X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Cysta na jajniku
Odpowiedz

Cysta na jajniku

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Intimiziena Nowa

Wysłany: 14 stycznia 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 cykle temu zaraz po pozytywnym wyniku testu owulacyjnego zaczął mnie okropnie boleć lewy jajnik. Okazało się że powstała cysta 5,5x6,0 cm. Brałam Luteinę 50 i planowo dostałam okres (cylk 28 dni). W następnym cyklu na wizycie kontrolnej okazało się, że cysta wchłonęła się częściowo (do rozmiarów 3,5x3,0), brałam dalej Luteinę 50, jednak cykl trwał aż 53 dni. W obecnym cyklu, znowu po pozytywnym wyniku testu owulacyjnego czuję ból w tym samym jajniku. Czy to oznacza że cysta mogła się pojawić na nowo? Wizytę mam dopiero za miesiąc. Czekać czy iść prywatnie? Boję się, że może pęknąć albo dojdzie do skrętu jajnika. A może ciągły ból po owulacji jest normalny?

• dancerina Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym poszła prywatnie szczerze ?? miałam torbielą 5 cm i pękł ból niesamowity dostałam krwotok lepiej idz za wczasu

2x1nxuun3b4lqpi4.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ