X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Druga owulacja?
Odpowiedz

Druga owulacja?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2022, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 😘 pewnie trochę odgrzewam kotleta, ale jestem trochę głupia już 😂

Od dłuższego czasu staramy się o drugie dziecko. Różne badania, miliony testów, przerobione historię z fałszywymi kreskami - mamy już to za sobą. Myślałam, że nic mnie nie zaskoczy, aż do tego cyklu. Byłam na monitoringu w 16 DC. Owulację mam zazwyczaj w 15-18 DC. Lekarz stwierdził, że już jest po...widzi ciałko żółte. Niestety nie udało nam się trafić w czas owulacji. Myślę sobie ok! Kolejny cykl jest mój. Czekam na 🐒 😁 aż tu nagle 25 DC pojawia się to mokre uczucie jak w dni płodne, z dnia na dzień śluz coraz bardziej ciągnący i przejrzysty, szyjka coraz bardziej "taka" 😁 pojechałam po testy owulacyjne, żeby sprawdzić co jest grane. Okazało się że testy wyszły jak najbardziej pozytywne ☺️

I teraz moje pytanie...czy to jest możliwe? Możliwe jest to że miałam prawie dwa tygodnie po owulacji owulację??? Mało jest informacji o takim przypadku w necie, więc pytam tu ☺️

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2022, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Druga owulacja nie:) sprawdź czy to nie początek ciazy. A jak nie to może lekarz coś innego widziała w sensie obraz odpowiadał C.zoltemu, ale może to jakaś torbiel z tamtego cyklu po ciałku żółtym. Trzymam kciuki

Jolcia90 lubi tę wiadomość

• Mała87 Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2022, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia90 wrote:
    Cześć dziewczyny 😘 pewnie trochę odgrzewam kotleta, ale jestem trochę głupia już 😂

Od dłuższego czasu staramy się o drugie dziecko. Różne badania, miliony testów, przerobione historię z fałszywymi kreskami - mamy już to za sobą. Myślałam, że nic mnie nie zaskoczy, aż do tego cyklu. Byłam na monitoringu w 16 DC. Owulację mam zazwyczaj w 15-18 DC. Lekarz stwierdził, że już jest po...widzi ciałko żółte. Niestety nie udało nam się trafić w czas owulacji. Myślę sobie ok! Kolejny cykl jest mój. Czekam na 🐒 😁 aż tu nagle 25 DC pojawia się to mokre uczucie jak w dni płodne, z dnia na dzień śluz coraz bardziej ciągnący i przejrzysty, szyjka coraz bardziej "taka" 😁 pojechałam po testy owulacyjne, żeby sprawdzić co jest grane. Okazało się że testy wyszły jak najbardziej pozytywne ☺️

I teraz moje pytanie...czy to jest możliwe? Możliwe jest to że miałam prawie dwa tygodnie po owulacji owulację??? Mało jest informacji o takim przypadku w necie, więc pytam tu ☺️
    Testy owulacyjne są w stanie wykryć bardzo wczesną ciążę :) i w ciąży również jest bardzo dużo śluzu 😁
    Kup testy ciążowe i daj znać 😁 trzymam kciuki 😁

Jolcia90 lubi tę wiadomość

• Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2022, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No chyba tak zrobię ;) ale jeśli to nie ciąża i okres pojawi się dopiero za jakieś dwa tygodnie to będę jakimś dziwnym przypadkiem 😅 może faktycznie gin się pomylił z odczytem i owulacja się przesunęła 🤷‍♀️
    Nie robiłam wtedy testów w sumie owulacyjnych, bo stwierdziłam że monitoring wystarczy 😂

Mała87 lubi tę wiadomość

• Maliina Przyjaciółka

Wysłany: 4 września 2022, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia90 wrote:
    No chyba tak zrobię ;) ale jeśli to nie ciąża i okres pojawi się dopiero za jakieś dwa tygodnie to będę jakimś dziwnym przypadkiem 😅 może faktycznie gin się pomylił z odczytem i owulacja się przesunęła 🤷‍♀️
    Nie robiłam wtedy testów w sumie owulacyjnych, bo stwierdziłam że monitoring wystarczy 😂

I jak :)?

👩‍❤️‍💋‍👨 Przemek
    ❤️ Zuzia 29.09.2020
    💙 Kuba 06.12. 2021
  • Jo_ankaa Debiutantka

Wysłany: 4 września 2022, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojawiający się po owulacji progesteron blokuje pozostałe pęcherzyki, więc nie ma medycznych szans na kolejną owulację w jednym cyklu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2022, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia90 wrote:

Podwójna owulacja jest możliwa, ale chyba do max 24 lub 48h 😉
    Testy owulacyjne nie dają pewności. Jeśli masz możliwość, to ja bym poszła na wizytę. Wcześniej lekarz mógł się pomylić lub zauważyć coś innego 😉

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ