X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Dwa dominujące pęcherzyki?
Odpowiedz

Dwa dominujące pęcherzyki?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Lenua Debiutantka

Wysłany: 11 grudnia 2024, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:)

Jestem po poniedziałkowym monitoringu cyklu (13 dc) Lekarz był bardzo zadowolony i powiedział że w prawym jajniku mam dwa identyczne pęcherzyki po 20 mm. Dostałam od razu na miejscu zastrzyk zivafert i mieliśmy działać po przyjeździe do domu. Dopiero jak wyszłam od lekarza doszło do mnie że jest szansa na ciąże bliźniaczą ? Może któraś z Was ma podobne doświadczenia? Nie wiem co mam myśleć. Zazwyczaj czytam o dwóch pęcherzykach dominujących ale w dwóch jajnikach a ja mam w jednym. Pomożecie ? :)

• Wisienka95 Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2024, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jeśli chodzi o ciaze bliźniacza to jest to możliwe 🙂 miałam identyczna sytuację jak ty, 2 pecherzyki w jednym jajniku i co? Nie zaszłam w ciaze nawet pojedyncza... także życie pisze różne scenariusze 🙂 na początku przeżywałam że mogą byc z tego bliźniaki a teraz? Teraz chyba bym nawet chciala pomimo tego że mam w domu synka

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ