Długie cykle a pęcherzyk dominujący
-
Dziewczyny, mam do Was pytanie. Byłam ostatnio na USG w 12dc, okazało się, że nie ma pęcherzyka dominującego. Moje cykle po odstawieniu tabletek trwały 32-40 dni. Owulację ovufriend zaznaczało zwykle 19-22 dc. Czy jest szansa, że pęcherzyk jeszcze urośnie, kiedy w jajnikach miałam drobne pęcherzyki? Ginekolog u którego ostatnio byłam stwierdził, że nie wygląda to prawidłowo, jednak w ostatnim cyklu, 18 dnia miałam pęcherzyk dominujący 22mm, więc zastanawiam się czy to możliwe, że mam PCO...Hashimoto, PCOS
5cs - UDAŁO SIĘ!
24.03.2018 godzina 9.35 Łucja (35tc) -
Dla mnie mozliwe, poniewaz ja w 13 dc mialam na prawym jajniku 21 mm perzerzyk, ktory pekl, potiwerdzone to w 21 dc na usg a w tym samym dniu wykryl lekarz na lewym jajniku 23 mm pecherzyk ! ktory na poprzednim usg byl niedojrzaly z kilkoma innymi w tym samym jajniku.
TYlko, że ja mialam cykl stymulowanyWiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2017, 11:05
Ciaza !
Zaczynamy kolejny cykl clo+duphaston
Miesiączki regularne
Podwyższona prl ze względu na drobnopecherzyki
Owulacja naturalna i stumlowana jest
Tsh w normie
Nasienie ok , z podwyższona lepkościa
Jajowód lewy +/-, prawy + -
Tego nie sprawdzalam juz...dzis plamienia delikatne wiec pewnie lada chwila dostane okres;/...Obawiam sie ze nie pekl i nie wchlonal poniewaz podczas stosunku w niektorych pozycjach odczuwam "ucik, delikatny bol" na tym jajnikuCiaza !
Miesiączki regularne
Tsh w normie
To ja napisze jaka miałam sytuację - byłam na monitoringu 14 dc i lekarz stwierdził że ovu w tym cyklu nie bedzie, brak pęcherzyka dominującego.. mierze temp i uwaga, 30 dc wyraźny skok temp. cykl trwał 39 dni. I tak sie zastanawiam ile czasu rożnie pecherzyk? I czy taka sytuacja jest możliwa. Dodam ze mam PCOCzapla
PCO
IO
niedoczynność tarczycy -
a milas stymulowany cykl?
Slyszlam , ze Dziewczyny mialy owulacje na 6 dni przed okresem i okazalo sie ze zaszly, wiec dla mnie ...mozliwe:)Ciaza !
Miesiączki regularne
Tsh w normie
Ja też mam taką sytuację. W 10 dc brak pęcherzyka dominującego, gin spisała cykl na straty. Teraz mam 18 dc (przy cyklach 30-33)objawy typowo na owulację od wczoraj: szyjka wysoko, miękka, śluz idealny płodny, kłucie jajnika i ból pleców. Zastanawiam się czy przez te 8 dni mógł ten pęcherzyk urosnąć. Staramy się mimo to, zobaczymy za 2 tyg.
-
Mysle ze mogl urosnać!
Ja w 13 dc na jednym jajniku nie mialam dominujacego a w 21 dc juz 23 mm, tylko ze to byl cykl stymulowany.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2017, 02:26
Ciaza !
Miesiączki regularne
Tsh w normie