X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Duphaston na wywołanie miesiączki a kolejna owulacja
Odpowiedz

Duphaston na wywołanie miesiączki a kolejna owulacja

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Misiurka Debiutantka

Wysłany: 22 lutego 2022, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem nowa i mam nadzieje ze streszczę wszystko :)
    14.02 miałam dostać @
    21.02 byłam na USG u ginekologa wraz z badaniami krwi i ujemna beta hcg niestety :( zrobiłam badania krwi przy okazji by sprawdzic czy wszystko w porządku.
    Wczoraj na USG ginekolog powiedziała ze jajeczko nie pękało i zrobiła się z niego torbiel krwista która powinna sie sama wchłonąć, dodała ze mam cienkie endometrium.
    Dostałam Duphaston na wywołanie okresu mam brać go 2x1 przez 7 dni i po odstawieniu do 14 dni powinna pojawić sie @
    I tutaj moje pytania
    -czy owulacja może pojawić się w tym cyklu jak biorę duphaston?
    -czy mogę mieć nadzieje na starania czy mam poczekać do @ i z powrotem obserwować cykl?
    Jest jakaś w ogóle szansa na ten cykl?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 20:31

• Imbirowa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2022, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiurka wrote:
    Jestem nowa i mam nadzieje ze streszczę wszystko :)
    14.02 miałam dostać @
    21.02 byłam na USG u ginekologa wraz z badaniami krwi i ujemna beta hcg niestety :( zrobiłam badania krwi przy okazji by sprawdzic czy wszystko w porządku.
    Wczoraj na USG ginekolog powiedziała ze jajeczko nie pękało i zrobiła się z niego torbiel krwista która powinna sie sama wchłonąć, dodała ze mam cienkie endometrium.
    Dostałam Duphaston na wywołanie okresu mam brać go 2x1 przez 7 dni i po odstawieniu do 14 dni powinna pojawić sie @
    I tutaj moje pytania
    -czy owulacja może pojawić się w tym cyklu jak biorę duphaston?
    -czy mogę mieć nadzieje na starania czy mam poczekać do @ i z powrotem obserwować cykl?
    Jest jakaś w ogóle szansa na ten cykl?
    Skoro masz brać dupka na wywołanie okresu to jesteś w fazie po owu. Wiec nie. Nie pojawi się. Musisz na nowo rozpocząć cykl i dopiero wtedy działać.
    Nie ma szans bo to cykl bezowulacyjny, są torbiele, które musza się wchłonąć. One powinny byly wypuścić jajeczko czego nie zrobiły.

2017.05 - rozpoczęcie starań
    2019.05 - HSG ✅
    2019.06 - 👼🏻
    2019.10 - IUI ✅
    2020.06 - 👶🏼
    2021.11 - 2022.01 - 3 IUI ❌
    2022.04 - HSG ✅
    2022.05 - 4 IUI ❌
    2025 - IVF
    👩🏻
    📍 PCOS - brak owulacji, AMH 4
    📍 Hashimoto, niedoczynność
    📍 PAI- 1 homo

👨🏼
    📍 Hormony ✅
    📍 Morfologia 2-3 %
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ