SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Cysta na jajniku
Odpowiedz

Cysta na jajniku

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Intimiziena Nowa

Wysłany: 14 stycznia 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 cykle temu zaraz po pozytywnym wyniku testu owulacyjnego zaczął mnie okropnie boleć lewy jajnik. Okazało się że powstała cysta 5,5x6,0 cm. Brałam Luteinę 50 i planowo dostałam okres (cylk 28 dni). W następnym cyklu na wizycie kontrolnej okazało się, że cysta wchłonęła się częściowo (do rozmiarów 3,5x3,0), brałam dalej Luteinę 50, jednak cykl trwał aż 53 dni. W obecnym cyklu, znowu po pozytywnym wyniku testu owulacyjnego czuję ból w tym samym jajniku. Czy to oznacza że cysta mogła się pojawić na nowo? Wizytę mam dopiero za miesiąc. Czekać czy iść prywatnie? Boję się, że może pęknąć albo dojdzie do skrętu jajnika. A może ciągły ból po owulacji jest normalny?

• dancerina Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym poszła prywatnie szczerze ?? miałam torbielą 5 cm i pękł ból niesamowity dostałam krwotok lepiej idz za wczasu

2x1nxuun3b4lqpi4.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ