Druga owulacja?
-
Cześć dziewczyny 😘 pewnie trochę odgrzewam kotleta, ale jestem trochę głupia już 😂
Od dłuższego czasu staramy się o drugie dziecko. Różne badania, miliony testów, przerobione historię z fałszywymi kreskami - mamy już to za sobą. Myślałam, że nic mnie nie zaskoczy, aż do tego cyklu. Byłam na monitoringu w 16 DC. Owulację mam zazwyczaj w 15-18 DC. Lekarz stwierdził, że już jest po...widzi ciałko żółte. Niestety nie udało nam się trafić w czas owulacji. Myślę sobie ok! Kolejny cykl jest mój. Czekam na 🐒 😁 aż tu nagle 25 DC pojawia się to mokre uczucie jak w dni płodne, z dnia na dzień śluz coraz bardziej ciągnący i przejrzysty, szyjka coraz bardziej "taka" 😁 pojechałam po testy owulacyjne, żeby sprawdzić co jest grane. Okazało się że testy wyszły jak najbardziej pozytywne ☺️
I teraz moje pytanie...czy to jest możliwe? Możliwe jest to że miałam prawie dwa tygodnie po owulacji owulację??? Mało jest informacji o takim przypadku w necie, więc pytam tu ☺️ -
nick nieaktualny
-
Jolcia90 wrote:Cześć dziewczyny 😘 pewnie trochę odgrzewam kotleta, ale jestem trochę głupia już 😂
Od dłuższego czasu staramy się o drugie dziecko. Różne badania, miliony testów, przerobione historię z fałszywymi kreskami - mamy już to za sobą. Myślałam, że nic mnie nie zaskoczy, aż do tego cyklu. Byłam na monitoringu w 16 DC. Owulację mam zazwyczaj w 15-18 DC. Lekarz stwierdził, że już jest po...widzi ciałko żółte. Niestety nie udało nam się trafić w czas owulacji. Myślę sobie ok! Kolejny cykl jest mój. Czekam na 🐒 😁 aż tu nagle 25 DC pojawia się to mokre uczucie jak w dni płodne, z dnia na dzień śluz coraz bardziej ciągnący i przejrzysty, szyjka coraz bardziej "taka" 😁 pojechałam po testy owulacyjne, żeby sprawdzić co jest grane. Okazało się że testy wyszły jak najbardziej pozytywne ☺️
I teraz moje pytanie...czy to jest możliwe? Możliwe jest to że miałam prawie dwa tygodnie po owulacji owulację??? Mało jest informacji o takim przypadku w necie, więc pytam tu ☺️
Kup testy ciążowe i daj znać 😁 trzymam kciuki 😁Jolcia90 lubi tę wiadomość
-
No chyba tak zrobię ale jeśli to nie ciąża i okres pojawi się dopiero za jakieś dwa tygodnie to będę jakimś dziwnym przypadkiem 😅 może faktycznie gin się pomylił z odczytem i owulacja się przesunęła 🤷♀️
Nie robiłam wtedy testów w sumie owulacyjnych, bo stwierdziłam że monitoring wystarczy 😂Mała87 lubi tę wiadomość
-
Jolcia90 wrote:No chyba tak zrobię ale jeśli to nie ciąża i okres pojawi się dopiero za jakieś dwa tygodnie to będę jakimś dziwnym przypadkiem 😅 może faktycznie gin się pomylił z odczytem i owulacja się przesunęła 🤷♀️
Nie robiłam wtedy testów w sumie owulacyjnych, bo stwierdziłam że monitoring wystarczy 😂
I jak ?👩❤️💋👨 Przemek
❤️ Zuzia 29.09.2020
💙 Kuba 06.12. 2021 -
nick nieaktualnyJolcia90 wrote:Cześć dziewczyny 😘 pewnie trochę odgrzewam kotleta, ale jestem trochę głupia już 😂
I teraz moje pytanie...czy to jest możliwe? Możliwe jest to że miałam prawie dwa tygodnie po owulacji owulację??? Mało jest informacji o takim przypadku w necie, więc pytam tu ☺️
Testy owulacyjne nie dają pewności. Jeśli masz możliwość, to ja bym poszła na wizytę. Wcześniej lekarz mógł się pomylić lub zauważyć coś innego 😉 -