Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację czy owulacja jest stała?
Odpowiedz

czy owulacja jest stała?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nitta32 Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mam cykle 28-30dni. Moja owulka jest około 16-18 dnia więc późno. Faza lutealna wydawalo mi się, że trwa 14 dni ale jak się okazało krócej bo 12. Ciągle mi się wydaje, że każdy mój cykl jest inny mimo, że trwa np tyle samo dni. Jak jest z obserwacjami Waszych cykli? Czy owulacja Wam się przesuwa czy raczej wystepuje zawsze tego samego dnia? To samo pytanie do fazy lutealnej.

zem3x1hpkw9psn8g.png
    18cs
    r904m5w.png
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie i jedna faza i druga jest ruchoma .. przeważnie mam cykle 34 dniowe ale zdarzają się też 30 dniowe .. I owulacja raz jest 18 dc a raz 11 dc a czasami 15 dc . Różnie bywa ..

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • nitta32 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    11? to dość szybko przy cyklach tej dlugości...

zem3x1hpkw9psn8g.png
    18cs
    r904m5w.png
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli mam w 11 dc owulacje to mam krótszy cykl :) 26 dniowy ale to czasami mi się zdarzy taki krótki . W każdym bądź razie owulacja nie zawsze jest w tym samym dniu co miesiąc . Może się przesunąć

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • Pegi Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owulacja nie jest stała, zależy od długości cyklu, stała powinna być faza lutealna.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ