X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację czy owulacja jest stała?
Odpowiedz

czy owulacja jest stała?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nitta32 Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mam cykle 28-30dni. Moja owulka jest około 16-18 dnia więc późno. Faza lutealna wydawalo mi się, że trwa 14 dni ale jak się okazało krócej bo 12. Ciągle mi się wydaje, że każdy mój cykl jest inny mimo, że trwa np tyle samo dni. Jak jest z obserwacjami Waszych cykli? Czy owulacja Wam się przesuwa czy raczej wystepuje zawsze tego samego dnia? To samo pytanie do fazy lutealnej.

zem3x1hpkw9psn8g.png
    18cs
    r904m5w.png
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie i jedna faza i druga jest ruchoma .. przeważnie mam cykle 34 dniowe ale zdarzają się też 30 dniowe .. I owulacja raz jest 18 dc a raz 11 dc a czasami 15 dc . Różnie bywa ..

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • nitta32 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    11? to dość szybko przy cyklach tej dlugości...

zem3x1hpkw9psn8g.png
    18cs
    r904m5w.png
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli mam w 11 dc owulacje to mam krótszy cykl :) 26 dniowy ale to czasami mi się zdarzy taki krótki . W każdym bądź razie owulacja nie zawsze jest w tym samym dniu co miesiąc . Może się przesunąć

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • Pegi Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owulacja nie jest stała, zależy od długości cyklu, stała powinna być faza lutealna.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ