Czy to podwójna owulacja? Jest to możliwe ?
-
Witam dziewczyny,
W czwartek byłam na monitoringu owulacji( mam PCOS i Io, ten cykl jest pierwszy z clo) i powiem wam, ze się zakręciłam. Lekarz stwierdził ze endo za cienkie tylko 4mm i widzi jeden pecherzyk ale on ma dopiero 11mm i prawdopodobnie dostanę kolejna dawkę clo, przyglądał się temu usg i stwierdził, ze niby jakiś tam płyn widzi i mam zrobić badania krwi po czym oddzwoni i powie co dalej.
Oddzwonili do mnie( ogólnie nagrali się na sekretarkę) i stwierdzili ze nie mam przychodzić na kolejny monitoring tylko w środę na pobranie krwi bo owulacja wystąpiła..
Powiedzcie mi czy te wyniki krwi ją potwierdzają? Czy są w normie? Bo już zgupialam sama...
Estriadol 95,5
LH 34.1
Progesteron 3,3
I jeżeli pecherzyk drugi miał 11mm, a poprzedni „niby pękł” to on się wchłonie czy możliwa jest kolejna owulacja ? -
Wynik progesteronu dotyczy badania zrobionego 7-8 dni po domniemanej owulacji? Google mówią, że przyjmuje się wynik >3 za prawdopodobnie odbytą owulację, jednak tylko monitoring potwierdzi czy pęcherzyk pękł. Dobrze jakbyś spojrzała na normy z laboratorium załączone do wyniku badań. Co do podwójnej owulacji, ponoć jest to możliwe, ale wtedy odbywa się to w krótkim czasie po sobie.
-
Betelgeza wrote:Wynik progesteronu dotyczy badania zrobionego 7-8 dni po domniemanej owulacji? Google mówią, że przyjmuje się wynik >3 za prawdopodobnie odbytą owulację, jednak tylko monitoring potwierdzi czy pęcherzyk pękł. Dobrze jakbyś spojrzała na normy z laboratorium załączone do wyniku badań. Co do podwójnej owulacji, ponoć jest to możliwe, ale wtedy odbywa się to w krótkim czasie po sobie.
💏 starania o pierwszego maluszka od 01.2021
👱🏼♀️:36
Owulacje potwierdzone monitoringami
AMH- 2,6
MTHFR_1298A>C Układ heterozygotyczny
09.2021- sono Hsg (oba drożne)
12.2021- Histeroskopia (usunięty polip 1,5cm )
🙋♂️:39
operacja żylaków 1st.
morfologia: 2% --> 12%, ruch i żywotność- ok
HBA, DFI- ok
1.08.2023 👶 -