SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Cykle bezowulacyjne
Odpowiedz

Cykle bezowulacyjne

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Zoja Ekspertka

Wysłany: 27 września 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki, jeśli macie stanowczo stwierdzony cykl bezowulacyjny ( np. monitoring) to czy Gin zaleca jego zakończenie ( np. duphaston) ? Byłam na monitoringu w 15dc i 17dc, u dwóch Ginów. Obydwoje stwierdzili cykl bezowulacyjny. Zazwyczaj trwają u mnie około 40 dni. Tak się zastanawiam, skoro wiedzą , że już nic z tego nie będzie to dlaczego go nie kończą tylko muszę się jeszcze męczyć w najlepszym przypadku 20 kilka dni.

gannskjo7b9tly2x.png

18.11.2015 Aniołek - W
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja, ja miałam poprzedni bezowulacyjny i jak tylko się okazało, że mój pęcherzyk rośnie, to w 39 dniu gin przepisał mi Duphaston na 10 dni. Zazwyczaj mam cykle około 30 dniowe. Teraz we wtorek 4.10 idę na kontrolne usg zobaczyć co z ta torbielą i czy sa nowe pęcherzyki :)

Może zmień lekarza i wprost się zapytaj o tę sytuację i co można zrobić?

736c9e764c1247761ef7dd01f78a400b.png

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ