X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację czy doszlo do owulacji ?
Odpowiedz

czy doszlo do owulacji ?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • monisia881 Koleżanka

Wysłany: 17 lutego 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zajrzyjcie na moj wykres czy moglo dojsc do owulacji . prosze o pomoc <3

https://ovufriend.pl/#

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2015, 12:39

monisia881
  • Aleksia85 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasne ze tak :) masz duży skok, test wykazał owulke i wszystko sie zgadza ;) powodzenia!

oeuadzu5c56wlzo3.png
    bhywcwa1cs9d2clm.png
    w5wqcwa1bc3vq9f8.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-) ja tydzień temu dowiedziałam się u lekarza że nawet gdy owulacja się nie pojawi to temperatura i tak skoczy...tak mi powiedział, już sama nie wiem co o tym myśleć.. I dodał że nie należy się sugerować też testami owu, bo pokazują ze owulacja sie zbliża ale do niej moze nie dojść. Podobnie było ze mną w tym cyklu, śluz płodny się pojawił juz czekałam na owulacje a za dwa dni wizyta u lekarza i klops.. powiedział ze w tym cyklu prawdopodobnie jej nie ma :-( Pozdrawiam Was cieplutko

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Aleksia85 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poz!omka. wrote:
    Hej dziewczyny :-) ja tydzień temu dowiedziałam się u lekarza że nawet gdy owulacja się nie pojawi to temperatura i tak skoczy...tak mi powiedział, już sama nie wiem co o tym myśleć.. I dodał że nie należy się sugerować też testami owu, bo pokazują ze owulacja sie zbliża ale do niej moze nie dojść. Podobnie było ze mną w tym cyklu, śluz płodny się pojawił juz czekałam na owulacje a za dwa dni wizyta u lekarza i klops.. powiedział ze w tym cyklu prawdopodobnie jej nie ma :-( Pozdrawiam Was cieplutko

skok temperatury mimo braku owulacji moze wystapić? no to pieknie... to ja juz nie wiem czy w ogole wystepują u mnie owulacje nawet jesli mam skoki... bez sensu to mierzenie i te cale starania :(

oeuadzu5c56wlzo3.png
    bhywcwa1cs9d2clm.png
    w5wqcwa1bc3vq9f8.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No też o tym pomyślałam i totalnie przestałam mierzyć :-( Ale wydaje mi się że lekarz mówił o skoku ale o tym minimalnym. Bo jeśli komuś bardzo skoczy np 36,5 ma a po owu 36,9 np. No to juz widac taki wyrazny skok , bynajmniej ja taki u siebie widziałam kiedy owualcje miałam.. a w tym cyklu jej nie mam :-( No i temperatura skoczyła faktycznie ale bardzo minimalnie.

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • monisia881 Koleżanka

Wysłany: 17 lutego 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze podzielone zdania . no nic trzeba czekac na dalszy rozwoj wydarzen <3

monisia881
  • zabcia 41 Przyjaciółka

Wysłany: 17 lutego 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A cosadzicie o moim wymresie

Żabcia41
  • Aleksia85 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poz!omka. wrote:
    No też o tym pomyślałam i totalnie przestałam mierzyć :-( Ale wydaje mi się że lekarz mówił o skoku ale o tym minimalnym. Bo jeśli komuś bardzo skoczy np 36,5 ma a po owu 36,9 np. No to juz widac taki wyrazny skok , bynajmniej ja taki u siebie widziałam kiedy owualcje miałam.. a w tym cyklu jej nie mam :-( No i temperatura skoczyła faktycznie ale bardzo minimalnie.

ja mialam w poprzednim cyklu bardzo powolny wzrost tempki po owu ale ostatecznie po kilku dniach była wyższa o 3 kreski od tej przed owu tyle że wzrastała powoli... czy to znaczy ze nie mialam owu? :(

oeuadzu5c56wlzo3.png
    bhywcwa1cs9d2clm.png
    w5wqcwa1bc3vq9f8.png
  • Aleksia85 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabcia 41 wrote:
    A cosadzicie o moim wymresie

chyba bezowulacyjny :(

oeuadzu5c56wlzo3.png
    bhywcwa1cs9d2clm.png
    w5wqcwa1bc3vq9f8.png
  • zabcia 41 Przyjaciółka

Wysłany: 17 lutego 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie juz sama nie wiem o co chodzi 14 I 15 bol prawrgo jajnika 15 juz ma przemisn z bolem podbrxusza 16 juz cisza lew ty pobolewal troszke I od wiecxora do dzis bol szyjki macicy I dzis viagniecie azpromieniuje na noge . Masakra

Żabcia41
  • Akacja Znajoma

Wysłany: 17 lutego 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam lekki wzrost temperatury, testy owu pozytywne, śluz płodny obecny, szyjka otwarta a owu nie było (potwierdzone monitoringiem).

• Jagah Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może tutaj zapytam o owulację. Jeśli testy są pozytywne, śluz najbardziej płodny (wg wszystkich moich obserwacji) - ale szyjka jest otwarta tak konkretnie - dopiero dziś, to jak to dalej będzie? Zwłaszcza, że dziś rano był meeega skok. Wczoraj 36,1 - dziś 36,7. Planuję jeszcze dziś i jutro z Mężem podziałać, ehh :D Muszę się jeszcze doinformować w wielu kwestiach :P

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • monisia881 Koleżanka

Wysłany: 19 lutego 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah wrote:
    Może tutaj zapytam o owulację. Jeśli testy są pozytywne, śluz najbardziej płodny (wg wszystkich moich obserwacji) - ale szyjka jest otwarta tak konkretnie - dopiero dziś, to jak to dalej będzie? Zwłaszcza, że dziś rano był meeega skok. Wczoraj 36,1 - dziś 36,7. Planuję jeszcze dziś i jutro z Mężem podziałać, ehh :D Muszę się jeszcze doinformować w wielu kwestiach :P
    slonce wedlug tego co piszesz to mysle ze wystapila owulacja ale dla pewnosci obserwuj swoj cykl zobaczysz co bd jutro i po jutrze jaka bd temp . ale serduszkujcie sie moze akurat bd trafione ;)

monisia881
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monisia - dzięki, skorzystam z faktu wolnego tygodnia, i choćby dla relaksu polecimy na serducha ;)

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ