X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Dzień szczytu śluzu a owulacja
Odpowiedz

Dzień szczytu śluzu a owulacja

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy owulacja następuje dokładnie w dzień szczytu śluzu?

SunSun lubi tę wiadomość

• SunSun Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja mam właśnie ten sam problem.Trochę czytałam i podobno nie...może być 3 dni wcześniej jak i 3 dni poźniej...w wątku ogólnym zalazylam temat o pięknej nazwie śluz ale nie wiele więcej się dowiedziałam..

Lillith lubi tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo mi np. ovu nie chce zaznaczyć owulacji jeśli był śluz płodny po wzroście tempki. Wyskakuje komunikat w rodzaju "obecność śluzu płodnego w dniach poowulacyjnych zmniejsza prawdopodobieństwo wystąpienia owulacji takiego a takiego dnia". Zastanawiam się więc jak to jest z tym dniem szczytu śluzu.

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie szczyt sluzu wystapil dzien przed podaniem pregnylu W dniu podania pecherzyki mialy odpowiednio 19,7mm i 21,4mm , a wiec mimo ze sluz zmienil sie owulacja wyst dopiero pozniej(monitoring)..A wiec tak naprawde owu byla juz wtedy kiedy sluz zmienil sie na nieplodny..Owulacja moze wystapic na 3dni przed i 3dni po szczycie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2014, 15:10

Lillith lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • vanessa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owulacja występuje zazwyczaj w dzień szczytu +/- 2 dni ale pod warunkiem że dokładnie sprawdza się śluz i wyznacza dzień szczytu :)

7 lat walki o Ciebie Kruszynko...

201701271765.png

(*) Aniołek Madzia 7 tc luty 2020 - w moim sercu pozostaniesz na zawsze
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ