Czy nie jest za późno
-
Hejka jestem nowa, zaczęłam robić testy owulacyjne, w 14dc test był pozytywny o godzinie 15, miałam też podwyższona temperaturę. Serduszkowalismy o godzinie 19-20. Następnego dnia rano zrobiłam test owulacyjny i wyszedł negatywny, temperatura spadła, czytam że do owulacji po teście może dojść w ciągu 12h, boję się że nie wyrobiliśmy się w czasie, chociaż dzień wcześniej robiłam test o 15 i wyszedł negatywny. Myślicie że jest jakaś szansa? Normalnie wariuje
-
Nawet po owulacji może dojść do zapłodnienie, więc szansa jest zawsze. W dodatku jeżeli kochaliście się wcześniej to być może plemniki już tam były - są w stanie przeżyć w drogach rodnych nawet kilka dni. Trzeba cierpliwie czekać 😊
Hejkamyszkami lubi tę wiadomość
✨ 31 lat 🎀 | On 33 i wyniki nasienia super 🦸♂️ ✨
🌿 Hashimoto & lekka niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!
Torbiel pęcherzykowata 25mm na jednym jajniku już 3 cykl bez zmian.🤔
💛 7 miesięcy starań – misja: 🍼👶
💊 Leki & suplementy:
• 🦋 T4 (hormony tarczycy) – 25 mcg na zmianę z 50 mcg, bo moja tarczyca lubi być zaskakiwana.
• 📉 Dostinex (prolaktyna) – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
• ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!
🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖
-
Analizując dane:
13 dc godz. 15:00 negatywny.
14 dc godz. 15:00 pozytywny.
❤️ 14 dc godz. 19:00-20:00
Po pierwszym pozytywnym teście owulacja następuje po 24h-36h
Zakładając mocno pesymistycznie, że początek piku LH nastąpiłby 13 dc o godz. 16:00, to owulacja rozpoczęłaby się 14 dc od godz. 16:00 do 15 dc 6:00.
Po pęknięciu pęcherzyka komórka jajowa potrzebuje kilku godzin, żeby dostać się do jajowodu - o tej 19:00 byłaby szansa, że po drodze się z tymi plemnikami spotka
11.2020 - ⏸
07.2021 - 👶
04.2024- ⏸
07.2024 - poronienie 💔
01.2025 - rozpoczęcie monitorowania cyklu -