X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Czy nie jest za późno
Odpowiedz

Czy nie jest za późno

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Hejkamyszkami Nowa

Wysłany: 6 kwietnia, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka jestem nowa, zaczęłam robić testy owulacyjne, w 14dc test był pozytywny o godzinie 15, miałam też podwyższona temperaturę. Serduszkowalismy o godzinie 19-20. Następnego dnia rano zrobiłam test owulacyjny i wyszedł negatywny, temperatura spadła, czytam że do owulacji po teście może dojść w ciągu 12h, boję się że nie wyrobiliśmy się w czasie, chociaż dzień wcześniej robiłam test o 15 i wyszedł negatywny. Myślicie że jest jakaś szansa? Normalnie wariuje

• Ssilvia Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet po owulacji może dojść do zapłodnienie, więc szansa jest zawsze. W dodatku jeżeli kochaliście się wcześniej to być może plemniki już tam były - są w stanie przeżyć w drogach rodnych nawet kilka dni. Trzeba cierpliwie czekać 😊

Hejkamyszkami lubi tę wiadomość

✨ 31 lat 🎀 | On 33 i wyniki nasienia super 🦸‍♂️ ✨

🌿 Hashimoto & lekka niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!

Torbiel pęcherzykowata 25mm na jednym jajniku już 3 cykl bez zmian.🤔

💛 7 miesięcy starań – misja: 🍼👶

💊 Leki & suplementy:
    • 🦋 T4 (hormony tarczycy) – 25 mcg na zmianę z 50 mcg, bo moja tarczyca lubi być zaskakiwana.
    • 📉 Dostinex (prolaktyna) – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
    • ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!

🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖

54c957d311ff42ecd9c6a2cf83b841c0.png
  • Alex30 Debiutantka

Wysłany: 7 kwietnia, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Analizując dane:

13 dc godz. 15:00 negatywny.
    14 dc godz. 15:00 pozytywny.

❤️ 14 dc godz. 19:00-20:00

Po pierwszym pozytywnym teście owulacja następuje po 24h-36h

Zakładając mocno pesymistycznie, że początek piku LH nastąpiłby 13 dc o godz. 16:00, to owulacja rozpoczęłaby się 14 dc od godz. 16:00 do 15 dc 6:00.
    Po pęknięciu pęcherzyka komórka jajowa potrzebuje kilku godzin, żeby dostać się do jajowodu - o tej 19:00 byłaby szansa, że po drodze się z tymi plemnikami spotka :)

11.2020 - ⏸
    07.2021 - 👶
    04.2024- ⏸
    07.2024 - poronienie 💔
    01.2025 - rozpoczęcie monitorowania cyklu
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ