X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Cysta na jajniku
Odpowiedz

Cysta na jajniku

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Intimiziena Nowa

Wysłany: 14 stycznia 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 cykle temu zaraz po pozytywnym wyniku testu owulacyjnego zaczął mnie okropnie boleć lewy jajnik. Okazało się że powstała cysta 5,5x6,0 cm. Brałam Luteinę 50 i planowo dostałam okres (cylk 28 dni). W następnym cyklu na wizycie kontrolnej okazało się, że cysta wchłonęła się częściowo (do rozmiarów 3,5x3,0), brałam dalej Luteinę 50, jednak cykl trwał aż 53 dni. W obecnym cyklu, znowu po pozytywnym wyniku testu owulacyjnego czuję ból w tym samym jajniku. Czy to oznacza że cysta mogła się pojawić na nowo? Wizytę mam dopiero za miesiąc. Czekać czy iść prywatnie? Boję się, że może pęknąć albo dojdzie do skrętu jajnika. A może ciągły ból po owulacji jest normalny?

• dancerina Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym poszła prywatnie szczerze ?? miałam torbielą 5 cm i pękł ból niesamowity dostałam krwotok lepiej idz za wczasu

2x1nxuun3b4lqpi4.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ