Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Czy nie jest za późno
Odpowiedz

Czy nie jest za późno

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Hejkamyszkami Nowa

Wysłany: 6 kwietnia 2025, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka jestem nowa, zaczęłam robić testy owulacyjne, w 14dc test był pozytywny o godzinie 15, miałam też podwyższona temperaturę. Serduszkowalismy o godzinie 19-20. Następnego dnia rano zrobiłam test owulacyjny i wyszedł negatywny, temperatura spadła, czytam że do owulacji po teście może dojść w ciągu 12h, boję się że nie wyrobiliśmy się w czasie, chociaż dzień wcześniej robiłam test o 15 i wyszedł negatywny. Myślicie że jest jakaś szansa? Normalnie wariuje

• Ssilvia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2025, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet po owulacji może dojść do zapłodnienie, więc szansa jest zawsze. W dodatku jeżeli kochaliście się wcześniej to być może plemniki już tam były - są w stanie przeżyć w drogach rodnych nawet kilka dni. Trzeba cierpliwie czekać 😊

Hejkamyszkami lubi tę wiadomość

✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸‍♂️✨

🌿 Hashimoto
    💛 czas starań - 12 miesiecy

💊 Leczenie & suplementy
    • 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
    • 📉 Dostinex – prolaktyna z 23 ➝ 11 ng/mL w 1 miesiąc
    • ☀️ Witamina D, 💉 B12 (z 250 ➝ w górę)
    • 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na owulację 🌸
    • 💊 Acard 100 mg w II fazie + Encorton 5 mg

✅ Badania & wyniki
    Profil antyfosfolipidowy – OK
    Trombofilia – wykluczona (PAI hetero)
    AMH – 2.9 🌟
    Helicobacter & pasożyty – brak 🚫
    MUCHA & cytologia – prawidłowe 🧫💖
    Ferrytyna - 90 ng/mL
    CA 125 - negatywny
    🔄
    Jajowody – drożne ✅

29.09.2025 - pierwsze USG 6 mm + ❤️
    15.10 - drugie USG 2.23 ❤️
    Czekamy na dziewczynkę 🥹
    preg.png
  • Alex30 Znajoma

Wysłany: 7 kwietnia 2025, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Analizując dane:

13 dc godz. 15:00 negatywny.
    14 dc godz. 15:00 pozytywny.

❤️ 14 dc godz. 19:00-20:00

Po pierwszym pozytywnym teście owulacja następuje po 24h-36h

Zakładając mocno pesymistycznie, że początek piku LH nastąpiłby 13 dc o godz. 16:00, to owulacja rozpoczęłaby się 14 dc od godz. 16:00 do 15 dc 6:00.
    Po pęknięciu pęcherzyka komórka jajowa potrzebuje kilku godzin, żeby dostać się do jajowodu - o tej 19:00 byłaby szansa, że po drodze się z tymi plemnikami spotka :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ