X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Czy to podwójna owulacja? Jest to możliwe ?
Odpowiedz

Czy to podwójna owulacja? Jest to możliwe ?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • CzekamyNaDrugie Koleżanka

Wysłany: 3 kwietnia 2021, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny,
    W czwartek byłam na monitoringu owulacji( mam PCOS i Io, ten cykl jest pierwszy z clo) i powiem wam, ze się zakręciłam. Lekarz stwierdził ze endo za cienkie tylko 4mm i widzi jeden pecherzyk ale on ma dopiero 11mm i prawdopodobnie dostanę kolejna dawkę clo, przyglądał się temu usg i stwierdził, ze niby jakiś tam płyn widzi i mam zrobić badania krwi po czym oddzwoni i powie co dalej.
    Oddzwonili do mnie( ogólnie nagrali się na sekretarkę) i stwierdzili ze nie mam przychodzić na kolejny monitoring tylko w środę na pobranie krwi bo owulacja wystąpiła..

Powiedzcie mi czy te wyniki krwi ją potwierdzają? Czy są w normie? Bo już zgupialam sama...

Estriadol 95,5
    LH 34.1
    Progesteron 3,3

I jeżeli pecherzyk drugi miał 11mm, a poprzedni „niby pękł” to on się wchłonie czy możliwa jest kolejna owulacja ?

• Betelgeza Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2021, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wynik progesteronu dotyczy badania zrobionego 7-8 dni po domniemanej owulacji? Google mówią, że przyjmuje się wynik >3 za prawdopodobnie odbytą owulację, jednak tylko monitoring potwierdzi czy pęcherzyk pękł. Dobrze jakbyś spojrzała na normy z laboratorium załączone do wyniku badań. Co do podwójnej owulacji, ponoć jest to możliwe, ale wtedy odbywa się to w krótkim czasie po sobie.

klz9piqv2xhltk1y.png

Wysłany: 3 kwietnia 2021, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem kiedy owulacja była, ale to może być co najwyżej 1-2 dni po, miałam iść na monitoring a okazało się ze już po owulce

• Betelgeza Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2021, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te badania krwi sama zrobiłaś? A lekarz w środę (po świętach) zaprasza na badanie krwi? Pewnie wtedy zbada progesteron, akurat 7po

klz9piqv2xhltk1y.png

Wysłany: 3 kwietnia 2021, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak badania krwi robiłam sama?

Nie No poszłam na monitor owulacji, zobaczyć jak rosną pecherzyki ale niestety było po, wiec kazał zrobić wyniki estriadolu progesteronu i LH , myśle ze zbada właśnie to
    Co mowisz

• Sesyjka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2021, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betelgeza wrote:
    Wynik progesteronu dotyczy badania zrobionego 7-8 dni po domniemanej owulacji? Google mówią, że przyjmuje się wynik >3 za prawdopodobnie odbytą owulację, jednak tylko monitoring potwierdzi czy pęcherzyk pękł. Dobrze jakbyś spojrzała na normy z laboratorium załączone do wyniku badań. Co do podwójnej owulacji, ponoć jest to możliwe, ale wtedy odbywa się to w krótkim czasie po sobie.
    Ja też myślałam, że mam podwójna owulację w prawym jajniku. Na kolejnym usg okazało się, że to jest ten sam pęcherzyk 17mm, czyli jakąś torbielka.

age.png
    💏 starania o pierwszego maluszka od 01.2021

👱🏼‍♀️:36
    Owulacje potwierdzone monitoringami
    AMH- 2,6
    MTHFR_1298A>C Układ heterozygotyczny
    09.2021- sono Hsg (oba drożne)
    12.2021- Histeroskopia (usunięty polip 1,5cm )

🙋‍♂️:39
    operacja żylaków 1st.
    morfologia: 2% --> 12%, ruch i żywotność- ok
    HBA, DFI- ok

1.08.2023 👶
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ