X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Czy owulacja powinna występować zawsze w tym samym dniu cyklu?
Odpowiedz

Czy owulacja powinna występować zawsze w tym samym dniu cyklu?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Lalala Autorytet

Wysłany: 29 maja 2020, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z moich obserwacji na ovufriend i monitoringów w gabinecie wynika, że owulacja występuje między 12 a 19 dniu cyklu (statystyka roczna). W ostatnim cyklu owulację miałam w 14 dniu, teraz owulacja wystąpiła w 17. Lekarz, u którego aktualnie się leczę stoi na stanowisku, że owulacja powinna występować jak w zegarku, zawsze w tym samym dniu cyklu. U mnie tak nie ma, stąd też przypuszczenie, że moje jajeczko może być złej jakości i przez to wciąż nam się nie udaje. Wyniki hormonów mam w miarę ok, tsh poniżej 2, jednak bliżej 2 niż 1 i lekko podwyższona prolaktyna (od tego miesiąca biorę dostinex 1/4 tabletki raz w tygodniu). Zastanawiam się, jak u was jest z tą owulacją. Czy zawsze macie w tym samym dniu cyklu?

atdccwa173tcycke.png
  • codziennoscnieplodnosci Przyjaciółka

Wysłany: 29 maja 2020, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różnie. W zależności od tego jak dojrzewa pecherzyk. Ja mam owulacje pomiędzy 17-25 dniem cyklu 😉

𝘎𝘯𝘪𝘦𝘸𝘬𝘰 (✝ 16𝘵𝘤) 𝘕𝘢𝘥𝘻𝘪𝘦𝘫𝘢 (✝ 7𝘵𝘤)
    6 𝘭𝘢𝘵 𝘸𝘢𝘭𝘤𝘻𝘺𝘮𝘺 𝘻 𝘯𝘪𝘦𝘱ł𝘰𝘥𝘯𝘰ś𝘤𝘪ą, 𝘤𝘩𝘰𝘳𝘰𝘣𝘺 𝘦𝘯𝘥𝘰𝘬𝘳𝘺𝘯𝘯𝘦 𝘪 𝘨𝘦𝘯𝘦𝘵𝘺𝘤𝘻𝘯𝘦 𝘴𝘬𝘶𝘵𝘦𝘤𝘻𝘯𝘪𝘦 𝘯𝘢𝘮 𝘵𝘰 𝘶𝘵𝘳𝘶𝘥𝘯𝘪𝘢𝘫ą

𝘔𝘰𝘵𝘺𝘭𝘬𝘶, 𝘤𝘻𝘦𝘬𝘢𝘮𝘺 🙏🦋🌈
  • Lalala Autorytet

Wysłany: 29 maja 2020, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Twój lekarz zwrócił na to uwagę, czy uznał że wszystko jest w normie? Przeszliśmy już 3 różnych lekarzy i zadziwia mnie jak każdy jeden ma inne podejście do tematu. Dla jednego coś jest normą, dla drugiego to samo jest wskazaniem do leczenia 🤨

atdccwa173tcycke.png
  • Szyszka1 Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2020, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zdziwienie. Mnie uczono, ze to predzej ta druga faza cykli jest stala z cuklu na cukl, a pierwsz jak najbardziej ruchoma co własne moze powodować cikle roznej długości. Uwaga: roznej dla nie znaczy nieregularny, kilkidniowe wahania to dalej cukle reguralne. Wiec o co dokładnie cjodzi lekarzowi, na jakiej podstawie wnioskuję o zlej jakości jajeczka??

c6bc98262226b9dff363104a7b4a8939.png
  • ZieloneSłońce Znajoma

Wysłany: 2 czerwca 2020, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się że dzień owulacji jest ruchomy. To faza lutealna CHYBA powinna mieć stała długość.

• Eulalia Znajoma

Wysłany: 29 czerwca 2020, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    każdego cyklu może być inaczej ja dowiedziałam się również zę nie w każdym z cykli mogę ją mieć, obecnie kontroluje ją testerem ze śliny no i dokładnie wiem kiedy ją mam

• Gosia 29 Nowa

Wysłany: 29 czerwca 2020, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to jeżeli ja mam co 29/30/31 dni okres w jakim dniu mam zacząć robić test owulcyjny bo jestem zielona w tym

• Alusia1983_Bstok Koleżanka

Wysłany: 7 lipca 2020, 05:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    codziennoscnieplodnosci wrote:
    Różnie. W zależności od tego jak dojrzewa pecherzyk. Ja mam owulacje pomiędzy 17-25 dniem cyklu 😉
    Czym sprawdzasz ? U mnie testy owu średnio wychodzą, morze mam za niski LH albo nie ma tych owulacji... Co robisz przy pcos żeby była owu?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ