X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację dziwna sytuacja
Odpowiedz

dziwna sytuacja

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy ktoś jest mi w stanie powiedzieć, dlaczego po wzięciu duphastonu wzrósł mi poziom lh? przecież progesteron obniża poziom tego hormonu. Robiłam testy owulacyjne chyba 12 dc. wyszedł pozytywny, 16 dc wzięłam duphaston jak kazała pani dr. 2 dni po pierwszych duphastonach zrobiłam test owu i kreska testowa jest jeszcze mocniejsza niż kontrolna, czy to znaczy że mam za małą dawkę duphastonu? Zrobiłam test owu, bo w poprzednim cyklu nie dostałam @ trzeba ją było wywoływać i testy owu ciągle wychodziły pozytywne, przez zbyt niski progesteron nie spadło lh i nie było @ i przez to że nie zmalało lh nie wzrósł progesteron - sprzężenie zwrotne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 13:17

201602111680.png
  • _sky_ Przyjaciółka

Wysłany: 5 lutego 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jesteś przypadkiem w ciąży?

• natalica06 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    raczej wątpię, poza tym to chyba by było zbyt szybko

201602111680.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ