X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację dziwna sytuacja
Odpowiedz

dziwna sytuacja

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy ktoś jest mi w stanie powiedzieć, dlaczego po wzięciu duphastonu wzrósł mi poziom lh? przecież progesteron obniża poziom tego hormonu. Robiłam testy owulacyjne chyba 12 dc. wyszedł pozytywny, 16 dc wzięłam duphaston jak kazała pani dr. 2 dni po pierwszych duphastonach zrobiłam test owu i kreska testowa jest jeszcze mocniejsza niż kontrolna, czy to znaczy że mam za małą dawkę duphastonu? Zrobiłam test owu, bo w poprzednim cyklu nie dostałam @ trzeba ją było wywoływać i testy owu ciągle wychodziły pozytywne, przez zbyt niski progesteron nie spadło lh i nie było @ i przez to że nie zmalało lh nie wzrósł progesteron - sprzężenie zwrotne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 13:17

201602111680.png
  • _sky_ Przyjaciółka

Wysłany: 5 lutego 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jesteś przypadkiem w ciąży?

• natalica06 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    raczej wątpię, poza tym to chyba by było zbyt szybko

201602111680.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ