e764c1247761ef7dd01f78a400b.png

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ