X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Dostinex a owulacja
Odpowiedz

Dostinex a owulacja

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Asiula257 Znajoma

Wysłany: 6 lipca 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, postanowiłam się do Was przyłączyć, ponieważ mam pewien problem i chciałabym zasięgnąć waszej opinii. Otóż planowałam z moim mężem przygotowania do pierwszej ciąży. Z powodu bardzo nieregularnych cykli od pewnego czasu udałam się go lekarza. Okazało się, że mam podwyższoną prolaktynę. Moja gin przepisała mi dostinex, pół tabletki tygodniowo. Wyczekiwaną miesiączkę wkońcu dostałam i od tego cyklu codzienne wieczorem o tej samej porze robie sobię testy owu z allegro. Po wzięciu drugiej tabletki następnego dnia strasznie bolały mnie jajniki. Robiłam test i okazało się, że zbliża się owulka. Zaskoczyło mnie to, ponieważ był to dopiero 8dc, ale pomyślałam, że może tak się zdarza. Nie obserwowałam siebie wcześniej. 9 dc owulki już nie było, natomiast ja robiłam testy dalej. Chyba z czystej ciekawości:) Wzięłam 3 tabletkę, owulkę według wyliczeń powinnam mieć dziś lub jutro. Test po kilku dniach znowu pokazał się pozytywny. I znów strasznie bolą mnie jajniki. O co tu chodzi? Czy możliwe jest mieć 2 razy owulkę w ciągu jednego cyklu? W ciągu ostatniego tygodnia nie przytulaliśmy się, ponieważ mój mąż musiał wyjechać, więc w ciąży na pewno nie jestem. Proszę o poradę. Czy dostinex może on mieć jakiś wpływ na testy owu i na samą owulkę? Pozdrawiam, Asia:)

• vanessa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owulacja wystepuje tylko raz w cyklu ale pik LH który wykrywają testy owulacyjne może wystąpić kilka razy ponieważ wzrost LH nie świadczy o tym że do owulacji dojdzie. Pewnie u Ciebie organizm przygotowywał sie do owulacji i LH sie podniosło ale do owulki wtedy nie doszło i za kilka dni znowu LH wzrosło bo znowu było/jest podejście do owulacji ale test pozytywny jej nie potwierdza.

7 lat walki o Ciebie Kruszynko...

201701271765.png

(*) Aniołek Madzia 7 tc luty 2020 - w moim sercu pozostaniesz na zawsze
  • Asiula257 Znajoma

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiedziałam, że organizm może podchodzic do owulki kilka razy. Wilkie dzięki:)

• karola_aa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostinex może przyspieszyć owulację ?

Nikola 20.07.15
    Aniołek [*] 20.10.2016 10t :(
    2cs pp -> 02.02.17 II kreski na teście ! :)
    f2w3rjjg05zcjrzl.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ