X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Cysta na jajniku
Odpowiedz

Cysta na jajniku

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Intimiziena Nowa

Wysłany: 14 stycznia 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 cykle temu zaraz po pozytywnym wyniku testu owulacyjnego zaczął mnie okropnie boleć lewy jajnik. Okazało się że powstała cysta 5,5x6,0 cm. Brałam Luteinę 50 i planowo dostałam okres (cylk 28 dni). W następnym cyklu na wizycie kontrolnej okazało się, że cysta wchłonęła się częściowo (do rozmiarów 3,5x3,0), brałam dalej Luteinę 50, jednak cykl trwał aż 53 dni. W obecnym cyklu, znowu po pozytywnym wyniku testu owulacyjnego czuję ból w tym samym jajniku. Czy to oznacza że cysta mogła się pojawić na nowo? Wizytę mam dopiero za miesiąc. Czekać czy iść prywatnie? Boję się, że może pęknąć albo dojdzie do skrętu jajnika. A może ciągły ból po owulacji jest normalny?

• dancerina Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym poszła prywatnie szczerze ?? miałam torbielą 5 cm i pękł ból niesamowity dostałam krwotok lepiej idz za wczasu

2x1nxuun3b4lqpi4.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ